bearum Początkująca
Wysłany: 2010-04-19, 10:31
e-papieros
witajcie,
Z uwagi na wygląd mojej skóry poszukuje sposobu na rzucenie palenia. Niedawno słyszałam o takim urządzeniu jak e-papieros. Czy jest to urządzenie które pomoże mi rzucić palenie?
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-04-19, 12:17
Znajmy mamy właśnie w taki sposób próbował rzucić palenie, z początku zdawało rezultaty, później okazało się klapą. Z kolei znam dwa przypadki gdzie osoby rzuciły palenie hmm dokładnie nie wiem jak to się nazywa, ale to jakiś rodzaj kuleczek, musisz poszukać na necie informacji, bo po prostu nie wiem na czym ta metoda się dokładnie opiera, a nie chce wprowadzać w błąd :)
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2305 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-04-19, 13:08
E-papieros zawiera rzekomo znikome ilości substancji smolistych szkodliwych dla organizmu, dlatego łatwiej jest oduczyć się chęci na papierosa.
Nie wiem jak to jest ze skutecznością, ale moja Mama, która wypala około 8 papierosów dziennie sama o tym myśli, żeby dłużej si nie truć i powoli odzwyczajać
ja nigdy nie użyłam, bo palę naprawdę sporadycznie. ale koleżanka twierdzi, że e-papieros jest tak słaby, że bardzo trudno jej przy nim nie sięgnąć po prawdziwego papierosa. z kolei kolega kolegi z pracy przy użyciu takiego e-papierosa nie pali zwykłych papierosów już 2,5 miesiąca.
także obawiam się, że nie dowiesz się, czy można przy nim rzucić palenie, póki sama nie spróbujesz. pamiętaj jednak, że to też jest wydatek, bo trzeba kupować wkłady. a nie masz kogoś, kto obecnie używa i dałby Ci do spróbowania na jedno wspólne popołudnie zawsze jest jeszcze mozliwość do opchnięcia takiego gadżetu na allegro, jesli Ci nie będzie odpowiadał. odzyskasz choć część kasy
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
Kinia3011 Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-04-25, 21:38
moim zdaniem to ściema. naciąganie koniunktury. jak kupisz bdziesz musiała kupować dalej m.in.wkłady. jakby były takie rewelacyjne to byłyby sprzedawane na7p. w aptekach, a nie w domach handlowych na stoiskach korytarzowych. Zdecydowanie lepsze są plastry, ale mimo ich stosowania potrzebna jest silna wola. ja próbowałam, alenie rzuciłam bo nie byłam przygotowana. poprostu podświadomie jeszcze nie chciałam. kiedyś rzuciłam palenie na 1,5 roku ot tak sobie - powiedziałam dość. i poskutkowało, wypełniłam dzień maksymalnie by nie mieć czasu na nic. ale tu była wola rz=ucenia! najgorsze były pierwsze dni, potem już poszło. niestety z głupoty znowu zaczełam. stwierdziłam że jak nie palę aż tyle to nic się nie stanie jak zapalę jednego. i to był błąd - zasmakowało:(
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2305 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-04-26, 09:37
Kinia3011, a powiedz co robiłaś, żeby uspokoić nerwy, gdy rzuciłaś papierosy?
Słyszałam, że jabłka krojone w kostki i marchewka jest skuteczna, bo nie tyje się od takich przekąsek, a ręce są zajęte, a nerwy uspokojone
Kinia3011 Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-04-26, 09:47
ewelynka69 ja nie jadłam ani jabłek ani marchewki. cały dzień miałam wypełniony, ajak była luka np wieczorem przy tv to zajmowałam ręce dłubaniem orzeszków, słoneczniku itp. to było skuteczniejsze:) ręce cały czas zajęte obieraniem i wkładaniem tych malutkich pierdułek do ust. ale nie przytyłam w ogóle. myślę że tycie zalezy bardziej od predyspozycji organizmu a nie od tego czy rzucisz palenie czy nie
Wysłany: 2010-05-04, 00:44
Nie jest to prawdą, że e-papieros nie pomaga rzucić. Mój brat miał problemy z nałogiem i rzucił dzięki takim gadżetom. (Pokazałam mu topic i twierdzi że troszkę źle informujecie)
To tak: e-papieros nie zawiera subst. smolistych, bo to sama para. :) Rzecz kolejna, paliłyście pewnie jakieś szajsowate te e-papierosy, dobry e-papieros ma kopa mocnego (sama miałam okazję spróbować, dymu pełno i ma moc.), kwestia dobrania odpowiedniego i porządnego modelu, aby nie przepłacić, a kupić sprawdzona fajkę. Do tego ważny jest wybór liquidu (płynu z którego powstaje dym). Ogólnie są różne smaki od tytoniowych po owocowe (te są smaczne :D czasem mi brat daje podymić). Mają też różną zawartość nikotyny (to ona uzależnia w zwykłych papierosach).
Co do rzucenia to brat stwierdził że bez chęci nic się nie zrobi i to one są podstawą. E-papieros to zamiana używki, jednak skutecznie da się redukować ilość. :)
Rasmus Początkująca z krainy deszczowców :)
Wysłany: 2010-05-04, 14:23
Wszystko pięknie ładnie wygląda. Ajak wybrać dobrego papierosa? Ja kupiłam w hipermarkecie i leży w barku, bo tego się palić nie da.
_________________ Uparcie i skrycie och życie kocham cię kocham cię kocham cię nad życie...
Wysłany: 2010-05-04, 23:10
Rasmus pytałam brata jak to wygląda. Stwierdził, że pewnie kupiłaś słynnego Health-a. :)
Podobno hipermarketowe to szajs największy na świecie.
Na początek mówił że najlepiej będize kupić jakąś "2-częściówkę", bo nie trzeba się z niczym bawić, tylko przekręca się "filterki" i ładuje z USB i pali.
Wspominał żeby też nie da się naciągnąć na Collinsy i Mildy, bo w niższej cenie można kupić lepszego papierosa np. GS Cig Sin. Podobno są solidniejsze i tańsze, ale ja się na tym aż tak nie znam i piszę to co mówił. :)
Ostatnio komisja europejska chciała zabronić sprzedaży tego bo ponoć też jest szkodliwy dla zdrowia. Też ładuje się do nich kardridże z nikotyną. O ile pamiętam są różne naboje. 0 - 5 - 10 - 15 - 30 mg. Jedno sztachnięcie odpowiada jednemu papierosowi.
Wysłany: 2010-05-05, 17:48
Hmm ja słyszałam o sejmowej komisji zdrowia, że chce wprowadzić zakaz. I tu nie chodzi raczej o szkodliwość, tylko bardziej jest to lobby koncernów tytoniowych. :) Papierosy są szkodliwe ze względu na substancje smoliste, nie nikotynę, ta jest nawet wskazana w niewielkich dawkach, a EP nie zawierają żadnych subst. smolistych. O negatywnym wpływie e-papierosów nie słyszałam. Żaden inny kraj europejski nie wprowadził żadnych zakazów tylko PL ma taki projekt, bo z tego co tłumaczył mi brat mamy na tyle źle skonstruowaną ustawę o art. tytoniowych (a EP nie są tożsame z tytoniem etc.), że nie są w stanie ściągać tantiemów ze sprzedaży EP, a to pierwsze realne zagrożenie dla papierosów (podstawy ekonomii i popyt doskonale nieelastyczny dobrze wytłumaczą zagrożenie dla "zwykłych smoluchów" tylko trzeba pogrzebać).
aga.1985 Coś już napisała
Wysłany: 2010-05-06, 21:10
Witam. Widziałam taki papieros u koleżanki mojej siostry. Taki papieros jest brzydki - taki - tamponowaty. Moj siostra twierdzi , że lepiej tampon w ustach niż papieros prawdziwy. Czy wszystkie tak wyglądają?
Wysłany: 2010-05-07, 14:53
"Brat" Jest dużo modeli takie długie to pen [wygladają jak długopis] ale się lepiej pali bo jest mocniejsza bateria itd.. Mniejsze to np. gs cig 510 czy joye 520 ,
Takie typowo wyglądające jak zwykłe papierosy to cig sin, mild pure , m401 itd..
Ogólnie wybór masz ogromny a znajoma pewnie siedzi już w epapierosach bo takie tampony to najlepiej kopcą tylko do wyglądu trzeba się przyzwyczaić.
PS. Taki mi brata nakręciłyście, że jak tak dalej pójdzie to sobie tu konto założy, bo nikt w domu już o tych fajkach nie chce słuchać.
dariacandy napisał/a:
hehe, nie wiadomo czy się smiać czy płakać. Te fajki wyglądają jak normalne i do tego końcówka się świeci przy zaciąganiu.
Widziałam takiego co świeci na niebiesko, to jest czad. ;-D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum