Carmell Początkująca
Wysłany: 2011-11-09, 22:19
E-papieros jest ok :)
Dołączam się do wypowiedzi, ponieważ sama postanowiłam wypróbować e-papierosa. I mogę powiedzieć z własnego doświadczenia (krótkiego, ale jednak), że to działa. E-papierosy są naprawdę super. Wcale nie odczuwam chęci sięgnięcia po zwykłego papierosa. Najważniejsze jest to, żeby wybrać odpowiedni dla siebie model i markę - w zależności od tego ile papierosów dziennie wypalało się wcześniej.
Dodam, że moja skóra zaczęła nabierać dawnej świeżości, jaką straciła przez palenie zwykłych papierosów. Także same plusy jak dla mnie :)
Byłabym ostrożna z tą euforią dotyczącą e-papierosa bo przecież i tak się trujesz. Mam pytanie do osób, które wiele lat paliły czy bez problemu przestawiłyście się na formę elektro?
Carmell Początkująca
Wysłany: 2011-11-30, 17:25
Nie chodzi o euforię, tylko doświadczenia jakie mam z tym związane. Skoro jestem zadowolona z e-p to dlaczego mam o tym nie powiedzieć? A skąd ten wniosek, że i tak się truję? E-p nie mają substancji smolistych, więc na pewno są zdrowsze niż analogi.
Ja paliłam przez prawie 10 lat dość szybko przestawiłam się na e-papierosy. Trzeba tylko wybrać odpowiedni dla siebie rodzaj płynu i sprzęt.
kolaba Coś już napisała
Wysłany: 2012-02-12, 01:57
Cięzko przestawić się tylko na e-papierosa. Czesto jest tak, ze jak ktoś chce palić to wraca do normalnych fajek.
hortensja - skąd wniosek, że e-fajką i tak się człowiek truje? właśnie się nie truje, bo e-papieros nie zawiera substancji smolistych, toteż nie jest groźny dla organizmu; owszem, zawiera nikotynę, ale i tak największe szkody w organizmie powodują substancje smoliste ze zwykłych fajek. mnie się wydaje, że kluczem do pokonania nałogu jest dobre dobranie e-fajki: o odpowiednim stężeniu nikotyny, o smaku, który lubimy, liczy się jakość, żeby nie smakowały jak przypalany olej, jak ktoś wcześniej to określił. moja kumpela od kiedy pamiętam paliła L&My, a niedawno (jakieś 2 tyg temu) przerzuciła się na elektronicznego Silvra i od tego czasu nie zapaliła zwykłej fai. więc jednak można, choć oczywiście bez silnej woli i jakiegoś tam wysiłku pewnie jest trudno...
Kurczę, mi też przydałby się taki Silvr, bo ciężko mi się ostatnimi czasy obyć bez fajki do kawy, niby wcześniej jakoś dawałam sobie rade, ale teraz to już porażka, palę coraz więcej.
marchewkowa - to sobie kup tego Silvra, albo poproś zająca na Wielkanoc, żeby Ci przyniósł, z tego co widziałam, jest bardzo stylowy, ładny, a nie ma to jak dobrze wyglądające prezenty, które są i pożyteczne, i pomagają posiadaczowi - bo zakładam, że on pomoże Ci rzucić palenie. Ja już się boję prezentów wielkanocnych, które będę później chowała do szaf, żeby się kurzyły ;).
Właśnie nie wiem, czy już sobie nie zamówić Silvra, bo do świąt jeszcze bardziej się rozpalę, a tak, jak podejmę decyzję, że przechodzę na elektroniczne, to już będzie jakiś krok do przodu, chyba nie ma co czekać na zająca
ja paliłam 10 lat, na e-p przestawiłam sie w 3 dni - zaczęłam wapować i "kończyłam" w tym czasie paczkę, którą jeszcze miałam, z postanowieniem, że analogi będę palić tylko na dworze. po 3 dniach paczka mi się skończyła i nei kupiłam już nowej. przez kolejne 3 dni nie mogłam się napalić, czułam głód (jak widać nie nikotynowy - głód smoły), po 3 dniach przeszło.
w wyborze modelu dla mnie bardzo mi pomogli ludzie z pewnego forum poświęconego e-p (nie wiem czy mogę wstawić link tutaj, więc nie wstawiam), wg mnie podstawa to znaleźć ludzi, którzy już to robią i znają dobrze sprzęt. warto wydać więcej, a mieć dobry sprzęt, bo np. rozsławiony na allegro chiński e-p "health" nie nadaje się podobno do niczego...
ja mam składaka na baterii joytech z liquinatorem. i polecam :]
Właśnie nie wiem, czy już sobie nie zamówić Silvra, bo do świąt jeszcze bardziej się rozpalę, a tak, jak podejmę decyzję, że przechodzę na elektroniczne, to już będzie jakiś krok do przodu, chyba nie ma co czekać na zająca
Amanda dobrze rzecze, zarejestruj się może na forum o e-fajach, tam zapytaj o ten model i daj znać, co Ci powiedzieli.
Ja myślę, że obok e-papierosa można stosować też inne środki wspomagające - tabletki, plastry, są też takie specjalne cukierki dla palaczy, którzy już nie chcą palić. I tak myślę, że ten Silvr to jest dobry pomysł, wszystko, co ma nam pomagać w osiągnięciu lepszego zdrowia - jest dobre.
Ja myślę, że obok e-papierosa można stosować też inne środki wspomagające - tabletki, plastry, są też takie specjalne cukierki dla palaczy, którzy już nie chcą palić. I tak myślę, że ten Silvr to jest dobry pomysł, wszystko, co ma nam pomagać w osiągnięciu lepszego zdrowia - jest dobre.
No w sumie podnosi się szanse sukcesu łącząc różne sposoby rzucania palenia, więc to niezły pomysł.
Też tak myślę, i pewnie nie tylko my, bo to chyba powszechna opinia, że łączenie metod w walce z nałogiem korzystnie wpływa na szanse zwalczenia go ;). Zastanawiam się, kiedy w ogóle e-papierosy się pojawiły, kilka late temu, prawda? Ale chyba nadal są dużo popularniejsze za granicą, u nas aż tak wiele osób nie e-pali, za to normalne papierosy czuć co krok ;/
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum