hej!
Ostatnio zaczełam prace na E-lighcie i jest super skuteczny.. ale zastanawiam się czy jest no wiecie the best... czy moge z czystym sumieniem go polecać.
Dlatego prosze opiszcie Wasze przygody z depilację laserową... jakim urządzeniem był zabieg wykonywany, ile razy był powtarzany i czy jesteście zadowolone z efektu?
Dzięki bardzo.. Buźka
_________________ "Każdy w nas nosi w sobie piękno. Cała sztuka polega na tym by umieć je odkryć."
monia1983 Coś już napisała
Wysłany: 2009-01-23, 12:54
Ja osobiście nie stosowałam Elighta ale koleżanka tak. Robiła pachy 6 zabiegów i włoski zniknęły Także efekty są!
_________________ MoNiA
cherish Użytkowniczka cherish Pomogła: 1 raz Dołączyła: 11 Lut 2009 Posty: 55 Skąd: warszawa
Wysłany: 2009-02-12, 11:06
a tak, to prawda, E-lightki sa teraz the best. . . zrobiłam sobie pachy(mi wystarczyły 4 zabiegi,) a w tej chwili jestem w trakcie depilacji nóg, efekty suuuuper, na wiosnę będę miała spokój z włochami na nogach , zabiegi wykonuje w bardzo sympatycznym salonie na Wolność- BodyArt, warto zajrzeć, mają niezłe ceny,
_________________ ...piękną być...
wiewiorka Początkująca
Wysłany: 2009-02-13, 10:17
Mam takie pytanie Jak często powtarzałyście te zabiegi??
cherish Użytkowniczka cherish Pomogła: 1 raz Dołączyła: 11 Lut 2009 Posty: 55 Skąd: warszawa
Wysłany: 2009-02-18, 11:45
Posłuchaj Wiewórko, to jest indywidualna sprawa, zalezy jakie masz włosy, powinnas isc na konsultację, i wszystkiego się dowiesz, polecam E-lightka pozdrawiam
siweksik28 Użytkowniczka
Wysłany: 2009-04-01, 10:03
Ja zdecydowanie wole laser aleksandrytowy, miałam robione i kilkoma ale ten zdecydowanie najmniej bolał
[ Dodano: 2009-04-01, 10:12 ]
zabieg trwał 15 minut co do odczuć bólowych- wosk bardziej boli. Głowica chłodząca ma taki nawiew, że głównym odczuciem jest zimno. Wejdz na strone ctl.wroc.pl tam są ceny itd. Noi ja tam chodzę i jestem zadowolona!
Wysłany: 2009-04-09, 15:10
eee tam, nie boli, porównała bym to do ukłucia igłą, da sie wytrzymać, zabieg na pachy to około 20min, dasz rade
anitapetryszyn Początkująca Vice Mistrzyni Świata Nail Art
Wysłany: 2010-08-24, 00:50
Odczucie bólowe zależy od mocy jaką zastosuje osoba obsługująca urządzenie, z włoskami bywa to różnie ale jeśli chciała byś usunąć np. przebarwienia skórne za pomocą E-light'a hmmm tu odczucia bólowe znacznie mogą się różnić
everlast Początkująca
Wysłany: 2009-04-23, 17:28
Ja robiłam depilację laserową na jesieni zeszłego roku. To był Laser Pil w salonie Afrodyta w Warszawie. Muszę powiedzieć, że zabieg bezbolesny. Ja mam jasne włoski więc się obawiałam, czy będzie skuteczny, ale jest ok. Podobno ten laser ma najdłuższą wiązkę promienia (1064 nm) spośród wszystkich laserów używanych do depilacji.
Miałam 4 naświetlania w odstępie 4 tygodni między każdym.
Włosy nie odrastają więc jestem zadowolona. Generalnie polecam wszystkim, którzy mają problem z wrastającymi włoskami i krostkami po depilacji.
_________________ 'blondynka jest kobietą podwójnie'
Wysłany: 2009-06-15, 15:38
hmmm . . . niestety mioa kolezanka też chodziła do tej Afrodyty i nie bardzo była zadowolona
anitapetryszyn Początkująca Vice Mistrzyni Świata Nail Art
Wysłany: 2010-08-24, 00:54
widzisz wszystko zależy od kompetencji osoby wykonującej. Jeśli prawidłowo zdiagnozuje się fototyp a klientka będzie się stosowała do zaleceń (czy depilować czy nie czy golić się przed czy nie) od tego zależy cały sukces serii zabiegów, bo urządzenie jest na prawdę skuteczne i co do tego nie należy mieć wątpliwości ... :) zatem jeśli nie była zadowolona to musiał tu zaistnieć czynnik ludzki. A może po prostu ma jasne włoski, z którymi niektóre urządzenia do fotoepilacji mają zazwyczaj problem ??
Leszek Coś już napisała
Wysłany: 2010-09-27, 20:57
Co do odczuć przy zabiegu Elight jest to zabieg bezbolesny gdy ma urządzenie odpowiednie chłodzenie.Uczucie ukucia może być w zależności od tego jaką dawkę ustawimy RF.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum