Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: allegro, dziwnie, kosmetyki, tanie

Dziwnie tanie kosmetyki na allegro
Autor Wiadomość
asiulka 29 
Początkująca

Wysłany: 2009-03-18, 17:18 Dziwnie tanie kosmetyki na allegro

Na allegro ostatnio napotkałam dziwną ofertę. Nie wyjeżdżam za często za granicę, więc nie wiem, czy rzeczywiście można tam kupić takie kosmetyki i w cenie jaka jest podana, że niby tyle są warte, dlatego zwracam się do was, czy znacie te kosmetyki czy to może jakieś podróby? Bo oferta wydaje się atrakcyjna?

ew.ka 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-03-18, 17:23 

Witaj:)
To jest mozliwe. Przez jakiś czas mieszkałam w Wielkiej Brytanii i tam ceny są duuużo niższe niz u nas. Cóż, ci, którzy sprowadzaja kosmetyki zarabiają głównie na marży i stąd tak wygórowane ceny u nas :(

nocandygirl 
Powieściopisarka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-03-18, 21:13 

możliwe, im by się nie opłacało po 'normalnych' cenach sprzedawać, bo nikt by tego nie kupił, ja kupiłam kiedyś tusz 40zł taniej

afrodytaspa.pl 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-03-31, 14:54 

Szczerze mówiąc - nie kupowałabym kosmetyków ze źródła, które nie jest do końca sprawdzone. Nigdy nie masz gwarancji, co trafia w Twoje ręce. Wydaje mi się, że nawet jeśli cena jest wyjątkowo atrakcyjna nie warto na sobie eksperymentować.

nocandygirl 
Powieściopisarka

Wysłany: 2009-04-01, 19:11 

ja zawsze patrzę na komentarze, jeśli są same pozytyw i jest ich np. 400 [bo sklepy zazwyczaj po tyle ich mają, jak nie więcej :roll: ] to kupuję ;-)

leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Wysłany: 2009-04-08, 23:34 

ja bym z komentarzami na allegro była jednak troche ostrożna, bo nie liczy się ilość pozytywów a ich "jakość"; warto je czasem przejrzeć... proponuję kupować od osób z powyżej 200 pozytywami i o zerowym stane negatywów a najlepiej od SuperSprzedawców, to zwykle są sklepy, bardziej sprawdzone niż ktoś z 59 pozytywami, w tym z 10 pod rząd identyko i od tego samego kupującego :roll:

ew.ka ma jednak rację :arrow: za granicą faktycznie takie kosmetyki mogą być dużo tańsze niż w PL i tak naprawde nigdy nie będziesz miała pewności, co ci sie trafia, choć w gestii kosmetyków to wolę najpierw dotknąć, potem kupić...

Kinia3011 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-06-10, 12:18 

[quote="leelo"]ja bym z komentarzami na allegro była jednak troche ostrożna, bo nie liczy się ilość pozytywów a ich "jakość"; warto je czasem przejrzeć... proponuję kupować od osób z powyżej 200 pozytywami i o zerowym stane negatywów a najlepiej od SuperSprzedawców, to zwykle są sklepy, bardziej sprawdzone niż ktoś z 59 pozytywami, w tym z 10 pod rząd identyko i od tego samego kupującego :roll:

Ja proponuję sugerować się głównie komentarzami, ponieważ status super sprzedawcy nie jest przyznawany za to że ktoś rewelacyjnie obsługuje klienta, tylko za to że w miesiącu sprzedał za 5000 zł. taki manewr Allegro.często super sprzedawcy maja na swoim koncie negatywy. i przy przyznawaniu tego statusu Super sprzedawcy nie trzeba być sklepem. nie każdy porządny sklep ma ten statut, a czytając komentarze powinien go mieć. ale All rządzi się swoimi prawami - coś o tym wiem, bo mam tam sklep ;-)

Kinia3011 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-06-10, 12:20 

leelo napisał/a:
ja bym z komentarzami na allegro była jednak troche ostrożna, bo nie liczy się ilość pozytywów a ich "jakość"; warto je czasem przejrzeć... proponuję kupować od osób z powyżej 200 pozytywami i o zerowym stane negatywów a najlepiej od SuperSprzedawców, to zwykle są sklepy, bardziej sprawdzone niż ktoś z 59 pozytywami, w tym z 10 pod rząd identyko i od tego samego kupującego :roll:

ew.ka ma jednak rację :arrow: za granicą faktycznie takie kosmetyki mogą być dużo tańsze niż w PL i tak naprawde nigdy nie będziesz miała pewności, co ci sie trafia, choć w gestii kosmetyków to wolę najpierw dotknąć, potem kupić...

Ja proponuję sugerować się głównie komentarzami, ponieważ status super sprzedawcy nie jest przyznawany za to że ktoś rewelacyjnie obsługuje klienta, tylko za to że w miesiącu sprzedał za 5000 zł. taki manewr Allegro.często super sprzedawcy maja na swoim koncie negatywy. i przy przyznawaniu tego statusu Super sprzedawcy nie trzeba być sklepem. nie każdy porządny sklep ma ten statut, a czytając komentarze powinien go mieć. ale All rządzi się swoimi prawami - coś o tym wiem, bo mam tam sklep

stylon 
Początkująca

Wysłany: 2009-07-06, 18:58 

Są jeszcze sklepy internetowe, z których można skorzystać. Są pewne, a np. perfumy w atrakcyjnych cenach.

ZakazanyOwoc12 
Stała bywalczyni
Pozdrawiam :))

Wysłany: 2009-08-04, 16:44 

Ja nie kupuję na allegro kosmetyków więc Ci nie doradzę ;-)

Anna07 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-06-10, 12:05 

a ja zauważyłam, że na allegro sprzedawane sa także testery i zbiorcze paletki np. pudrów. W tym przypadku cena jest atrakcyjna, bo widać, że to jakis sklepikarz zamiast dać tester na ladę, zwyczajnie go sprzedaje. Zarabia przy tym, bo testery dostaje od producenta, a potem jeszcze mu ktoś przez allegro płaci.

VitaLab 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-06-14, 12:29 

Z doświadczenia moge powiedzieć tylko tyle,że nie mam zaufania do kosmetyków z allegro. Wolę dołożyć i kupić dobre,markowe kosmetyki w sklepie internetowym.

jasienka1980 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-06-14, 13:26 

A ja mam wrażenie, że w drogeriach internetowych jest drogo, tzn. w sumie wychodzi drogo po dodaniu opłaty za przesyłkę. Więc wolę pochodzic po drogeriach w mieście. No nie wiem może się mylę :roll:
Chociaż czasami zdarza się, że nie moge u siebie w mieście dostać jakiegoś kosmetyku, więc wtedy takie drogerie internetowe są bardzo pomocne.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-06-14, 13:31 

Moze jesli kupuje sie 1 produkt to jest drogo, ale do wiekszych zakupow czesto wysylka jest darmowa i jeszcze dorzuca jakis gratis.

Kinia3011 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-06-14, 22:09 

Agusia77 napisał/a:
Moze jesli kupuje sie 1 produkt to jest drogo, ale do wiekszych zakupow czesto wysylka jest darmowa i jeszcze dorzuca jakis gratis.

potwierdzam ;-) oczywiście, że bardziej opłaca się kupić więcej rzeczy u jednego sprzedawcy, mówię o Allegro. ja często też daję gratis, w zalezności od tego co posiadam, gdy Klient do mnie wraca.Promocje też robię i przy większych zakupach to się opłaca.zrobiłam tak przy kosmetykach Nivea. :shock: promocja polega na tym że niezaleznie od ilości zakupionych produktów nivejki za przesyłkę płaci się 9 zł. nawet jak paczka będzie miała 500 kg to klient zapłaci jak za kilogram, a tak naprawde to na 1 kg wchodzą 2 żele pod prysznic. i klienci są zadowoleni. ale to nie jest atrakcyjne dla tych którzy chcą kupić 1 produkt

Odpowiedz do tematu