Na allegro ostatnio napotkałam dziwną ofertę. Nie wyjeżdżam za często za granicę, więc nie wiem, czy rzeczywiście można tam kupić takie kosmetyki i w cenie jaka jest podana, że niby tyle są warte, dlatego zwracam się do was, czy znacie te kosmetyki czy to może jakieś podróby? Bo oferta wydaje się atrakcyjna?
Witaj:)
To jest mozliwe. Przez jakiś czas mieszkałam w Wielkiej Brytanii i tam ceny są duuużo niższe niz u nas. Cóż, ci, którzy sprowadzaja kosmetyki zarabiają głównie na marży i stąd tak wygórowane ceny u nas :(
Wysłany: 2009-03-31, 14:54
Szczerze mówiąc - nie kupowałabym kosmetyków ze źródła, które nie jest do końca sprawdzone. Nigdy nie masz gwarancji, co trafia w Twoje ręce. Wydaje mi się, że nawet jeśli cena jest wyjątkowo atrakcyjna nie warto na sobie eksperymentować.
ja bym z komentarzami na allegro była jednak troche ostrożna, bo nie liczy się ilość pozytywów a ich "jakość"; warto je czasem przejrzeć... proponuję kupować od osób z powyżej 200 pozytywami i o zerowym stane negatywów a najlepiej od SuperSprzedawców, to zwykle są sklepy, bardziej sprawdzone niż ktoś z 59 pozytywami, w tym z 10 pod rząd identyko i od tego samego kupującego
ew.ka ma jednak rację za granicą faktycznie takie kosmetyki mogą być dużo tańsze niż w PL i tak naprawde nigdy nie będziesz miała pewności, co ci sie trafia, choć w gestii kosmetyków to wolę najpierw dotknąć, potem kupić...
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
Kinia3011 Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-06-10, 12:18
[quote="leelo"]ja bym z komentarzami na allegro była jednak troche ostrożna, bo nie liczy się ilość pozytywów a ich "jakość"; warto je czasem przejrzeć... proponuję kupować od osób z powyżej 200 pozytywami i o zerowym stane negatywów a najlepiej od SuperSprzedawców, to zwykle są sklepy, bardziej sprawdzone niż ktoś z 59 pozytywami, w tym z 10 pod rząd identyko i od tego samego kupującego
Ja proponuję sugerować się głównie komentarzami, ponieważ status super sprzedawcy nie jest przyznawany za to że ktoś rewelacyjnie obsługuje klienta, tylko za to że w miesiącu sprzedał za 5000 zł. taki manewr Allegro.często super sprzedawcy maja na swoim koncie negatywy. i przy przyznawaniu tego statusu Super sprzedawcy nie trzeba być sklepem. nie każdy porządny sklep ma ten statut, a czytając komentarze powinien go mieć. ale All rządzi się swoimi prawami - coś o tym wiem, bo mam tam sklep
Kinia3011 Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-06-10, 12:20
leelo napisał/a:
ja bym z komentarzami na allegro była jednak troche ostrożna, bo nie liczy się ilość pozytywów a ich "jakość"; warto je czasem przejrzeć... proponuję kupować od osób z powyżej 200 pozytywami i o zerowym stane negatywów a najlepiej od SuperSprzedawców, to zwykle są sklepy, bardziej sprawdzone niż ktoś z 59 pozytywami, w tym z 10 pod rząd identyko i od tego samego kupującego
ew.ka ma jednak rację za granicą faktycznie takie kosmetyki mogą być dużo tańsze niż w PL i tak naprawde nigdy nie będziesz miała pewności, co ci sie trafia, choć w gestii kosmetyków to wolę najpierw dotknąć, potem kupić...
Ja proponuję sugerować się głównie komentarzami, ponieważ status super sprzedawcy nie jest przyznawany za to że ktoś rewelacyjnie obsługuje klienta, tylko za to że w miesiącu sprzedał za 5000 zł. taki manewr Allegro.często super sprzedawcy maja na swoim koncie negatywy. i przy przyznawaniu tego statusu Super sprzedawcy nie trzeba być sklepem. nie każdy porządny sklep ma ten statut, a czytając komentarze powinien go mieć. ale All rządzi się swoimi prawami - coś o tym wiem, bo mam tam sklep
a ja zauważyłam, że na allegro sprzedawane sa także testery i zbiorcze paletki np. pudrów. W tym przypadku cena jest atrakcyjna, bo widać, że to jakis sklepikarz zamiast dać tester na ladę, zwyczajnie go sprzedaje. Zarabia przy tym, bo testery dostaje od producenta, a potem jeszcze mu ktoś przez allegro płaci.
Z doświadczenia moge powiedzieć tylko tyle,że nie mam zaufania do kosmetyków z allegro. Wolę dołożyć i kupić dobre,markowe kosmetyki w sklepie internetowym.
_________________ Kosmetyki naturalne, Centrum zdrowia i urody - VitaLab.pl
jasienka1980 Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-06-14, 13:26
A ja mam wrażenie, że w drogeriach internetowych jest drogo, tzn. w sumie wychodzi drogo po dodaniu opłaty za przesyłkę. Więc wolę pochodzic po drogeriach w mieście. No nie wiem może się mylę
Chociaż czasami zdarza się, że nie moge u siebie w mieście dostać jakiegoś kosmetyku, więc wtedy takie drogerie internetowe są bardzo pomocne.
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
Moze jesli kupuje sie 1 produkt to jest drogo, ale do wiekszych zakupow czesto wysylka jest darmowa i jeszcze dorzuca jakis gratis.
Wysłany: 2010-06-14, 22:09
Agusia77 napisał/a:
Moze jesli kupuje sie 1 produkt to jest drogo, ale do wiekszych zakupow czesto wysylka jest darmowa i jeszcze dorzuca jakis gratis.
potwierdzam oczywiście, że bardziej opłaca się kupić więcej rzeczy u jednego sprzedawcy, mówię o Allegro. ja często też daję gratis, w zalezności od tego co posiadam, gdy Klient do mnie wraca.Promocje też robię i przy większych zakupach to się opłaca.zrobiłam tak przy kosmetykach Nivea. promocja polega na tym że niezaleznie od ilości zakupionych produktów nivejki za przesyłkę płaci się 9 zł. nawet jak paczka będzie miała 500 kg to klient zapłaci jak za kilogram, a tak naprawde to na 1 kg wchodzą 2 żele pod prysznic. i klienci są zadowoleni. ale to nie jest atrakcyjne dla tych którzy chcą kupić 1 produkt
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum