Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: bez, dzien, komorkowego, telefonu

Dzień bez telefonu komórkowego
Autor Wiadomość
Blk 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2009-07-15, 15:52 Dzień bez telefonu komórkowego

Wiecie, że dzisiaj jest dzień bez telefonu komórkowego?

"(...) Komórki już dawno straciły swoją podstawową rolę – nie służą już wyłącznie do dzwonienia i wysyłania SMS-ów. Od dłuższego czasu telefony zastępują nam budziki, notatniki, kalendarze, niekiedy nawet aparaty fotograficzne, kamery, a ostatnio nawet odtwarzacze dobrej jakości filmów. Niektórzy twierdzą nawet, że komórki zastępują im wibratory... Nie wiem, nie wnikam. Ale jak widać – zastosowań telefonów jest mnóstwo.

Ale czy dzień bez telefonu komórkowego ma w ogóle jakiś sens? Przecież nie każdy może sobie pozwolić na wyłączenie telefonu komórkowego nawet na ten jeden dzień (...)"

Więcej w tym temacie znajdziecie tutaj.

Zapraszam do dyskusji ;)

Nata 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-07-15, 16:50 

hahaa...
Pamiętam ostatnio miejsce w Polsce gdzie nie było zasięgu...
To co się działo z ludźmi... to szok...
wszyscy chodzili i szukali chociaż jednej kreseczki...
a jak znaleźli...ooo ile było radości :)

jupiland 
Początkująca

Wysłany: 2009-07-15, 19:23 

moja akurat słuzy wyłącznie do wysyłania smsów i dzwonienia. Więcej funkcji nie potrzeba mi w telefonie. Poza tym uważam, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego;). A taki dzień bez telefonu kom. nic nie wnosi. nie uważacie?

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-07-15, 19:29 

A ja lubię wysyłać smsy i mieć czasem jakąś fajną gierkę w celu zabicia nudy... Podstawą jest jednak możliwość stałego kontaktu. Nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez telefonu.

Anelka 
Miłośniczka forum
Anelka

Wysłany: 2009-07-15, 19:34 

Dokładnie, ja bym się nie umiała obyć bez telefonu. Teraz, to dla mnie niemożliwe.

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-07-16, 07:17 

Moj telefon też zbyt nowoczesny nie jest :oops: ale nie da się bez telefonu.
tylko czasami jak jest problem z zasiegiem to zwariować można. :roll:

Cecylia.O 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-07-16, 11:02 Re: Dzień bez telefonu komórkowego

Blk napisał/a:
Wiecie, że dzisiaj jest dzień bez telefonu komórkowego?
Dowiedziałam się o tym pod koniec dnia, ale tak czy inaczej bym chyba nie umiała się z nimi rozstać

miskaa5 
Powieściopisarka
miskaa5

Wysłany: 2009-07-17, 12:51 

Ja nawet o tym dniu zapomniałam:P ale to dobrze, bo ja całego dnia bez telefonu to bym raczej nie wytrzymała:P

Blk 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2009-07-17, 20:10 

jupiland napisał/a:
moja akurat słuzy wyłącznie do wysyłania smsów i dzwonienia. Więcej funkcji nie potrzeba mi w telefonie. Poza tym uważam, że jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego;). A taki dzień bez telefonu kom. nic nie wnosi. nie uważacie?

zgadza się, nic nie wnosi, ale popatrzmy na to z drugiej strony - takie dni pomagają nam sobie uświadomić, że tak naprawdę nowinki elektroniczne dzisiejszego świata są nam potrzebne do życia i nie potrafimy się już bez nich obejść... Nie uważasz? :)

pati 
pati

Wysłany: 2009-07-17, 20:26 

A ja lubię telefony ;) Mam w abonamencie, więc co 2 latka sobie zmieniam. Wielki + abonamentu :D I nadal chwalę sobie Nokię :lol: ;D

Blk 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2009-07-17, 20:44 

pati napisał/a:
A ja lubię telefony ;) Mam w abonamencie, więc co 2 latka sobie zmieniam. Wielki + abonamentu :D I nadal chwalę sobie Nokię :lol: ;D

Też mam telefon na abonament i jakoś za bardzo sobie tego nie chwalę... Operatorzy dla przedłużających umowy mają gorsze oferty niż dla tych, co dopiero ją podpisują po raz pierwszy - sprawdzone na mnie i nie tylko. Czasami tylko dają minimalny upust na telefony, choć tutaj znowu jak się popatrzy, to wcale nie jest tanio.

Zależy co kto lubi i jakie ma wymagania. Ja chyba jestem zbyt wymagająca ;)

pati 
pati

Wysłany: 2009-07-17, 20:48 

No bardzo możliwe, ja mam dość korzystnie, bo jestem 6 lat... Niestety świata nie zmienimy, powstają nowe sieci i nowi operatorzy, a co za tym idzie - bardzo korzystne, konkurencyjne oferty... Miałam długo tel. na kartę i równie długo miałam jeden telefon :/

A tak nawiasem, słyszał ktoś o sieci o. Rydzyka "W Rodzinie" :lol: :lol: ?

Blk 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2009-07-17, 21:00 

oczywiście, że słyszałam :D
rozmowy z radiem Maryja i telewizją Trwam za darmo... mnie to nie przekonuje, ale starszą grupę ludzi na pewno to przyciągnie, bo przecież nie będzie im się chciało płacić za te połączenia, skoro mogą je mieć gratis (oprócz kosztu kupienia startera i doładowywania co jakiś czas konta) ;)

pati 
pati

Wysłany: 2009-07-17, 21:04 

Szkoda, że Religia i prawdziwe wartości zamieniają się w totalny biznes... Cóż - świata nie zmienimy...

Blk 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2009-07-17, 21:26 

Nie myśl, że mnie to nie denerwuje. Ale nic niestety nie poradzimy na to, że komercja liczy się dziś w każdej dziedzinie życia, nawet w tych najważniejszych...

Odpowiedz do tematu