Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: domowe, sposoby

Domowe sposoby..
Autor Wiadomość
taka 
Gaduła ;)

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2009-01-07, 13:49 Domowe sposoby..

Moje domowe sposoby to:

- peeling z kawy - zaparzamy kawę, odcedzamy fusy i mieszamy je z żelem do twarzy lub, jeśli ktoś chce stosować do całego ciała to z żelem pod prysznic :) od razu uprzedzam, że okrutnie brudzi prysznic :)

- maseczka z drożdży - tylko dla skóry tłustej, ponieważ jest to maseczka ściągająca i wysuszająca. do ciepłego mleka dodajemy drożdże tak, aby dało się rozprowadzić na twarzy. trzymamy około 7-10 minut, zmywamy ciepłą wodą lub mlekiem

- sposób na świeżą cerę, czyli cytryna. można kłaść plasterki cytryny bezpośrednio na twarz, ale ja się boję takiego sposobu :) codziennie piję szklankę wody z sokiem z połówki cytryny

- do stóp świetny jest peeling z soli (ja używam bocheńskiej, ale można kuchennej) i śmietany :) podobno można stosować na całe ciało, ale ja boję się podrażnień.. nie znam dokładnych proporcji, po prostu mieszam w kubeczku śmietanę z kilkoma łyżeczkami soli

ja stosuję te zabiegi regularnie, jest to czaso i praco chłonne, ale opłacalne :)
czekam na Wasze sposoby :)

Greenland

Wysłany: 2009-01-09, 13:23 

Prawdę mówiąc nie stosuję żadnych, bo wolę się pielęgnować kosmetykami - ten sposób z cytryną ciekawy, ale też bym się bała taki plasterek położyć na skórze. Moja siostra gdy miała problemy z cerą, to myła twarz w zielonej herbacie i jej bardzo pomagało - a ma skórę mieszaną, skłonną do podrażnień. Czytałam, że dobre są tzw. "parówki", podobno dobrze otwierają pory, więc jak ktoś chce sobie urządzić w domu mały salon piękności to chyba warto poczytać coś więcej o tej metodzie - aby później móc ładnie oczyścić skórę i np. zastosować maseczkę. Chociaż ta metoda też ma swoje zwolenniczki i przeciwniczki - podobno nie nadaje się np. do cery naczynkowej, czyli już nie dla mnie :mrgreen:

Vega 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-01-10, 11:19 

A ja polecam domowy peeling do twarzy, wystarczy tylko troch ę cukru i miodu, wszystko razem mieszamy i zakładamy na buźkę po 10 min splukujemy i twarz jest idealnie gładka!

daria_b 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-01-12, 14:30 

Słodko słodko, ja też robiłam sobie taki cukrowy peeling ale zamiast miodu smarowałam dłonie kremem, nasypałam łyżeczkę cukru i wcierałam.

Dorota25 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-02-17, 22:24 

peeling z kawy, o którym napisała taka jest super, polecam :)

deborah83 
Coś już napisała
deborah83

Wysłany: 2009-11-18, 08:22 

Super rada z peelingiem. Ja z domowych sposobów używam soli kuchennej do moczenia stóp albo na zmeczone lub spuchnięte oczy nakładam na powiekę płatek kosmetyczny umoczony w czarnej herbacie. Pomaga.
Teraz planuję zrobić coś dla skóry, bo ostatnio mam strasznie przesuszoną. Macie jakieś sposoby na delikatne peelingi? Słyszałam, że dobra jest pościel wełniana, bo w trakcie snu włosie delikatnie masuje skórę, robiąc przy tym lekki peeling. Podobno ciało nabiera po jakims czasie zdrowszego wyglądu, bo krążenie się też poprawia Niedługo sama się przekonam, bo postanowiłam wymienić swoją puchową kołdrę na ładny, stylowy zestaw wełniany. Mam nadzieję, że działa, bo to byłby fajny domowy zabieg i to jeszcze podczas snu, więc ile czasu oszczędzę. :))

nipsu 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-11-18, 12:12 

ja też stosuję okłady z esencji herbaty na oczka - najczęściej wiosną, bo mam alergię na pyłki i oczy mi łzawią i puchną jak szalone.
co do pościeli, to powinnaś być zadowolona. mam taką od dwóch lat i śpi się super:) tylko nie kupuj na pokazie, bo tam buble wciskają!

deborah83 
Coś już napisała
deborah83

Wysłany: 2009-11-18, 13:15 

Nie no, coś Ty, na takim pokazie to nawet nigdy nie byłam (ale babcia mi opowiadała). :)
Wybrałam sobie w sklepie coconti.com zestaw podwójny Amante, z kaszmiru. Co sądzicie? Ja bardzo lubię białą wełnę.

murzynek333 
Początkująca

Wysłany: 2009-11-19, 15:04 

no biała ładniejsza niż ta ciemna brązowa, a niby ten wielbłąd lepszy..

VitaLab 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-11-23, 14:08 

Posciel nie zachwyca,w suemi taką możan kupić w każdym sklepie. Wracajac do tematu to dobrym domowym sposobem na poprawienie sylwetki są balsamy i okłady z miodu oraz picie wody. Chociaż dla niektorych moze być to uciazliwe...

Odpowiedz do tematu