Mam pytanie, jaki szampon dobry i niezbyt drogi możecie mi polecić? Bo od jakiegoś czasu używam Head&Shoulders i mnie wkurza, bo strasznie mnie głowa po nim swędzi :[, może macie jakieś lepsze? Nie wiem... Dove? Nivea? Nie wiem :(
ja nie uzywam tych sklepowych juz jakies 3-4 miesiace
kupuje takie fryzjerskie szampony:)
mialam jajeczny, teraz mam migdalowy, oba firmy Kallos
tanie bo niecale 6zl kosztuja a sa duze
mam tez szmapon oczyszajacy firmy Chantal, tez duzy za 15zl :)
Wiem wiem Darish:), czytałam w poprzednich tematach, że tylko fryzjerskich używasz... :) Niestety ja do najblizszej hurtowni mam 30 km, a na allegro przesyłka mnie wynosi bardzo dużo. A co możesz polecić z produktów dostępnych w sklepach kosmetycznych?
hm Timotei i Palmolive chyba;p kiedys uzywalam ;)
Herbal Essences z tego co pamietam robil szope :) tak samo Shamtu bodajze i Fructis :)
tak wymyja wlosy ze daja efekt suchych;)
z tego co pamietam to timotei najczesciej kupowalam ;)
ale to tez zalezy od wlosow ;)
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-02-12, 19:00
Ja polecam ze sklepowych pantene pro v - to mój numer jeden ( szczególnie te z linii restoratives) i rózowy loreal, cała seria to mój numer 2.
i nivea - do farbowanych, regenerujacy, diamentowy taki sobie ale może być
Czytałam, że szampon najlepiej zmieniać za każdym razem kiedy skończy się nam ten który używamy. Wtedy włosy mają dostarczane potrzebne składniki i " nie przyzwyczają" się zbytnio do danego szamponu. Najlepiej iść do sklepu i wybrać sobie taki szampon jaki potrzebujemy ( np. do włosów suchych, farbowanych itd) np. Nivea(polecam), potem Garnier( kiedyś się nacięłam ale teraz jest nawet ok), następnie Timotei ( nie drogi i dobry)
i znowu Nivea :)
A co do szamponów, które polecam to wyżej wymienione (oczywiście każdy w zależności od rodzaju włosów) i jeszcze Gliss Kur. Jednak moje ulubione to Nivea i numer jeden na mojej liście to pantene pro v + odżywki niezastąpiony i bardzo dobry :)
No to tyle ile mogę Ci przekazać z mojej wiedzy na temat szamponów i ich stosowania :)
_________________ „Jeśli okazja wzywa Cię po imieniu, nietaktem byłoby nie odpowiedzieć”
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 28 Sie 2008 Posty: 759 Skąd: racek ^^
Wysłany: 2009-02-22, 08:44
ja mam szampon zwiększający objętość z avonu.. nie wiem,co mnie pokusiło ale akurat nie jest zły co do objętości to pomaga o tyle o ile, ale nie szkodzi przynajmniej kiedyś używałam fructisa i tez mi się podobał, a ten zapach,mm miałam tez pantene pro v podkreślone cieniowanie i był beznadziejny chociaż teraz mam maskę do włosów tej firmy i nie narzekam
Glis kur bardzo lubie, kiedyś natknęłam się na szampon jajeczny w jakimś markecie duża butelka i kosztował malutko jak dla mnie był świetny i lepszy od tych wszystkich szamponów, ale niestety już go potem nie widziałam;(
ja lubię najbardziej elseve bo się ładniej błyszczą.
A odradzam wszystkim dziewczynom z suchymi włosami szampony Joanny bo straaaasznie wysuszają włosy - zarówno szamponu jak i odżywki.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum