Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: antyperspirant, dobry

Dobry antyperspirant
Autor Wiadomość
Bella Rose 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-04-27, 18:32 Dobry antyperspirant

Ostatnio na mojej bluzce zauwazylam plamy potu i przyznam ze nie wyglada to za ladnie :( zwykle antyperspiranty nie pomagaja dlatego chcialam kupic sobie taki dezodorant ktorym smaruje sie tylko 2 razy w tygodniu i podobno wcale sie nie pocimy. Poszlam do apteki i poradzilam sie sprzedawczyni a ona powiedziala ze raczej jestem za mloda na tego typu kosmetyki, mam 16 lat i zastanawiam sie czy kupic mam ten dezodorant czy nie . Jak myslicie ? A moze macie jakies inne patenty zeby nie zostawiac plam z potu na bluzce :( POMOZCIE

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 10 razy
Wysłany: 2010-04-27, 20:33 

Pewnie chodzi o Etiaxil? ja go kupiłam w tamte wakacje i muszę przyznać, że faktycznie zdawał rezultaty. Szczerze to nie wiedziałam, że są jakieś ograniczenia wiekowe. Kiedyś w bon prixie (ten katalog wysyłkowy) widziałam takie naklejki co się nakleja na bluzkę od środka i nie widać plam potu, ale czy skuteczne itp to nie mam pojęcia..

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-04-28, 08:55 

A może nadmierne wydzielanie potu jest w tej chwili związane z procesem dojrzewania. Z doświadczenia wiem, że przy obfitej potliwości antyperspiranty w sprayu i kulce są mniej skuteczne niż te w sztyfcie. Możesz w sumie spróbować, może akurat pomoże. Kiedyś słyszałam dużo pozytywnych opinii o Etiaxilu, nawet była dyskusja na tym forum, ale trzeba pamiętać, że to jest duża ingerencja w funkcjonowanie organizmu, trochę zaburza jego pracę, bo wydzielanie potu jest sposobem ochładzania organizmu, pozbywania się wody z organizmu itp. więc gdy dojrzewasz trzeba liczyć się z konsekwencjami.
Pozdrawiam ;-)

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-04-28, 09:13 

Ja osobiście Etiaxilu nie polecam, pisałam już o tym w innym temacie. Trzeba na niego bardzo uważać.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM
www.photoblog.pl/aagusia77

Pomogła: 7 razy
Wysłany: 2010-04-28, 16:07 

Podobno straszny ból jak się Etiaxil użyje na choćby lekko podrażnioną skórę, ale sama nigdy nie próbowałam, bo nie mam takich problemów z poceniem, zwykła kulka mi wystarcza. Vichy też ma antyperspirant taki na 72 godziny, ale nie próbowałam.
A próbowałaś Garnier z minerałami?? Ma działać 48godzin, czy tak jest nie wiem, bo używam codziennie, w każdym razie, wiele osób go lubi. Możesz spróbować, kosztuje 11 zł, więc jakby co to majątku nie stracisz. Działa silniej niż Nivea albo Dove...

Bella Rose 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-04-28, 17:22 

chodzilo mi wlasnie o Etiaxil:) Pati dlaczego mowisz ze trzeba na niego uwazac ?

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-04-28, 20:41 

Dlatego, że nie można go używać, jak już pisała Agnieszka, na podrażnioną skórę... Czyli depilacja odpada... Ja np. latem, depiluję pachy co 2 dni... A ulotka etiaxilu mówi, że preparat nakładamy raz na 2 dni... Czyli ja bym go musiała nakładać od razu na wydepilowaną skórę... Co jest nierealne, bo ból musi być niesamowity.

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-04-28, 23:39 

Chyba że depilowałabyś woskiem albo depilatorem. Ja golę maszynką tak co 3 dni, więc też nie mogłabym tego używać.
Koleżanka mi mówiła, że nie jest to ból taki jak po zwykłym dezodorancie (szczypanie), tylko dosłownie pali :-/
Szałwia i melisa trochę ogranicza potliwość, należy pić 1 herbatkę dziennie. Szałwia jest gorzka o ile dobrze pamiętam, ale melisa jest nawet smaczna tyle że usypia. Pij 1 szklaneczkę wieczorem, będzie ci się lepiej spało, a może też podziała na potliwość.

taka 
Gaduła ;)

Pomogła: 3 razy
Wysłany: 2010-04-29, 08:09 

Jeśli masz 16 lat to przechodzisz teraz przez tzw 'dojrzewanie właściwe'. Zmiany jakie się pojawiają mogą być tylko przejściowe. Jednak jest duża szansa, że z wiekiem będą się tylko powolnie osłabiać. Nadpotliwość to niestety dolegliwość dotykająca dużą część społeczeństwa w tym też mnie :)
Sugeruję - dobierając garderobę zwracaj uwagę na tkaninę - na niektórych widać plamy na innych nie, możesz też nakładać na bluzkę coś cienkiego, taką 'narzutkę', żeby nie było widać. Ważne jest dbanie o higienę, w torebce możesz mieć jakieś chusteczki kosmetyczna, aby odświeżyć się w ciągu dnia.
Ja próbowałam wielu antyperspirantów i niestety nie dał mi 100% ochrony, ale ni poddawaj się :)

ewelynka69 napisał/a:
Z doświadczenia wiem, że przy obfitej potliwości antyperspiranty w sprayu i kulce są mniej skuteczne niż te w sztyfcie.

Też tak uważam :)

gelato 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-05-04, 15:12 

Bardziej skuteczniejsze są w sztyfcie.
Jednak wody i mydła nic nie zastąpi.
Koniecznie też nie powinnaś mieć włosów.
Znam taką jedną co jeszcze się nie goli pod pachami ble :-/

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-05-05, 09:50 

Tak się zdarza niestety.
Ale w dzisiejszych czasach na rynku jest tyle antyperspirantów w bardzo zróżnicowanej cenie, każdy może znaleźć coś dla siebie ;-)

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 10 razy
Wysłany: 2010-05-05, 14:46 

Właśnie ja w sztyfcie jakoś nie używam, ale ostatnio zastanawiałam się nad zakupem tylko nie wiedziałam jaki, co polecacie?

Agusia77 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2010-05-05, 20:21 

Ja nie umiem używać tych w sztyfcie, a od psikanych się duszę, więc zostaje mi tylko kulka. Nie wyobrażam sobie codziennie rano pryskać się dezodorantem, później taki zaduch jest w pomieszczeniu.

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2010-05-05, 20:24 

Ja też nie lubię sprayu
o tym jak wybrać dezodorant pisałam w swoim artykule. jest na blogu.

sylwia99 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-05-06, 15:32 

Dla mnie najlepszy antyperspirant to Secret w kremie.

Odpowiedz do tematu