Obie ankietki zrobione... No Oriflame też bym nie podejrzewała o naturalne kosmetyki... Aktualnie używam naturalnych tylko do twarzy i złego słowa nie powiem. Mam całą serię do walki z niedoskonałościami od Sanoflore i efekty są bardzo dobre. Sporadycznie coś się pojawi, ale dzięki olejkowi eterycznemu z trawy cytrynowej moja cera naprawdę się oczyściła i świetnie wygląda. Próbowałyście może innych serii?
Wypełniona :) Ja ostatnio bardzo duużo eksperymentuje w sumie, opierając się na Beauty Forum. :) Jak skończę wszystko to pochwalę się co mi podeszło. :)
No to czekamy na opinie. Mnie też wzięło na eksperymenty. Moje ostatnie eksperymenty to tonik z Avy, z lini naturalnej i wspominana już przeze mnie linia beEco z Flosa. Oba udane eksperymenty. Teraz znów zamówiłam z sylveco krem do stóp i rąk - też się naczytałam o nich. :)
Kurde, fajne są te kosmetyki naturalne
Testowałam w ostatnim czasie balsam ujędrniający FRIDGE - 2.1
Zrobił na mnie mega wrażenie. Moja skóra jakby zupełnie zmieniła oblicze. Inna w dotyku, taka przyjemna... Piękna sprawa. Jakie kosmetyki naturalne jeszcze polecacie?
Wiecie ja to jednak jestem jakaś anty nowościowa, anty modowa. Nie mogę się przekonać do naturalnych kosmetyków, produkowanych przez wielkie firmy. Nie idzie mi to w parze. Najchętniej kupowałabym produkty z małej firmy, która specjalizuje się w produkcji naturalnych kosmetyków. Niedawno się przemogłam i kupiłam żel z alterry bo wszędzie czytałam dobre opinie. Ciekawa jestem również serii z Flos_lek bo lubię produkty ich ale hm... któraś z was wypróbowała może te kremy?
afrodyta10 Coś już napisała
Wysłany: 2011-09-12, 22:14
Witam,
a ja bardzo polecam naturalny, ekologiczny kosmetyk Krem z mleka klaczy od Bewell Polska. Jest produkowany w Szwajcarii i ma w swoim składzie mleko klaczy. A wiedzcie, że mleko klaczy swoim składem jest zbliżony do składu mleka kobiecego? Na zachodzie mleko klaczy jest coraz bardziej popularne nie tylko jako produkt kosmetyczny ale również przy karmieniu noworodków i niemowląt. Generalnie bardzo ciekawy temat. No i pełna ekologia i naturalność. pozdrawiam
wera_wawa86 Coś już napisała
Wysłany: 2011-09-13, 09:36
SPA mineral Care polecam :) Na Splendore sa niedrogie a bardzo ladnie machna :) kupilam mamie niedawno i jest bardzo zadowolona z masła do ciala i peelingu . W skaldzie mają mineraly Morza martwego, ten akurat lawende i inne naturalne rzeczy ;) jak dla mojej mami super i mi tez bardzo pasuje, bo pozowlilam sobie wyprobowac prezent :P
Sabina1977 Początkująca
Wysłany: 2011-09-13, 09:43
Naturalne kosmetyki
Polecam kosmetyki organiczne prima spremitura z oliwą z oliwek extra virgin.
Nie należą do najtańszych ale efekt jest niewiarygodny.
klemensa Coś już napisała
Wysłany: 2011-09-19, 13:57
ja polecam asortyment Mydlarni u Franciszka! Ceny przystępne, a wybór taki, że aż boli głowa :) Teraz testuję savon noir i na razie się sprawdza, tak jak obiecuje producent, tzn cera jest oczyszczona, gładka, mniej się przetłuszcza, pory wyraźnie węższe. Stosuje tylko na twarz więc nie wiem jak działa na ciele. Generalnie polecam!
alicja1234 Coś już napisała
Wysłany: 2011-09-22, 14:37
hej, ja polecam kryształ ałunu. jesli macie problem z poceniem si ę, nigdy w życiu nie znajdziecie lepszego antyperspirantu :) mało tego, jest idealny na problem wrastających włosków po depilacji. ja miałam z tym nagminny problem, do tego stopnia że w ogóle zrezygnowałam z tej formy. robiły się wręcz takie małe ranki po depilacji i dłygo nie chciały zejść. moja koleżanka która zaczęła się interesowac kosmetykami naturalnymi, a potem zaczęła pracować w mydlarni u franciszka poleciła mi ten specyfik. ii jak ręką odjął :) od tego momentu jestem częstym gościem mydlarni :)
fanaberia80 Coś już napisała
Wysłany: 2011-09-22, 15:00
nie wiem czy się pojawił ale ja polecam olej arganowy, dosłownie idelanie działa na wszystko ! na zniszczone końcówki włosów, na łamliwe paznokcie, na trądzik, chroni przed ekstremalnymi warunkami atmosferycznymi, hamuje procesy starzenia. świetny do kapieli i jako balsam, jako krem na noc. ma tak wszech stronne działanie że szok, a myślę że bardziej kreatywne z Was, znajdą jeszcze wiele dobroczynnych właściwości, o których pewnie sami producenci nie wiedzą :) po prostu szał :) można kupić w sklepach internetowych, w dobrze wyposazonych drogeriach z kosmetykami naturalnymi, jak mydlarnia u franciszka. naprawdę warto wydać trochę więcej, bo choć cena nie jest najmniejsza, to starcza na długo, a zastępuje tyle kosmetyków, że na tym przyoszczędzicie :)
Wysłany: 2011-09-27, 11:30
o krysztale też słyszałam od koleżanki, że niby taki dobry i w ogóle. To że goi rany ok, ale to prawda, że można go używać zamiast antyperspirantu? to działa?
alicja1234 Coś już napisała
Wysłany: 2011-10-19, 15:14
klemensa napisał/a:
o krysztale też słyszałam od koleżanki, że niby taki dobry i w ogóle. To że goi rany ok, ale to prawda, że można go używać zamiast antyperspirantu? to działa?
oj działa jako antyperspirant i to jak :) działa od umycia się do umycia i z tego co mi pani mówiła, polega to na tym, że pocierając zwilżoną pachę kryształem, wytwarza się tam takie środowisko, w którym odpowiedzialne za brzydkie zapachy bakterie się nie rozwijają. i dzięki temu nie ma żadnych nieprzyjemnych zapaszków. a ja sprawdziłam na aktywnym urlopie w górach (dużo chodzenia, wspinania, wysiłku) i zdało na 6 :)
Wysłany: 2011-10-21, 14:33
O kurcze, w życiu bym nie przypuszczała, że to naprawdę działa... Myślałam, że opowiadaja mi bajki :)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum