Cześć dziewczyny:) Mam mały dylemat, otóż od dawna bawię się w mieszanie własnych kosmetyków,
a kwas hialuronowy jest dla mnie niezbędnikiem. Ostatnio zrobiłam zakupy w jednym ze
sklepów internetowym i zauważyłam, że kwas hialuronowy nagle zaczął się strasznie rolować,
nawet dodatnie oleju w proporcji 50/50 powodowało jego okropne
rolowanie (a muszę zaznaczyć, że wcześniej, jak kupowałam go w innych miejscach było wszystko w porządku). Dla pewności ostatnio zakupiłam kwas na Allegro i o dziwo wszystko ok - nie roluje się, a cena też była niższa niż płaciłam wcześniej. Czy ktoś może
mi podpowiedzieć, czy powodem była zła jakość kwasu, czy może kosmetyk
był po prostu zestarzały? Chciałam zaznaczyć, że nie miały znaczenia
proporcje użytego kwasu w stosunku do innego składnika, rolował się
zawsze.
masz na myśli żel z kwasem? Nie wiem co jest nie tak ale mój z bu tez się rolował :(
Chodzi mi o roztwór 1%.
Dziewczyny, czy któraś z Was ma jakiś kosmetyk na podrażnienia po goleniu?
klemensa Coś już napisała
Wysłany: 2011-10-21, 14:32
O kurcze, w życiu bym nie przypuszczała, że to naprawdę działa... Myślałam, że opowiadaja mi bajki :)
fanaberia80 Coś już napisała
Wysłany: 2011-10-26, 14:20
dziewczyny ja do olejku arganowego oficjalnie dorzucam jeszcze olejek z makadamii :) kupiła ostatnio i jestem zachwycona. super nawilża, podobno uelastycznia skórę, jest dobry na cellulit. w sumie nie zauważyłam jeszcze pierwszych objawów wygładzenia jesli chodzi o cellilit, ale świetnie działa na moją przesuszona skórę :) polecam na nadchodzaca zimę, podobno nadaje się tez po opalaniu (dla skóry przesuszonej przez słońce)
ja uważam, że bardzo dobrze na skóre działa naturalny kolagen, sa takie kosmetyki nawet z ponad 90 % kolagenu naturalnego , bardzo dobrze wpływają na cerę , zmniejszają zmarszczki, znacznie je spłycając i w ogóle skóra staje się bardziej rozświetlona , wiadziałam takie kosmetyki w sklepie neolagen
No kolagen to z pewnością skuteczna rzecz, moja mama chciała kupić kolagen w tabletkach, ponoć świetnie uelastycznia i ujędrnia całe ciało
Wysłany: 2011-10-31, 10:01
Hej dziewczyny! Odwiedziłam ostatnio mydlarnię u Franciszka i zaopatrzyłam się w nową porcję cudów :) Kupiłam kryształ ałunu i glinki do twarzy. glinki już przetestowałam, świetnie działają! A kryształ czeka na swoją kolej:) następnym razem chyba skuszę się na balsamy na wagę - pięknie pachną, aż nie chce się wychodzić z mydlarni!
zwyczajnaja Coś już napisała
Wysłany: 2011-10-31, 10:09
Hej dziewczyny! Przejrzałam wątek, ale nie znalazłam takiej informacji - czy w mydlarni mają jakieś kosmetyki na cellulit? Walczę z nim juz jakiś czas, ale zwykłe kosmetyki za wiele nie pomagają, chodzę na basen i na fitness, ale chciałabym też wesprzeć czymś moją skórę. Macie jakieś sprawdzone preparaty?
fanaberia80 Coś już napisała
Wysłany: 2011-11-10, 11:17
słyszałam, że w mydlarni mają cos takiego jak rękawica kessa i czarne mydło savon noir. równolegle się tego używa i bardzo ładnie to wygładza skórę. jeśli chodzi o koszt, to się nie orientuję ,ale spokojnie możesz sobie to sprawdzić u nich na stronie :)
Wysłany: 2011-11-23, 11:00
zwyczajna, na cellulit są bardzo dobre kosmetyki w Mydlarni, linia z błotem z Morza Martwego, które dzięki dużej zawartości minerałów maja świetne działanie na naszą skórę! A najlepsze jest to, że jak juz kupisz to błoto to możesz go używać do wielu rzeczy - jako maseczkę na twarz i do włosów.
zwyczajnaja Coś już napisała
Wysłany: 2011-11-23, 11:08
dzięki, na pewno zaopatrzę się w tę rękawicę kessa, bo jak poczytałam o niej to naprawdę musi być wyjątkowa... nie wiem jeszcze czy kupię savon noir czy będę wcierać jakiś zwykły balsam, ale rękawica jest moim pewniakiem :)
wera_wawa86 Coś już napisała
Wysłany: 2011-11-29, 10:48
Ja używam mineralnych :) mam maslo do ciala i krem do rąk ze splendore SPA Mineral CARE i jestem zachwycona :) Na zime idealnie nawilza, a kremik do rak caly czas jest w mojej torebce, co juz notabene stlao sie lekką obsesją:P Uzywam od 3 tygodni mniej wiecej i zdecydowanie moge polecic takie kosmetyki z naturalnych skladnikow, tylko dobrze jest je zawsze sprawdzic czy faktycznie sa naturalne ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum