Moim problemem przy doborze podkładu jest zbyt ciemna kolorystyka nawet najjaśniejszych z danej firmy. Dziwi mnie to, bo Polski mają jasną cerę... Cóż. Poza tym szukam czegoś matującego i niekoniecznie bardzo kryjącego.
Możesz sobie kupić paletę podkładów i mieszać kolory. Ja właśnie jak przestałam chodzić na solarkę to kupiłam sobie taką z firmy Danni. Są tam różne odcienie podkładów, które można dopasowywać w zależności od tego jak jesteś opalona. Ja zawsze byłam opalona, ale jak wyszła mi plama na czole to zrezygnowałam z solarki i zaczęłam blednąć. Co tydzień stawałam się jaśniejsza...a nie chciałam co tydzień kupować o ton jaśniejszego podkładu. Poza tym przy palecie dobre jest to, że tam gdzie ma się jakieś przebarwienie to można zamiast korektora użyć jaśniejszego podkładu.
jeśli się nie mylę zasada jest taka, żeby wybrać podkład o toń jaśniejszy niż kolor skóry, ale oczywiście czasami chce się otrzymać efekt opalający więc trzeba kupić ciemniejszy, uważam, że dobrym pomysłem jest tez mieszać jak dziewczyny tu pisały bo wtedy można osiagnąć najbardziej pożadany efekt
cherish Użytkowniczka cherish Pomogła: 1 raz Dołączyła: 11 Lut 2009 Posty: 55 Skąd: warszawa
Wysłany: 2011-12-13, 19:38
Ja od jakiegos czasu uzywam podkładu polskiej firmy Pease. Świetnie się rozprowadza, nawilża, ujednolica cerę, naprawdę niezły, tylko trochę dużo prabenów w składzie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum