WSZKiPZ Coś już napisała Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Cze 2011 Posty: 15 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-06-22, 18:31
Długie paznokcie
Najdłuższe paznokcie na świecie mierzyły łącznie prawie 7.5 metra. Wyobrażacie to sobie?
Zapuszczacie paznokcie, a może zakładacie tipsy? jak długie? :)
ja swoje noszę zwykle krótkie (obcięte tak, że nie widać białych półksiężyców) i pomalowane kolorowo (obecnie kobaltowy lakier z Miss Sporty), albo z krótkimi półksiężycami, pociągnięte bezbarwnym albo mlecznym lakierem. ale czasami zapuszczam, opiłowuję na okrągło i noszę do mlecznego lakieru jak mam dlugie, nigdy nie maluję na kolorowo, bo dla mnie to wygląda zbyt drapieżnie.
tipsów nie mialam nigdy, nie czułam takiej potrzeby bo jakoś od początku takie żelowe szpony (nie to, że długie, tylko takie masywne) mnie nie pociągały...
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
WSZKiPZ Coś już napisała Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Cze 2011 Posty: 15 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-06-27, 11:48
A kolory? Zastanawiamy się czy długość paznokci ma coś wspólnego z kolorami... tzn. im dłuższe tym kobiety wybierają jaskrawsze kolory? :)
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2305 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2011-06-27, 15:03
Ja też staram się tak pielęgnować paznokcie, aby były długie:)
Maluję na kolorowo, ale gdy np. idę do banku staram się mieć mlecznym lub bezbarwnym lakierem zaciągnięte, stosownie do sytuacji
A co do długości i kolorystyki, wg mnie nie ma to żadnego znaczenia. Jedynym wyjątkiem jest to, że krótkich paznokci nie maluję kolorami zbliżonymi do czerni, bo jeszcze bardziej wydają się krótkie.
Moje paznokcie są średniej długości, nie króciutkie i nie długie ;) Nie podobają mi się zbyt długie i krzykliwie stylizowane paznokcie u kobiet, tipsy itp. wydają mi się drapieżne, agresywne, a kobieta powinna być delikatna i elegancka.
Osobiście preferuję frencza, soczyste czerwienie i nude na paznokciach, ale zdarza mi się zaszaleć z granatem, zielenią, a nawet pomarańczem;)
Najbardziej chyba odczuwam awersję do paznokci lansowanych np. przez Rihannę- długich, z wypiłowanymi ostrymi końcówkami, pomalowanych na jaskrawe kolory, przypominają mi szpony i nie widzę w nich nic seksownego :/
_________________ Chociaż raz warto umrzeć z miłości...
Agnieszka Osiecka
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-06-30, 21:51
Ja ubóstwiam wręcz frencza :D tak samo mleczne kolory (Inglot nr 82, chyba od 5lat go kupuję :P) Co do kolorowych to lubię zaszaleć np w wakacje i pomalować na różowo/fioletowo :)
Wysłany: 2011-07-05, 10:16
Współczesna moda odrzuca raczej bardzo długie paznokcie. Kobiety dbają oczywiście o swój wizerunek, ale jednocześnie zależy im na praktyczności. Jeśli interesujecie się lekkoatletyką, być może pamiętacie amerykańską sprinterkę z bardzo długimi paznokciami. Na pewno nie były jej one pomocne w bieganiu, chociaż nie można też mówić o tym, by specjalnie jej zaszkodziły - światowy poziom to był jej poziom... ;)
To zależy jak kto lubi :) czasami kobietom sprawiają przyjemność długie tipsy to je mają, czasami wystarczą krótkie naturalne, to chyba zależy w dużej mierze od osobowości, humoru, nastroju etc :)
Ja nie noszę tipsów, cenię sobie wygodę, dlatego pazurki zazwyczaj ma średniej długości - ok 5 mm. Staram się je zawsze malować :) Ale na jakieś szczególne okazje np wesele, urodziny itp "hoduję" aby były piękne i długie :)
Hmm, ja od jakiegoś czasu noszę krótkie. Według mnie na krótkich najlepiej wyglądaja ciemne kolory lakierów, a te u mnie ostatnio dominują. Np. skusiłam się na granatowy od Artdeco - wg mnie na krókich wygląda bardzo stylowo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum