Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: celebrytow, diety

diety celebrytów
Autor Wiadomość
Fleur 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-02-22, 18:11 diety celebrytów

Czy znacie jakieś historie gwiazd, które zrzuciły wagę? Ja ostatnio przeczytałam o Marinie Łuczenko, którą bardzo lubię i która ma piękną figurę. Ona się poddała diecie rotacyjnej, opracowanej na podstawie testów nietolerancji pokarmowej, przez warszawską klinikę Vimed. Znalazłam fragment jej wypowiedzi:

"W moim przypadku dieta polega na czasowym wyeliminowaniu pieczywa, nabiał i mięso, a efekty które najszybciej zaobserwowałam to zdecydowanie lepsza kondycja skóry, włosów, paznokci. Ogromne pokłady energii. Przy okazji zrzucone zbędne kilogramy:) no i świetne samopoczucie"

Brzmi przekonująco, znacie jakieś inne?

lady m 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-02-25, 11:22 

Dużo czytałam ostatnio o tych dietach rotacyjnych, które są nastawione na wyeliminowanie z naszej diety nieodpowiednich dla naszego organizmu składników pokarmowych. Według mnie takie diety wyglądają bardzo rozsądnie z tego względu, że nie wprowadzają w nasze żywienie tej okropnej głodówki, która rzecz jasna nie prowadzi do niczego innego, jak szybkiego efektu jojo w bardzo krótkim czasie po odstawieniu diety. Nie można organizmu odcinać od jedzenia, bo tak naprawdę gromadzi tylko zapasy tłuszczu.
Powiedz tylko czy wiesz może dokładnie na jakiej zasadzie Vimed układa taką dietę? Czy robią zwykły wywiad lekarski czy może jakieś badania?

VitaLab 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-03-05, 12:42 

A możesz napisac coś wiecej o tej diecie rotacyjnej?? Bardzo mnie to zaciekawiło,jak to jest w praktyce?

lady m 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-04-06, 22:59 

Zainteresowałam się ostatnio tematem tej diety rotacyjno-eliminacyjnej Vimedu i co nieco się dowiedziałam. Otóż wygląda to w ten sposób, że najpierw zostają przeprowadzone badania, na podstawie których ustala się indywidualny kod metaboliczny, pod który to układana jest dieta. Każda z nas jest inna i pożywienie musi być dostosowane do naszego indywidualnego genotypu: to co dobre dla jednych, dla innych staje się trucizną (ciekawe to jest, wcześniej nie myślałam o jedzeniu w ten sposób). Eliminuje się więc z menu te składniki, które niekorzystnie wpływają na działanie naszego organizmu, które w jakiś sposób mogą mu szkodzić, a zastępuje się właściwymi. Odsyłam Cię tutaj do poczytania o tym, jak to wygląda krok po kroku.

Odpowiedz do tematu