ja byłam u dietetytczki - wywaliłam 120 pln na siedem zestawów jedzeniowych (śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja). podobno dietetyczka dopasowała to do mnie indywidualnie, ale pamiętajmy, że większość dietetyków ma swoje zdrowe zestawy i często dopasowują je jedynie do upodobań smakowych pacjenta nie patrząc specjalnie na to, jak poszczególne produkty w jednym zestawie oddziałowują z innymi produktami w tym samym zestawie.
przykład z własnego doświadczenia: dietetyczka w jednym z zestawów przygotowała mi świeży ogórek z dużą ilością pietruszki, ale kiedy zapytałam, czy mogę zastąpić pietruszkę innym warzywem to powiedziała po prostu, że mogę dac tam nawet pomidora - z tego co mi wiadomo pomimo tego, że świeży ogórek i pomidor to świetne smakowo połączenie (sama je stosuję) to te dwa warzywa działają na siebie negatywnie, bo coś tam z jednego działa źle na przywajanie czegoś tam z drugiego.
uznałam zatem, że było to 120 zł wyrzucone w błoto. pogadałam ze znajomymi i uzyskałam od koleżanki jej indywidualną dietę od dietetyczni i od drugiego kumpla taką samą. moja i roberta dieta odznaczała się większa kalorycznością posiłków z uwagi na to, że w czasie wizyty u dietetyka chodziliśmy an siłownię. moja dietetyczka powiedziała mi, że jesli będe chciała zastosować sobię tę dietę w okresie, w którym nie będzie wmożonego wysiłku fizycznego, mam ograniczyć porcję i tyle. jola powiedziała swojej dietetyczne prosto z mostu, że za ćwiczenia jeszcze się nie zabiera i dostała mniej kaloryczną dietę
cała nasza trójka powymieniała się swoimi detami i wiem, że robson stosuje kilka moich zestawów dla urozmaicenia i dieta działa

jola swoją odstawiła, ja do swojej nie zabrałam się nawet jak należy. mój tryb życia (miałam taki okres, że wieczory spędzane na siłowni mieszałam z wieczorami towarzyskimi i wracałam do domu późną porą albo wcale) mi to uskutecznił, bo ta dieta wymaga prawdziwego poświęcenia na przygotowanie posiłków, przynajmniej przez puierwsze dwa tygodnie, zanim się człowiek w to całkowicie nie wciągnie. w każdym razie mam już, mogę zacząć stosować, jak ogarnę moje wieczorne przygody