Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: dietetyk

Dietetyk
Autor Wiadomość
leelo 
Beauty Forum TEAM
[*][*][*][*]

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2010-01-03, 00:15 

ja byłam u dietetytczki - wywaliłam 120 pln na siedem zestawów jedzeniowych (śniadanie, drugie śniadanie, obiad, podwieczorek i kolacja). podobno dietetyczka dopasowała to do mnie indywidualnie, ale pamiętajmy, że większość dietetyków ma swoje zdrowe zestawy i często dopasowują je jedynie do upodobań smakowych pacjenta nie patrząc specjalnie na to, jak poszczególne produkty w jednym zestawie oddziałowują z innymi produktami w tym samym zestawie.

przykład z własnego doświadczenia: dietetyczka w jednym z zestawów przygotowała mi świeży ogórek z dużą ilością pietruszki, ale kiedy zapytałam, czy mogę zastąpić pietruszkę innym warzywem to powiedziała po prostu, że mogę dac tam nawet pomidora - z tego co mi wiadomo pomimo tego, że świeży ogórek i pomidor to świetne smakowo połączenie (sama je stosuję) to te dwa warzywa działają na siebie negatywnie, bo coś tam z jednego działa źle na przywajanie czegoś tam z drugiego.

uznałam zatem, że było to 120 zł wyrzucone w błoto. pogadałam ze znajomymi i uzyskałam od koleżanki jej indywidualną dietę od dietetyczni i od drugiego kumpla taką samą. moja i roberta dieta odznaczała się większa kalorycznością posiłków z uwagi na to, że w czasie wizyty u dietetyka chodziliśmy an siłownię. moja dietetyczka powiedziała mi, że jesli będe chciała zastosować sobię tę dietę w okresie, w którym nie będzie wmożonego wysiłku fizycznego, mam ograniczyć porcję i tyle. jola powiedziała swojej dietetyczne prosto z mostu, że za ćwiczenia jeszcze się nie zabiera i dostała mniej kaloryczną dietę :-)

cała nasza trójka powymieniała się swoimi detami i wiem, że robson stosuje kilka moich zestawów dla urozmaicenia i dieta działa :-) jola swoją odstawiła, ja do swojej nie zabrałam się nawet jak należy. mój tryb życia (miałam taki okres, że wieczory spędzane na siłowni mieszałam z wieczorami towarzyskimi i wracałam do domu późną porą albo wcale) mi to uskutecznił, bo ta dieta wymaga prawdziwego poświęcenia na przygotowanie posiłków, przynajmniej przez puierwsze dwa tygodnie, zanim się człowiek w to całkowicie nie wciągnie. w każdym razie mam już, mogę zacząć stosować, jak ogarnę moje wieczorne przygody ;-)

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2010-10-04, 12:08 

Dietetyk to dobre rozwiązanie, oczywiście musisz mieć silną wolę i być zdeterminowana w odchudzaniu.
Dodatkowo, będziesz stale pod opieką specjalisty, który nie tylko zaleci Ci plan żywieniowy, ale także wyjaśni istotę odchudzania i wpoi do głowy poprawne nawyki żywieniowe.
A o jaki spadek wagi walczysz?

astarte 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-10-25, 14:07 

jeżeli chodzi o dietetyków, to jest z nimi tak jak z każdym innym specjalistą, czyli trzeba trafić na naprawdę dobrego, żeby pomógł, ja mogę powiedzieć, że w warszawskiej Klinice Diety Medlinea pracują na prawdę dobrzy dietetycy, którzy oprócz tego, że ułożą dietę to jeszcze pomogą ustalić trening, a jeżeli istnieje taka potrzeba, to można tam również skorzystać z porady psychologa, także taka kompleksowa opieka powinna pomóc w zrzuceniu kilogramów

Krzysztofm30 
Początkująca
Krzysztofm30

Wysłany: 2011-02-05, 14:38 

tak, zdecydowanie trzeba znależć dobrego dietetyka

[ Dodano: 2011-02-05, 14:39 ]
to bardzo ważne

Anna07 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-02-07, 10:11 

a ja mam fajnego dietetyka. wpełniłam wywiad co do trybu zycia, odżywiania, moich preferencji co do potraw i dostałam dietę na tydzień. Z przyjemnościa ja stosowałam i po 3 miesiącach zrzuciłąm 15 kg.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2011-02-07, 19:40 

Najważniejsze to utrzymanie wagi ;)

Anna07 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-02-08, 10:19 

zgadzam się. po odchudzaniu to tak jest, że nasza nowa waga jest "pożyczona". trzeba troche wysiłku, żeby ją ustabilizować i oswoić. Natomiast dietetyk pokazuje prawidłowe nawyki żywieniowe, i jeżeli je utrzymamy to juz jest sukces. nawet jeżeli nie trzymamy ścisłej diety.

Iwonkav 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-02-27, 10:42 

Ja korzystałam i nawet było dobrze, tyle, że trochę to kosztuje ;)

chuda 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-06-07, 19:27 

Hej !!!

Szukam dietetyka, który pomógłby mi ułozyc dobrze zbilansowaną dietę paleolityczną. Duzo czytałam na temat tej diety, na razie próbuję sama, ale chciałbym żeby ktoś mi pomógł mi w układaniu jadłospisów. Znacie jakiegos dietetyka znającego się na tej diecie????
Będę wdzięczna za kontakt. Chociaż co się pytam, to nikt nikogo nie kojarzy....
Może ktoś z Was stosował dietę paleo i ma jakieś jadłospisy??? Albo przykładowe posiłki??? Brakuje mi pomysłów na obiad, nie wiem, czym zastąpic chleb...
Będę wdzięczna za informacje!

Odpowiedz do tematu