Agnesska Coś już napisała Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Cze 2011 Posty: 19 Skąd: Krk
Wysłany: 2011-09-08, 09:20
Dietetycznie a smacznie
Dziewczyny, jakie znacie potrawy, które sa dietetyczne, a zarazem smaczne? Jak wiadomo, najwięcej przyjemności jest z zjedzenia kebaba, ale o konsekwencjach lepiej nie mówic...
Może dla ciebie to przyjemność jak sobie pomyślę jaki to rodzaj mięsa, jak mocno przetworzone to żadna przyjemność. Smaczne - sałatki są smaczne. Chyba, że pytasz o mięso?
Agnesska Coś już napisała Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Cze 2011 Posty: 19 Skąd: Krk
Wysłany: 2011-09-12, 11:22
dagga napisał/a:
Może dla ciebie to przyjemność jak sobie pomyślę jaki to rodzaj mięsa, jak mocno przetworzone to żadna przyjemność. Smaczne - sałatki są smaczne. Chyba, że pytasz o mięso?
Chodzi o całokszatł. Jedząc mięso z kebaba, plus sałatki, ketchupy itp., to jest to bardzo smaczne. Szkoda tylko, że równie bardzo kolaryczne:/
Zamiast typowych słodyczy można jeść suszone owoce. Herbatę można słodzić miodem zamiast zwykłym cukrem, jest to zdrowsze i mniej kaloryczne. Zamiast budyniu kisiel lub galaretka ( najlepiej niesłodzona ) itp.. :)
Veroniq ma rację można zamienić to na coś przyjemnego i zdrowego
BioverdeNatural Coś już napisała www.bioverde-natural.com
Wysłany: 2011-11-10, 17:09
Moim zdaniem bardzo dobrym źródłem witamin oraz węglowodanów,są właśnie owoce i to na nich opieram w głównym stopniu swoją dietę. Unikam wszystkiego co obfituje w tłuszcze.
Skupmy się na smacznych szybkich i zdrowych przekąskach. Zróbmy może podział czego unikamy, bo np. ja jem sery - choć wiem, że ich jakość pozostawia wiele do życzenia, poza tym co za wiele to wiele, wiele kalorii.
Ja np. uwielbiam grzanki z mozarellą i pomidorrami. :) + czosnek oczywiście.
Mięsa nie wykluczyłam z diety ale jestem baaardzo wybredna, mam świadomość oszustwa jakie podejmują producenci.
Mięso można gotować albo dusić zamiast smażyć, do tego jakaś sałatka warzywna (bez śmietany oczywiście), ewentualnie makaron pełnoziarnisty ugotowany aldente i jest smacznie i dietetycznie :)
Makarony są pyszne! Uwielbiam te pełnoziarniste a wariacji sosów, dodatków jest mnóstwo choćby makaron ze szpinakiem można podawać na 10 sposobów. I bardzo lubię lekkie grzanki z pełnoziarnistego z serem np. chrzanowym biały + wędzony łosoś i sezam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum