Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: dietetycznie, smacznie

Dietetycznie a smacznie
Autor Wiadomość
Agnesska 
Coś już napisała

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2011-09-08, 09:20 Dietetycznie a smacznie

Dziewczyny, jakie znacie potrawy, które sa dietetyczne, a zarazem smaczne? Jak wiadomo, najwięcej przyjemności jest z zjedzenia kebaba, ale o konsekwencjach lepiej nie mówic...

dagga 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-09-09, 19:59 

Może dla ciebie to przyjemność jak sobie pomyślę jaki to rodzaj mięsa, jak mocno przetworzone to żadna przyjemność. Smaczne - sałatki są smaczne. Chyba, że pytasz o mięso?

Agnesska 
Coś już napisała

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2011-09-12, 11:22 

dagga napisał/a:
Może dla ciebie to przyjemność jak sobie pomyślę jaki to rodzaj mięsa, jak mocno przetworzone to żadna przyjemność. Smaczne - sałatki są smaczne. Chyba, że pytasz o mięso?

Chodzi o całokszatł. Jedząc mięso z kebaba, plus sałatki, ketchupy itp., to jest to bardzo smaczne. Szkoda tylko, że równie bardzo kolaryczne:/

Veronique24 
Użytkowniczka
www.promesse.pl

Wysłany: 2011-10-07, 13:42 

Zamiast typowych słodyczy można jeść suszone owoce. Herbatę można słodzić miodem zamiast zwykłym cukrem, jest to zdrowsze i mniej kaloryczne. Zamiast budyniu kisiel lub galaretka ( najlepiej niesłodzona ) itp.. :)

xuxus 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-11-07, 07:33 

Veroniq ma rację można zamienić to na coś przyjemnego i zdrowego

BioverdeNatural 
Coś już napisała
www.bioverde-natural.com

Wysłany: 2011-11-10, 17:09 

Moim zdaniem bardzo dobrym źródłem witamin oraz węglowodanów,są właśnie owoce i to na nich opieram w głównym stopniu swoją dietę. Unikam wszystkiego co obfituje w tłuszcze.

hortensja 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-11-19, 10:38 

Skupmy się na smacznych szybkich i zdrowych przekąskach. Zróbmy może podział czego unikamy, bo np. ja jem sery - choć wiem, że ich jakość pozostawia wiele do życzenia, poza tym co za wiele to wiele, wiele kalorii.
Ja np. uwielbiam grzanki z mozarellą i pomidorrami. :) + czosnek oczywiście.
Mięsa nie wykluczyłam z diety ale jestem baaardzo wybredna, mam świadomość oszustwa jakie podejmują producenci.

marchewkowa 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-12-14, 14:27 

Mięso można gotować albo dusić zamiast smażyć, do tego jakaś sałatka warzywna (bez śmietany oczywiście), ewentualnie makaron pełnoziarnisty ugotowany aldente i jest smacznie i dietetycznie :)

dagga 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-12-25, 13:41 

Makarony są pyszne! Uwielbiam te pełnoziarniste a wariacji sosów, dodatków jest mnóstwo choćby makaron ze szpinakiem można podawać na 10 sposobów. I bardzo lubię lekkie grzanki z pełnoziarnistego z serem np. chrzanowym biały + wędzony łosoś i sezam.

Odpowiedz do tematu