Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: dieta, helikobakter, przy

Dieta przy helikobakter
Autor Wiadomość
dagga 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-09-09, 20:34 Dieta przy helikobakter

Moje drogie, zapewne wśród was znajdzie się choć jedna, która owo "cudne" stworzenie w swym organizmie posiada. Jak sobie radzicie z przeciwnościami losu, co jecie? Czy macie sprawdzony produkty, które zmniejszają dolegliwości?

Salon-Magia 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-10-18, 13:07 

Przecież helikobakter można się pozbyć - wystarczy trzytygodniowa kuracja i po sprawie. po co się zastanawiać nad dietą i żyć z tymi niemiłymi dolegliwościami - wystarczy odwiedzić lekarza, najlepiej gastrologa.

xuxus 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-10-24, 08:09 

nie wiem ale chyba prawie każdy z nas ma tą bakterię i ponoć jest uciążliwa, jednak ja też wybrałabym się do gastrologa i tyle

hortensja 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-11-19, 12:04 

Nie jestem specjalistką ale wiele osób w moim otoczeniu mam problem z tą bakterią. Tak są środki - leki, które podaje się pacjentom jednak w sporym procencie, dochodzi do nawrotu dolegliwości. Pożegnanie się z tą bakterią nie jest więc tak proste. Poczytaj może na portalach medycznych, często tam zaglądają specjaliści, o sposobie odżywiania. Z moich obserwacji leczenie helikobaktera jest sprawą indywidualną.
Powinnaś jeść częściej ale małe porcje, wystrzegaj się słodyczy (ciasta, kremy), tłuste potrawy i mięso, i niestety surowe warzywa nie bardzo wskazane. Spróbuj też wprowadzić prodkty które wspomagają leczenie. Poczytaj sobie o miodach, szczególnie o miodzie z krzewu herbacianego (niestety droższy) ale ponoć zmniejsza możlwość przyczepiania się bakterii do ścianek żołądka. Proponuję też poczytać o ziołach, na pewno możesz pić siemie lniane.

pusiala 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-12-18, 22:50 

Jeśli helikobkter Ci dokucza to do lekarza nawet pierwszego kontaktu nie trzeba wcale do gastrologa, aby przepisał Ci antybiotyki. Do gastrologa można się wybrać na gastroskpię, aby sprawdził czy bakteria nie poczyniła juz spustoszeń typu nadzerek. Jeśli są jakieś zmiany to wtedy dopiero odpowiednia dieta, ażdoich wyleczenia.

You 
Użytkowniczka

Wysłany: 2012-01-04, 18:46 

ja nigdy nawet o tym nie słyszałam, co to jest takiego??

kolaba 
Coś już napisała

Wysłany: 2012-02-12, 01:52 

You napisał/a:
ja nogdy nawet o tym nie słâ™Łyszałam, co to jest takiego??

Bakteria, która czasami ciężko wyleczyć, a nieleczona może doprowadzić w przyszłości do wrzodów żołądka. Jak zacznie działać to mogą pojawić się bardzo silne bóle brzucha dochodzące nawet do klatki piersiowej. Paskuda.

Odpowiedz do tematu