Moje drogie, zapewne wśród was znajdzie się choć jedna, która owo "cudne" stworzenie w swym organizmie posiada. Jak sobie radzicie z przeciwnościami losu, co jecie? Czy macie sprawdzony produkty, które zmniejszają dolegliwości?
Przecież helikobakter można się pozbyć - wystarczy trzytygodniowa kuracja i po sprawie. po co się zastanawiać nad dietą i żyć z tymi niemiłymi dolegliwościami - wystarczy odwiedzić lekarza, najlepiej gastrologa.
Nie jestem specjalistką ale wiele osób w moim otoczeniu mam problem z tą bakterią. Tak są środki - leki, które podaje się pacjentom jednak w sporym procencie, dochodzi do nawrotu dolegliwości. Pożegnanie się z tą bakterią nie jest więc tak proste. Poczytaj może na portalach medycznych, często tam zaglądają specjaliści, o sposobie odżywiania. Z moich obserwacji leczenie helikobaktera jest sprawą indywidualną.
Powinnaś jeść częściej ale małe porcje, wystrzegaj się słodyczy (ciasta, kremy), tłuste potrawy i mięso, i niestety surowe warzywa nie bardzo wskazane. Spróbuj też wprowadzić prodkty które wspomagają leczenie. Poczytaj sobie o miodach, szczególnie o miodzie z krzewu herbacianego (niestety droższy) ale ponoć zmniejsza możlwość przyczepiania się bakterii do ścianek żołądka. Proponuję też poczytać o ziołach, na pewno możesz pić siemie lniane.
Jeśli helikobkter Ci dokucza to do lekarza nawet pierwszego kontaktu nie trzeba wcale do gastrologa, aby przepisał Ci antybiotyki. Do gastrologa można się wybrać na gastroskpię, aby sprawdził czy bakteria nie poczyniła juz spustoszeń typu nadzerek. Jeśli są jakieś zmiany to wtedy dopiero odpowiednia dieta, ażdoich wyleczenia.
You Użytkowniczka
Wysłany: 2012-01-04, 18:46
ja nigdy nawet o tym nie słyszałam, co to jest takiego??
_________________ jestem jaka jestem
kolaba Coś już napisała
Wysłany: 2012-02-12, 01:52
You napisał/a:
ja nogdy nawet o tym nie słâŁyszałam, co to jest takiego??
Bakteria, która czasami ciężko wyleczyć, a nieleczona może doprowadzić w przyszłości do wrzodów żołądka. Jak zacznie działać to mogą pojawić się bardzo silne bóle brzucha dochodzące nawet do klatki piersiowej. Paskuda.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum