chuda Coś już napisała
Wysłany: 2011-05-29, 11:54
Dieta paleolityczna
Witam :)
To mój pierwszy post na tym forum :D
Piszę ponieważ przeczytałam artykuł o diecie paleo, czyli paleolitycznej i zastanawiam się, czy rzeczywiście jest tak skuteczna jak się o niej pisze. ????? Wiecie coś na ten temat ?????
Nasi przodkowie czerpali energie w 65 % z warzyw, owoców i innych produktów roślinnych, resztę stanowiło chude mięso, dziczyzna. Założenia diety są więc całkiem fajne - je się gotowane mięso (a także ryby) razem z dużymi porcjami warzyw i owoców. Jak dla mnie, problemem jest eliminacja przetworów zbozowych, czyli po prostu chleba, o plakach i innych dobrych rzeczach nie wspominając ;)
Czy ktoś stosował ta dietę???? Jakie efekty?????
[ Dodano: 2011-06-07, 19:23 ]
Hej!!!!
Czy zupełnie nikt nic nie słyszał o tej diecie???? Przecież ta dieta jest coraz bardziej popularna... W szczególności w USA i na Zachodzie coraz więcej osób korzysta z tej diety. W Polsce w sumie jeszcze nie jest tak popularna, ale w internecie mozna znaleźc juz pare artykulów na jej temat.
Ja dopiero z dieta paleo startuję, stąd mam pełno pytań i wątpliwości. Szukam kogoś, kto na tej diecie trochę się zna, stosował ją i chciałby podzielić się swoją wiedzą.
pozdrawiam!!! ;)
You Użytkowniczka
Wysłany: 2012-01-04, 18:31
Chyba jednak nie jest aż tak popularna,
_________________ jestem jaka jestem
Gość
Wysłany: 2012-01-26, 18:30
Skoro jesteś chuda to w czym problem?
Myślę że rezygnacja z mąki nie jest taka trudna, są tacy ludzie którzy nie jadają przetworów mącznych.
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum