Też próbowałam kiedyś odchudzać się z pomocą dietetyka, ale niestety to nie był dla mnie dobry okres do odchudzania i całą dietę i porady fachowca szlag trafił. Dopiero po silnym postanowieniu przed samą sobą udało mi się dojść do takiego wyniku jaki mogę teraz z dumą obserwować w lustrze.
_________________ Kosmetyki naturalne, Centrum zdrowia i urody - VitaLab.pl
astarte Użytkowniczka
Wysłany: 2010-11-19, 20:09
To też dużo zależy od dietetyka który nas prowadzi. Są tacy, którzy podają dla wszystkich te same diety [przeważnie 1000 kcal], albo tacy [jak w Klinice Medlinea] gdzie po rozmowie dopiero tworzą indywidualnie dopasowaną dietę. Jak się dobrze trafi to naprawdę można w zdrowy i skuteczny sposób zrzucić sporo kilogramów.
chuda Coś już napisała
Wysłany: 2011-06-07, 19:32
Hej!
ja chciałbym się wybrać do dietetyka. problem polega na tym, że właśnie startuję z dietą paleolityczną i chciałabym, że dietetyk ułożył mi jadłospisy zgodne z jej zasadami, ale tak, żeby wszystko się zgadzało z medycznym punktem widzenia.
Znacie kogoś takiego??? Jestem z Jarocina, ale często bywam w Poznaniu i Warszawie, więc dietetyków z tych miast biore pod uwagę.
Będę wdzięczna za pomoc!
P.S. Może ktoś z Was stosowal dietę paleo i posiada jakieś gotowe jadłospisy??? Byłabym baaardzo zainteresowana.
CarrotShake Coś już napisała
Wysłany: 2011-08-31, 14:39
Możesz poszukać w necie dietetyka online albo - co uważam za lepszy pomysł - wybrać się na wczasy odchudzające. Większość ośrodków proponuje dietę Montignaca i wydaje mi się, że to najzdrowsza i najbardziej zbilansowana dieta, na którą można przejść - po początkowej fazie chudnięcia można zejść z restrykcji i uznać ją po prostu za styl odżywiania. Poza tym takie turnusy obejmują specjalnie przygotowane ćwiczenia i zabiegi, np. masaże. Coś takie np. ma w ofercie Primavera Spa.
Ja też polecam natur house, sama korzystam efekty są i nie głoduje, pozdrawiam.
You Użytkowniczka
Wysłany: 2012-01-04, 17:34
Ja tak sobie myślę, że żeby się odchudzać trzeba mieć więcej kasy, masz kasę chudniesz, nie masz nie schudniesz bo będziesz jeść co tanie a nie to co zdrowe
_________________ jestem jaka jestem
Gość
Wysłany: Wczoraj 11:26
Re: dieta od dietetyka
[quote="Małgośka00"]Witam, czy znajdzie się tu ktoś z Lublina, kto mógłby polecić dobrego dietetyka?[/quote]
Jestem z Lublina i mogę polecić Panią Magdalenę Jarzębowską- psychodietetyka, prowadzi bardzo ciekawego bloga: www.jarzebowska.com
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum