Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: dieta, oczyszczajaca, organizm

Dieta oczyszczająca organizm
Autor Wiadomość
Krzysztofm30 
Początkująca
Krzysztofm30

Wysłany: 2011-02-05, 14:37 

Napewno trudno jest nie przytyć, i oczyszczenie organizmu może być rzeczywiście przydatne podczas obniżania wagi również.

astarte 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-02-09, 13:34 

No ale wydaje mi się, że trzeba uważać podczas tego oczyszczania organizmu. Przede wszystkim chodzi o to, żeby się nie głodzić tylko racjonalnie odżywiać i dostarczać potrzebnych witamin i minerałów. Podobno zielona herbata również dobrze działa na tego typu oczyszczanie. Jeżeli ta "dieta" jest przeprowadzana prawidłowo to na pewno może ona pomóc naszemu organizmowi.

chuda 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-06-12, 08:57 

Ja jestem na dicie paleolitycznej i traktuje ją także jako dietę oczyszczącą, ponieważ bardzo uważam na to co jem. Jem bardzo duzo surowych warzyw i owovców, które dzieki błonnikowi mają działanie oczyszczające. Dodatkowo kupuje je ze sprawdzonych źródeł - od rodziny albo ze sklepów ekologicznych. Poza tym nie jem żadnych przetworów zbożowych, czyli unikam wszystkich spulchniaczy i ulepszaczy dodaawanych do wszystkich ciast.
Oprócz tego jem duuużo mięsa i ryb. Wędliny ze sklepów ze zdrową żywnością, a mięso straram się zawsze jakoś wykombinować z domowej roboty :)

kalina 
Gaduła ;)

Wysłany: 2011-08-22, 09:58 Re: Dieta oczyszczająca organizm

milenka napisał/a:
Co sądzicie o kilkudniowych dietach usuwających toksyny z organizmu? Podczas ich stosowania można narzekac na osłabienie, ból glowy, ale są to właśnie oznaki wydalania toksyn. .

A nie są to skutki osłabienia organizmu...? Trudno mi sobie wyobrazić tak restrykcyjną dietę... Może nie mam aż tak silnej woli...;)

InkaForever 
Użytkowniczka
zawsze spóźniona

Wysłany: 2011-09-27, 15:19 

Słyszałam, że oczyszczająca dieta jest dobra an cerę. Któraś z was rzeczywiście zauważyła takie efekty?

Rewelou 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-10-05, 14:21 

Tak, to prawda :)

Ale lepiej bratka nie pić, bo on przez skóre wyciąga zanieczyszczenia, wiec przez chwilę jest jeszcze gorzej...

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2011-10-05, 22:50 

Ale pierdoły... :D Bratek właśnie oczyszcza organizm...!

InkaForever 
Użytkowniczka
zawsze spóźniona

Wysłany: 2011-10-06, 09:26 

No i mamy sprzeczne opinie, co pić a czego nie :p Jest na forum lekarz? :)

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2011-10-06, 16:20 

Bratek oczyszcza. Po to właśnie się go stosuje. Wątpię jednak, że oczyści doszczętnie cały nasz organizm. Stosuje się go przede wszystkim podczas leczenia trądziku.

Kryspek 
Coś już napisała

Wysłany: 2012-01-30, 20:22 woda na oczyszczenie

Jestem za tym aby raz na pół roku zrobić sobie oczyszczająca dietę. Tak zwana głodówkę. Najlepiej przed wiosną i po jesieni. Piję wtedy przez 3 dni samą wodę np. Staropolankę, bo ma wiele cennych minerałów. Do tego zielona herbata. Efekty są bardzo dobre, czuję się lżejsza, skóra jest promienna a ja mam mnóstwo energii:)

Gość
  Wysłany: 2012-02-21, 12:23 oczyszczanie organizmu

hmm ja taką dietę zaczynam stosować od dzisiaj :)
w pierwsze dwa dni mam wypić szklankę wyciśniętego soku z pomarańczy i do końca dnia jeść jabłko jak poczuję głód ale ostatnie do godziny 18. Przed snem wypić herbatkę :)
w następnych dniach zacząć wprowadzać warzywa czyli na obiad surówka ja akurat będę jadła (jabłko z marchewką) rewelacyjne połączenie :)
a w dwa ostatnie dni wprowadzamy nabiał :)
po 10dniowym oczyszczaniu musimy przejść na dietę (1000kcl).
Ważne jest jak chcecie utrzymać "czysty organizm" i żeby efekt jojo nie przyplątał się nie jeść czerwonego mięsa jeśli chodzi o chleb to tylko czarny niee biały ... I oczywiście przed kuracjom polecam ważne jest zrobić sobie tak 2 dni bez kawy herbaty alkoholu :)
Pozdrawiam kinga

Zuzanna25 
Gaduła ;)

Wysłany: 2012-04-08, 00:44 Re: Dieta oczyszczająca organizm

kalina napisał/a:
milenka napisał/a:
Co sądzicie o kilkudniowych dietach usuwających toksyny z organizmu? Podczas ich stosowania można narzekac na osłabienie, ból glowy, ale są to właśnie oznaki wydalania toksyn. .

A nie są to skutki osłabienia organizmu...? Trudno mi sobie wyobrazić tak restrykcyjną dietę... Może nie mam aż tak silnej woli...;)

Byłam tydzień na diecie oczyszczającej. Przez pierwsze 2 dni bolała mnie głowa. Myślałam, że nie wytrzymam, ale na 3 dzień przestała i czułam się świetnie. Miałam sporo energii, uśmiech od ucha do ucha i czułam się lżej. Przez tydzień ubyło mi 4 kg, ale to normalne, ponieważ człowiekowi potrafi się odkładać w jelitach od 3-5 kg resztek niestrawionego jedzenia. Teraz nadal się odchudzam, a dieta odchudzająca była tak na dobry początek :)

You 
Użytkowniczka

Wysłany: 2012-04-24, 17:14 

Ja tak sobie myślę, że na oczyszczanie organizmu dietą nie miałabym odpowiedniego samozaparcia, to kosztuje bardzo dużo wyrzeczeń. Ja stosuję suplementy wspomagające oczyszczanie. To jest dużo łatwiejsze, podobne w skutkach ale przyjemniejsze. Wolę sobie wypijać smaczny napój oczyszczający niż się głodzić. Za leniwa na to jestem.

gratusia 
Gaduła ;)

Wysłany: 2012-04-25, 15:07 

Możesz polecić jakiś dobry preparat wzmacniający oczyszczanie organizmu? też nie jestem w stanie stosować jakieś mocno wyniszczającej diety dla efektów mniejszych kilogramów. Waga mi nie przeszkadza ale tak przed latem, piękną wiosną chciałabym pozbyć się toksyn i niepotrzebnych elementów przemiany materii.

You 
Użytkowniczka

Wysłany: 2012-04-26, 22:57 

Ja akurat plussz lady detox. Tylko wiadomo, jakiś odpowiednio długi czas trzeba stosować, nic nie pomaga od zaraz, ale to akurat przyjemne jest bo to są musujące tabletki o przyjemnym smaku.

Odpowiedz do tematu