Caly klucz do sukcesu nie w zmuszaniu sie ale delikatnej zmianie nawykow zywieniowych. Ja zastapilam biale pieczywo razowym, wywalilam diety ziemniaki i ograniczylam slodycze.
Doszedl trening na fitness i jest naprawde ekstra!
A takie drobne zmiany w zywieniu nic przeciez nie kosztuja (no moze poza slodyczami
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2292 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-01-15, 15:21
Dodatkowo tak jak dziewczyny wcześniej pisały dużo owoców i warzyw w diecie:)
No i kasze, ryż brązowy i biały Ważne jest także wyeliminowanie soli z diety, bo zatrzymuje wodę w organizmie.
be-zg Początkująca be-zg
Wysłany: 2010-03-08, 16:24
Mi służyła dieta wysokobiałkowa. Jak już inne nie działały na tej schudłam 6 kg w 2 tyg. Połączyłam ją z vacum+platforma wibracyjna 3X tyg. Będąc na niej nie czułam że stosuję dietę, nie głodowałam:)
chuda Coś już napisała
Wysłany: 2011-06-07, 18:40
Ja właśnie zaczynam moją przygodę z dietą paleolityczną. jest to dieta, której jedynymi składnikami sa mięso, ryby, warzywa i owoce, czyli w praktyce mozna powiedziec, że jest to dieta bogatobiałkowa, ponieważ mięsa je się naprawdę dużo. Tak jak wiekszośc tutaj, uważam że duża podaż bialka sprzyja odchudzaniu i jest na to sporo dowodów ( chociazby tak słynna i skuteczna dieta Dunkana) Dietę paleo uważam jednak za zdrowszą, bardziej naturalną i ekologiczną, a poza tym mam zamiar stosowac ja przez całe życie. Słyszałyście cos na jej temat?? Jezeli ktoś stosowal to będę wdzięczna za opnie, bo ja dopiero zaczynam!
A ja z kolei jak jem dużo białka to tyję, no i źle się czuję. Moja siostra dla odmiany uwielbia jogurciki, nabiał, mięso i wygląda po nich świetnie. To chyba kwestia organizmu...
chuda Coś już napisała
Wysłany: 2011-06-24, 09:26
Może chodzi o to, że jesz produkty mleczne??? Ja na diecie paleo, zgodnie z resztą z jej zaleceniami, jem tylko białko pochodzące z mięsa i ryb. Na mnie działa świetnie!!! Z resztą przejrzyj fora internetowe - sporo osób stosuje tą dietę i jeszcze nie spotkałam kogoś niezadowolonego.
Ja już ładnie schudłam, waga cały czas idzie w dół. Dieta paleo jest uznana za zdrową, racjonalną dietę, dlatego ja nie mam zamiru jej przerywać tylko o ile dam radę stosować jak długo się da :)
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum