SEFONA Początkująca SEFONA
Wysłany: 2010-05-10, 10:46
Dieta bananowa
Dieta bananowa - pozwala schudnąć do 6 kg w miesiącu.
Czas stosowania - miesiąc
To jest bardzo prosta i nie wymagająca dużych wyrzeczeń dieta miesięczna.
Składniki diety:
1 banan dziennie + szklanka wody przegotowanej lub mineralnej,
1,5 litra wody dziennie mineralnej niegazowanej,
co 3 godziny posiłek, a ostatni przed 20.00
Ograniczenia w spożywaniu:
- biały chleb - max dwie kromki dziennie,
- ziemniaki - max dwa na tydzień,
- kawa - max 1 na tydzień,
- napoje gazowane, słodzone,
- ciasta i inne słodkości,
Znam taką samą dietę tyle że nie ma w niej banana, z resztą banan to bomba kaloryczna:)
Myślę, że taki sam efekt osiągniemy jedząc mały posiłek co 3 godziny, ograniczając chleb, ziemniaki, makaron i słodycze.
I to chyba najwygodniejsza dieta, bo nie czujemy głodu, często podjadamy dobre rzeczy, a do tych ograniczeń przyzwyczajamy się w tydzień:) najważniejsze to zmienić nawyki na zawsze a nie tylko na czas diety.
To tak jak z dietą kiwi, jest wszystko oprócz kiwi ;). Tych diet to tyle że szok, a żadna nieskuteczna bo i tak się potem wraca do stanu wyjściowego. Trochę ruchu i już. A moim zdaniem najlepsza dieta to MŻ - mniej żreć.
taka Gaduła ;) Pomogła: 3 razy Dołączyła: 06 Sty 2009 Posty: 187 Skąd: Lublin
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2305 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-05-21, 11:28
U mnie się sprawdza dieta MŻ, w tamtym tygodniu dzięki niej zrzuciłam 3 kilogramy!!!! to bardzo dużo, ale mam nadzieję, że nie odskoczy. Towarzyszył temu duży wysiłek fizyczny przy generalnym remoncie, więc trochę sportu i brak czasu na jedzenie działa na urodę
Wysłany: 2010-06-10, 19:29
Agusia77 napisał/a:
Ale to nie jest jakaś dieta cud, tylko zmiana nawyków żywieniowych. Malutka porcja co 3 godziny i mniej węglowodanów:) widać efekty:)
No właśnie nie do końca tak jest, bo banany to fruktoza, a fruktoza to cukier prosty, więc zamiast ATP dostajesz tłuszczyk. :) Był fajny artykuł o tym w Focusie którymś.
Zmiana nawyków żywieniowych to dbanie o odpowiednią zawartość w diecie białek/ węgli/ tłuszczy (zdrowych np. olej z oliwek) i bilans energertyczny. Wiem bo sama miałam problemy z nadwagą i sukcesywnie zrzucałam. To wymaga dużo pracy, a ta dieta, zrobi więcej szkody niż pożytku.
[ Dodano: 2010-06-11, 21:23 ]
Przepraszam nie zauważyłam Agusia Twojego wcześniejszego postu :) Masz rację co do nawyków itd. z tym że te posiłki muszą być odpowiednio zbilansowane pod względem wartości energetycznych. :)
Słyszałam o tej diecie, ale szczerze mówiąc to bałabym się trochę ją stosować. Mnie pomogła samodyscyplina i planowanie każdego posiłku dzień wcześniej, ale oczywiście każdemu odpowiada co innego.
_________________ Kosmetyki naturalne, Centrum zdrowia i urody - VitaLab.pl
aga.1985 Coś już napisała
Wysłany: 2010-06-17, 15:21
pierwszy raz słysze o tyakiej diecie. BABANowa. Też słyszałam, ze to kaloryczna bomba. Pozatym ilez można na bananach wytrzymać. Chociaz przyznam , ze bułka z bananem mi smakuje :D
kaloryczna bomba. poza tym ilez można na bananach wytrzymać
mnie chyba nic nie skłoni do takiej diety, bo też uważam, że to bomba kaloryczna. przecież banany stosują siłowcy, którzy chca całą tę nadwyżkę zamieniać z jeszcze więcej mięśni. jakaś sprzeczność moim zdaniem
no i cukry, przecież w bananch jest tego bardzo dużo
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
Nie możesz pisać nowych tematów Możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum