Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: dermatolog, kosmetyczka

dermatolog a kosmetyczka
Autor Wiadomość

Darish:)

Wysłany: 2008-03-07, 15:54 

#KaSSta# napisał/a:
Perfecta jest do du*y...

heh w pewnym sensie sie zgadzam bo wszystko inne perfekty mi nie odpowiadalo;p jedynie ten krem z gruszki i maseczka;)

damian, poprostu moze pojdz do drogerii i tam sie zapytaj co Ci poradza, co maja i w jakiej cenie:) w aptece zawsze drozej jak wiadomo a czy lepsze produkty to tez roznie bywa ;) ostatnio zaopatruje sie w kremy Lirene i nawet mi odpowiadaja a w serii tez sa matujace. No nic.. idz do sklepu i szukaj :D

damian 
Początkująca

Wysłany: 2008-03-07, 21:47 

właśnie znalazłem coś i kupiłem ( lol, 30 dychy kosztowało ;] )

IWOSTIN

purritin
emulsja matująca

dla skóry wrażliwej, tłustej i skłonnej do zmian trądzikowych

hypoalergiczna, skutecznie matuje tłuste partie skóry, działa przeciw trądzikowo, reguluje wydzielanie sebum

#KaSSta# 
Coś już napisała

Wysłany: 2008-03-08, 16:15 

O widzisz "szukajcie a znajdziecie" :-P ...Iwostin akurat jest dobry :-D .... smialo stosuj i patrz jak ci sie cera poprawia :-P :-D :mrgreen: ;-)

Darish:)

Wysłany: 2008-03-09, 19:08 

no brawo brawo:)) heh bardzo dobrze :) tylko niech dziala dobrze i poprawia wyglad :)

cela 
Początkująca
cela

Wysłany: 2009-01-18, 08:33 

stary to wątek-ale może sie przyda- ja proponuje i polecam 3 kroki z clinique- w szczegolnosci tonik-rewelacja!!!

born_in_japan 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-05-08, 14:04 

Tonik Clinique byłby ok, gdyby nie to, że zawiera bardzo dużo alkoholu (wysusza). Poza tym mydło Clinique jest mało higieniczne, wiec raczej nie polecam zestawu “3 kroków”...

cela 
Początkująca
cela

Wysłany: 2009-05-08, 16:36 

born_in_japan napisał/a:
Tonik Clinique byłby ok, gdyby nie to, że zawiera bardzo dużo alkoholu (wysusza). Poza tym mydło Clinique jest mało higieniczne, wiec raczej nie polecam zestawu “3 kroków”...

A mi nie wysusza- a jak wysusza to wlasnie dlatego trzeba nalozyc emulsje pod krem- i jest cacy. Mydlo faktycznie nie ma najtrafniejszej formy.
Dzieki tonikowi nie mam wypryskow ani innych niespodzianek. :-D czaserm robie przerwe zeby dac skorze odpoczac i stosuje bardziej delikatne kosmetyki bo jak wiadomo skora sie uodparnia na kosmetyk jak sie go za dlugo uzywa.
Nie polecam Vichy. Za to swietne kosmetyki sa z La Roche Possay i Avene. I podkłady, pudry także.

siweksik28 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-07-09, 15:16 Re: dermatolog a kosmetyczka

No i często mi się skóra robi w dzień tłusta. Jak temu zaradzić ? Oczywiście żeby to nie kolidowało z terapią dermatologiczną. Rano używam oxy 10 dotatkowo, a w dzień czasami bibułki matujące ( są dobre nawet). A może poradzicie coś lepszego ? Z góry dzięki[/quote]

ja na dzień dobry odstawiłabym oxy, chyba ze w miedzy czasie wykreślono z jego składu alkohol, podsuszając skórę pogarszasz przetłuszczanie się skóry! Ja też jestem kosmetyczką mam nadzieje, że nie tak ciulatą jak ta która rozsiała Ci trądzik ;-) i z tego co wiem to najważniejsze jest odpowiednie nawilżenie i natłuszczenie skóry, spróbuj też uzupełnić dietę nienasyconymi kwasami tłuszczowymi powinno pomóc i słuchaj dermatologa pewnie ma rację

naturamed 
Początkująca
MR

Wysłany: 2009-09-15, 19:28 

Bardzo popieram siweksik28. Inaczej trzeba postępować z aktywnym trądzikiem, inaczej ze zmianami potrądzikowymi. Obok dermokosmetyków ( np SVR Lysanel), trzeba stosować terapię doustną , a potem pilingi chemiczne zależne od postaci trądziku i jego fazy. Można sobie wyobrazić wpółpracę na linii dermatolog, lekarz medycyny estetycznej i kosmetyczka. Znam dermatologów którzy w odpowiednim momencie wysyłają pacjenta do gabinetu med est., stamtąd warto z kolei udać się do kosmetyczki ,która wykona serię zabiegów podtrzymujących, lub odwrotnie przygotuje skórę na silniejsze pilingi. Można też zastosować IPL.
Co do świecącej skóry polecam wspomnianą serię Lysanel, nie jest droga, a działanie dobre i sprawdzone. Jest tam rónież krem matujący na dzień.

Andzik 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-02-15, 16:07 

Ja mimo wszystko wole kierować się poradami dermatologa, bo trochę lepiej zna się na rzeczy, choć kosmetyczkę tez mam bardzo dobrą i nie mogę o niej złego słowa powiedzieć. Oczywiście wszystko zależy od problemu.

siweksik28 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-10-05, 10:47 

Z tym przyzwyczajeniem się skóry to nie do końca prawda przede wszystkim krem trzeba stosować przynajmniej pół roku żeby skóra mogła "odczytać" a potem zastosować się do tego co jej" mówi" krem a alkohol to najgorsze co można zrobić tłustej skórze- pozbawiona tłustej bariery będzie produkowała łój w nieskończoność i trądzik nigdy nie minie.Owszem po podsuszeniu jest lepiej ale pytanie brzmi czy chce z tym walczyć do końca dni swoich? Iwostin to prawdziwa rewelka niestety systematycznie drożeje:(

Odpowiedz do tematu