Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: Brak tagów.

Depilacja z "Joanną"
Autor Wiadomość
pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-12-30, 23:07 Depilacja z "Joanną"

Tym razem przedstawiam serię kosmetyków do depilacji "Joanna":

Krem do depilacji nóg
Dzięki nowej formule krem zapewnia jeszcze szybszą i skuteczniejszą depilację nóg. Zawiera ekstrakty z miodowego melona oraz rumianku, które działają łagodząco i nawilżająco.
- zapewnia szybką i skuteczną depilację nóg
- jest bezbolesny i wygodny w użyciu
- posiada przyjemny, świeży zapach
- dodatkowo w opakowaniu znajduje się saszetką z emulsją nawilżająco-łagodzącą
po zabiegu skóra nóg jest gładka i przyjemna w dotyku.

Krem do depilacji pach, rąk i okolic bikini

Dzięki nowej formule krem zapewnia jeszcze szybszą i skuteczniejszą depilację włosów z delikatnych partii ciała. Zawiera mleczko z awokado oraz ekstrakt rumianku, które działają łagodząco i nawilżająco.
- zapewnia szybką i skuteczną depilację delikatnych partii ciała
- jest bezbolesny i wygodny w użyciu
- posiada przyjemny, świeży zapach
- dodatkowo w opakowaniu znajduje się saszetką z emulsją nawilżająco-łagodzącą
pozostawia gładkie i aksamitne w dotyku ciało.

Żel do depilacji dla kobiet
Unikalna formuła żelu do golenia Sensual została opracowana specjalnie dla delikatnej kobiecej skóry. Polecany jest zarówno do golenia nóg, jak i delikatnych obszarów pach, rąk i okolic bikini. Żel rozcierany na wilgotnym ciele zmienia się szybko w kremową pianę, która zmiękcza włóko włosa oraz zapewnia łagodne i dokładne golenie. Zawiera ekstrakt z miodowego melona, który działa na skórę nawilżająco i łagodząco. Po zabiegu skóra staje się jedwabiście gładka i miła w dotyku.

Moja opinia:
Przyznam szczerze, że jestem zwolenniczką typowej depilacji, mianowicie żel i maszynka... Dlatego bardzo przypadł mi do gustu ten ostatni żel :). Jest on bardzo delikatny, super się pieni, posiada przyjemny zapach, a co najważniejsze - nie podrażnia i nie wywołuje reakcji alergicznej. A to jest dla mnie w tym przypadku najważniejsze... Z pewnością wrócę do tego żelu jeszcze nie raz. Jeśli chodzi natomiast o kremy... Hmm... Użyłam je zaledwie 2 razy i trudno mi cokolwiek powiedzieć, ze względu na to, że nie jest to mój preferowany styl depilacji :) Dlatego nie mogę ich jednocześnie ani pochwalić, ani poddać krytyce. Prawda jest taka, że wszystkie w/w kosmetyki do depilacji "Joanny" są bardzo delikatne, co oczywiście działa na ogromną korzyść. Depilacja jest jednak wyznacza bardzo cienką granicą, więc tutaj samemu trzeba sobie wyznaczyć swoje kryteria :).

Więcej informacji:

www.joanna.pl

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2010-12-31, 13:56 

Używałam kilka razy tego niebieskiego kremu do depilacji, do skóy wrażliwej. Jednak nie jestem za bardzo zdowolona z kremów z tej firmy. Zbyt długo trzeba czekać, aż zadziałają i nie usuwają wszystkich włosków.
Jeśli chodzi o kremy to najlepsze są eveline - w porównianiu z tym joanny wystarczą rzeczywiście 3-5 minut żeby pozbyć się włosów.
Cena taka sama prawie.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2010-12-31, 13:59 

Osobiście zraziłam się do plastrów, wielokrotnie o tym pisałam. Kremów/żeli itp nie używałam.

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2010-12-31, 14:49 

Ja powiem szczerze, że jeśli chodzi o depilację maszynką, naprawdę ten żel się sprawdza (mówię o ostatniej pozycji). Nigdy wcześniej nie miałam żelu, głównie stosowałam pianki (Gilllette, Wilkinson). Zmieniłam nastawienie po zastosowaniu tego :) Nóżki są gładziutkie, bez podrażnień no i przede wszystkim - łatwość depilacji.

ewelynka69 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 6 razy
Wysłany: 2011-01-01, 13:12 

Anula napisał/a:
Osobiście zraziłam się do plastrów, wielokrotnie o tym pisałam.

Ja również, plastry mają fatalne. Ten krem, o którym pati pisze również miałam i jedynie ta łopatka jest przydatna, krem się nie sprawdził ani u mnie ani u moich sióstr. :-(

maladamulka 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-01-09, 15:38 

Dziewczyny, tym razem się z Wami nie zgodzę....ponieważ zawsze wydawało mi się że kremy do depilacji są za słabe i dopiero moja kosmetyczka wyjaśniła mi że gdy używam preparatów do depilacji działających ekspresowo to potem przez 1 dzień mam zaczerwienioną skórę i inne podrażnienia. Ale gdy uzywam takich co trzeba trzymac długo to nawet jak trzymam dłużej niż można nic nie dzieje się z moją skórą bo są mniej dla niej szkodliwe... Wiec warto się zastanowić czy lepiej tak silnie chemicznie traktować skórę czy lepiej wolniej a mniej inwazyjnie depilować się :))))))))

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2011-01-10, 15:01 

Ja nie mam zaczerwienionej skóry. Od czasu do czasu taki silny krem nie zaszkodzi.
Stosuję również kremy ziaji, ale eveline to mój numer jeden - najlepszy ze wszystkich jakie miałam. Na drugim miejscu jeszcze jest veet, a ostatnio na zmianę z evelinem stosuję maszynk igillette, które są super. Wtedy nie ma już żadnych podrażnień, bo one nadają się nawet do super wrażliwej skóry.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2011-02-05, 12:57 

Ja ostatnio kupilam krem Bielendy do depilacji, jestem zadowolona :)

Odpowiedz do tematu