Jak w temacie, jakie są najlepsze paski do depilacji woskiem? Na rynku jest wiele firm, ale nie wiem, z której oferty skorzystać.
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Sie 2009 Posty: 668 Skąd: okolice Szczecina
Wysłany: 2009-09-21, 10:07
ja nie uznaje plastrow do depilacji ;]
nie wierze tez w to, ze kazda z nas poradzi sobie doskonale sama z plastrami w domu. mysle, ze najlepiej isc na depilacje do gabinetu kosmetycznego gdzie zostanie ona przeprowadzona odpowiednio, z lepszym skutkiem i lepszym woskiem.
ja nie uznaje plastrow do depilacji ;]
nie wierze tez w to, ze kazda z nas poradzi sobie doskonale sama z plastrami w domu. mysle, ze najlepiej isc na depilacje do gabinetu kosmetycznego gdzie zostanie ona przeprowadzona odpowiednio, z lepszym skutkiem i lepszym woskiem.
tak się składa, że moja koleżanka jest kosmetyczką :) chcę kupić teraz paski do depilacji na allegro, z tym że nie mam z nią kontaktu bo jest w pracy, a potrzebuję to na już, a nie wiem jaka firma pasków flizelinowych jest najlepsza :)
PS. błąd w temacie, miało być 'paski' a nie plastry :)
Długośc włosów podczas depilacji woskiem wynosi około 5mm. Jeśli chodzi o paski to nie ma gorszych lub lepszych. Zazwyczaj sa w zestawie z depilatorem,ale można je tez dokupic osobno.
_________________ Kosmetyki naturalne, Centrum zdrowia i urody - VitaLab.pl
Pomogła: 10 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1865 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-01-19, 10:40
Ja zapuszczałam się ok 2 tyg do takiej depilacji i bez problemów włoski się wyrywały.
agatka-epil Początkująca
Wysłany: 2010-03-10, 21:22
DEPILACJA
Do Pań, które chcą pozbyć się owłosienia WOSKIEM BEZBOLESNYM – metodą bezpaskową!!! Depilację wykonuję profesjonalnym woskiem Depileve, jego dwoma rodzajami:
· woskiem miękkim, płynnym, klasyczna metoda z zastosowaniem pasków flizelinowych,
· woskiem film wax, bezpaskowa, najbardziej ceniona przez specjalistów na całym świecie metoda depilacji! Oryginalna i wyjątkowo skuteczna, opracowana przez zespół DEPILEVE.
W zależności od typu owłosienia, intensywności i typu włosa dostosowywuję najskuteczniejszą metodę. Depilacja u klientki, dojazd z profesjonalnym sprzętem DEPILEVE
TWARZ
§ Wąsiki 12zł
§ Broda 14zł
§ Brwi 10zł
CIAŁO
§ Łydki 35zł
§ Uda 40zł
§ Trzy czwarte nóg 45zł
§ Całe nogi 60zł
§ Bikini 40zł
§ Bikini głębokie 55zł
§ Pachy 25zł
§ Ręce 30zł
PAKIETY
§ Łydki + pachy lub bikini 60zł
§ Łydki + pachy + bikini 95zł
§ Całe nogi + pachy lub bikini 80zł
§ Całe nogi + pachy + bikini 120
guarana Coś już napisała
Wysłany: 2010-08-30, 11:22
Ja się jednak mimo wszystko boje iść na depilację woskiem. Zazwyczaj jak coś mnie boli podczas zabiegu, to zaczynam wpadać w panikę, dlatego raczej unikałabym wosku. Co innego depilacja pastą cukrową - to rozwiązuje problem bólu, podrażnień i pozostających włosków. Skuteczna metoda bez dwóch zdań. Moja koleżanka wybiera się w tym tygodniu na taki zabieg do Face&Body w Krakowie - jestem ciekawa czy będzie zadowolona, ale sadzę, że tak, bo pracują tam sami profesjonaliści, a i skuteczność zabiegu jest duża.
missbutterfly Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-09-29, 13:47
ja nie używałam nigdy pasków ani wosku więc jest mi trochę ciężko na ten tamat coś powiedzieć. I ja najczęściej używam maszynki.
Ale przyznam, że robi się to coraz bardziej uciążliwe;/
bo golić się muszę prawie codziennie ;/
i tak myślę, czy nie wybrać się na depilację laserową ??
Co myślicie?? Warto ??
Tylko nie bardzo wiem, gdzie się udać. Może wy znacie takie miejsca?
Wysłany: 2010-10-02, 18:12
no dokładnie ,sprecyzuj się ;P jeśli jesteś z okolic Warszawy lub Poznania to mogę zasugerować studiolaser, ja u nich robiłam zabiegi.
ale ogólnie depialcje laserową rozważyć warto:) w moim wypadku depilator również się nie sprawdzał, bo włoski strasnzie mi wrastały i miałam okropną skorę :// Dlatego laser był jedynym ratunkiem
Ja z kolei kiedyś w domu eksperymentowałam z ciepłym woskiem. Skutek: pajączki na nogach! Gdybym wiedziała, że trzeba uważać, nigdy bym w ten sposób nie depilowała nóg.
magic.only Początkująca
Wysłany: 2011-04-30, 00:26
No właśnie, z takimi eksperymentami lepiej uważać. Ja chętnie oddałabym się w ręce specjalisty:) Znacie może sprawdzone salony kosmetyczne w Warszawie?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum