Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: depilacja, paski, woskiem

Depilacja woskiem, a paski.
Autor Wiadomość
WSZKiPZ 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-06-29, 13:59 

Oczywiście wosk jest o wiele bardziej skuteczny niż depilacja maszynką, włoski nie wrastają również z taką częstotliwością jak przy depilatorze, jednak skuteczniejsza, aczkolwiek nie tak
popularną metodą jest depilacja pastą cukrową. Przypomina depilację woskiem, ale włoski wyrywane są z kierunkiem ich rośnięcia nie pod włos. Co oznacza że wyrywane są włoski z cebulkami,
a nie są łamane, co daję dłużej trwający efekt.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2011-06-30, 20:06 

Warto dodać, że depilacje cukrową mogą stosować osoby mające problem z naczynkami na nogach.

wera_wawa86 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-07-19, 15:12 

ja mam ten wosk cukrowy jest rewelacyjny ;) kupilam na splenodre na 8 zl i zamawiam wlasnie truskawkowy bo jest rewelacyjny :) i faktycznie osoby z problemami z naczynkami na nogach moga stosowac, bo moja przyjaciolka ma :)

jestem zachwycona tą metodą cukrowego wosku - tanio, skutecznie i naprawde latwo :)
najwazniejsze dla mnie jest chyba to zen iem usialam kupowac podgrzewacza bo wystarczy parapet, garnek albo mikrofalowka hehe :)

NeoNail 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-07-26, 08:07 

woski żelowe - cukrowe są faktycznie rewelacyjne :) a te zapachy i kolory! sama przyjemność podczas depilacji :-D w naszej ofercie to LeFrutti ;-)

ElizaSch 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-08-03, 13:23 

ja tez najchętniej oddałabym się w ręce specjalisty.. tak jest chyba najprościej i najbezpieczniej.. Chociaż muszę przyznać, że depilacja woskiem mnie mimo wszystko trochę przeraża! ;)

jadzia1111 
Początkująca

Wysłany: 2012-04-02, 12:53 

Najlepsze kremy jakie miałam to kremy Joanny Sensual, tych używam zimą, a na wiosnę i lato kupuję plastry z woskiem, ktore mi się super sprawdzają, bo mam spokój na 3 tygodnie z odrastającymi włoskami.
Kremy Joanny do depilacji usuwają 99 % włosków... mają bardzo przyjemny zapach no i cenę niczego sobie.

Odpowiedz do tematu