Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: depilacja, rak, torsu

Depilacja torsu i rąk
Autor Wiadomość
Baker 
Początkująca

Wysłany: 2011-06-29, 17:35 Depilacja torsu i rąk

Witam
Mam parę pytań odnośnie depilacji. Na wstępie podkreślę że jestem facetem i nigdy tego nie robiłem wiec w tym temacie jestem całkowicie zielony :(.

Po pierwsze chce pozbyć się włosów na rękach a następnie na torsie. Planuje to zrobić plastrami (np Veet) i tu moje pierwsze pytanie:
Jakich plastrów mam użyć które będą najlepsze? Widziałem różne rodzaje i nie do końca wiem czym one się różnią.

Drugie pytanie: Czy po depilacji jest duże zaczerwienienie skóry? Chodzi mi o to czy jak bym np wykonał depilacje dziś to w weekend mógł bym jechać nad jezioro nie bojąc się tego że moja skóra będzie cała czerwona?

Reszta pytań w trakcie dyskusji :)

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2011-06-29, 19:05 

Jeśli to pierwsza depilacja to włosy nie powinny być bardzo grube, chyba, że goliłeś już maszynką? Co do zaczerwienienia to zależy od skóry czy masz wrażliwą (są specjalne plastry przeznaczone do skóry wrażliwej), jeśli zaczerwienie by się pojawiło to powinno zniknąć po ok dwóch dniach :)

Na pewno odradzam plastry Joanny, co do Veet nigdy nie miałam, bo ogólnie nie jestem przekonana do domowej depilacji plastrami półkowymi.

Warto wspomnieć też o plastrach stworzonych dla mężczyzn :mrgreen:

Baker 
Początkująca

Wysłany: 2011-06-30, 02:17 

Nigdy nie goliłem włosów na rękach ani na torsie, jednak na rękach włosy są dosyć grube i moim zdaniem to nie estetycznie wygląda - po prostu muszę się ich pozbyć :P.

Znalazłem takie plastry: Zdjęcie (plastry Veet dla skóry normalnej)
Będą dobre? Boja skóra nie jest aż tak wrażliwa aby używać preparatów do "wrażliwej skóry"

I jeszcze jedno pytanie czym się różni depilacja plastrami "na zimno" i "na ciepło"?

Anula wolę jednak używać "zwykłych" plastrów :D nie potrzebuje jakiś konkretnych dla mężczyzn :P. A jak inaczej niż plastry? Kremy - odpadają :P na laserową depilacje nie mam funduszy wiec zostają tylko plastry :D aaa i jeszcze zostaje golenie :P ale to też odpada z wiadomych przyczyn :P.

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2011-06-30, 10:04 

Te co znalazłeś są przeznaczone do depilacji, ale twarzy. Poszukaj tego typu, ale przeznaczonych do ciała.

Na zimno-nie wymaga wcześniejszych przygotowań, wystarczy rozgrzać w dłoni
Na ciepło-wosk trzeba podgrzać (np przy plastrach veet gorącą wodą)

W ostateczności wizyta u kosmetyczki :P

Baker 
Początkująca

Wysłany: 2011-06-30, 14:28 

O nie nie :P wizyta u kosmetyczki odpada :P

A jaka jest skuteczność takich plastrów? Jest możliwość że cześć włosków się wyrwie a cześć zostanie?

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2011-06-30, 20:03 

Baker napisał/a:
O nie nie :P wizyta u kosmetyczki odpada :P

Ale to straszne :P

Ja dawno temu kupiłam plastry Joanny, efekt był taki, że wosk został na nodze :P Veet'a nigdy nie miałam.

Baker 
Początkująca

Wysłany: 2011-07-01, 00:10 

Straszne to może nie ale jakoś dziwnie mi tam iść :P

Jutro pojadę kupić plastry, napiszę jaki będzie efekt :D.

Anula wielkie dzięki za pomoc :)

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2011-07-01, 10:22 

Będzie bolało samemu jak zrobisz :P Lepiej, żeby kosmetyczka zrobiła to raz, a porządnie :)

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2011-07-01, 11:41 

Koniecznie napisz :D najgorsze będzie oderwanie :P chociaż ja sobie sama pachy robiłam i żyje :mrgreen:

Baker 
Początkująca

Wysłany: 2011-07-21, 14:17 

O kurde masakra z tą depilacja :P
Piszę dopiero teraz bo przed depilacja musiałem skrócić włoski bo plastry nie łapały.

Po pierwsze to boli jak nie wiem co :P a po drugie da rade to zrobić samemu :)
Korzystałem z plastrów Veet na zimno

Anula 
Beauty Forum TEAM

Wysłany: 2011-07-21, 15:14 

Jeśli będziesz regularnie usuwał owłosienie, to ból będzie mniejszy :P i włoski będą odrastać słabsze :)

Baker 
Początkująca

Wysłany: 2011-07-22, 00:08 

Anula napisał/a:
Jeśli będziesz regularnie usuwał owłosienie, to ból będzie mniejszy :P i włoski będą odrastać słabsze :)

Właśnie już o tym czytałem :P i chyba tak będę robić :D.

[ Dodano: 2011-07-22, 14:50 ]
Mam jeszcze jedno pytanie:
Po depilacji na torsie zostało mi parę czarnych włosków, byłą to nie wielka ilość więc usunąłem pinceta ale jak sie dobrze przyjrzeć to gdzie nie gdzie pozostawały takie małe białe włoski. Jak to usunąć? przejechać maszynką do golenia?

Ps. Zaczerwienienie schodzi po 2-3 dniach? czy dłużej trzeba czekać.

Ewa Dębiec 
Początkująca
Ewa Dębiec

Wysłany: 2011-09-01, 14:19 

WIELU ........panów wykonuje depilacje w moim gabinecie.NIE należy to do przyjemności,ale wykonane przez profesjonalistę daje gwarancję 100% satysfakcji.Wykonuję również fryzury intymne-------- gwarantuje brak skrępowania.PROFESJONALNA KOSMETYKA EWA DĘBIEC

Marta-a 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-09-01, 14:41 

Baker napisał/a:
O kurde masakra z tą depilacja :P
Piszę dopiero teraz bo przed depilacja musiałem skrócić włoski bo plastry nie łapały.

Po pierwsze to boli jak nie wiem co :P a po drugie da rade to zrobić samemu :)
Korzystałem z plastrów Veet na zimno

I wlasnie dlatego ze boli powineines isc do salonu na depilacje. A jak nei chesz by bolalo zdecyduj sie na wosk lycon. Ja go tego lata odkrylam Rewelacyjna sprawa! Moge polecic salon gdzie ja chodze - BB Clinic w Warszawie. Mezczyzna to zaden szok u nich gdyz ostatnio widzialam Pana na zabiegach na twarz :-)

karmelowa 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-09-06, 13:37 

no depilacja nie jest przyjemna ale jak wybierzesz sie do sprawdzonego miejsca to na pewno ból jakoś zminimalizują specjalny środkiem przeciwbólowym i znieczulającym, ale własnie jak depilacja będzie prowadzone w sposób regularny, włosy szybko stana sie słabe i nie będzie tak bolało, mnie dużo koleżanek polecało Studio laser w Warszawie i Poznaniu, maja jakieś nowe lasery

Odpowiedz do tematu