Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: depilacja, laserowa

depilacja laserowa
Autor Wiadomość
Lila 
Początkująca

Wysłany: 2011-02-17, 13:50 

Oczywiście, że miałam podrażnienie. Właściwie to normalne po tego typu zabiegu. Utrzymywało mi się to kilka dni, aż znikło;)

Wafciuu 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-05-29, 16:29 

Jak depilacja laserowa to tylko w salonie! Łatwo można zrobić sobie krzywdę.
Ja jestem po I zabiegu <na bikini> i jestem bardzo zadowolona :).
Oczywiście pojawiły się na drugi dzień krostki, ah wszędzie ich pełno było!, ale pani kosmetyczka poleciła mi krem Alantan Plus (ok. 8zł), który okazał się zbawczy. Wszystko minęło po 5-7 dniach. I ważne jest, żeby nie smarować się balsamami, które zawierają witaminę A. :mrgreen:

Forday 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-07-25, 12:27 

Też uważam, że depilacje zdecydowanie bezpieczniej jest wykonywac w profesjonalnym salonie. Lepiej nie ryzykowac...

Maggi 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-08-01, 16:49 

no zdecydowanie trzeba udac sie do profesjonalnego salonu, żeby były dobre efekty i żeby krzywdy sobie nie zrobic, po za tym nie wiem jak by mozna inaczej. Wiadomo, że po takich zabiegach sa podrażnienia, ale jak sie robi w dobrym salonie to sa mniejsze ja robiłam w Qi Medi Spa i jestem zadowolona

Forday 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-08-16, 15:24 

Ja mim o wszystko wolałabym skorzystac z usług specjalistów. W takich sprawach wolę ufac profesjonalistom...

karmelowa 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-08-17, 13:47 

ja nawet nie wiem jak taka depilacja laserowała miałaby wyglądać w domu, do tego potrzebny jest bardzo profesjonalny przed i wykwalifikowany personel , nie wiem jak bym to miała samemu zrobić , po to są salony gdzie wykonuje, się takie depilacje, że tam sie z takim problemem udać, moje znajome robiły w estetica studio w Krakowie i były bardzo zadowolone

marisia 
Początkująca

Wysłany: 2011-09-12, 12:42 

Ja chyba bym się bala wykonać coś takiego w domu nie dość, ze trzeba wiedzieć jak to wykonywać żeby się nie poparzyć to jeszcze trzeba umieć zadbać o skórę przed i po i jeszcze dobrze znac przeciwwskazania, chyba ze taki domowy laser to pic na wodę fotomontaż. Ja się ciesze bo depilację będę miałą niedługo za sobą, skorzystałam z usług salonu Viviean w Łodzi i jestem bardzo zadowolona z efektów, a to dopiero początek! :)
Pozdrawiam!

astarte 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-09-19, 15:22 

Ja przyznam, że jeszcze takiej depilacji nie miałam, ale poważnie się nad tym zastanawiam. Ale muszę powiedzieć, że spore kompendium wiedzy jest na stronie studiolaser.com.pl Faktycznie jeżeli ktoś ma jakieś pytania dotyczące depilacji laserowej, to tam znajdzie odpowiedź.

Maggi 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-09-20, 14:18 

no ja też ostatnio trafiłam ta strone jak szukałam informacji merytorycznych o depilacji bo w ogóle od wielu osób już słyszałam, że to studio jest dobre, warto poczytać sobie na profesjonalnej stronie co i jak z ta depilacja , przed zrobienie zabiegu

AgnesNagy 
Początkująca

Wysłany: 2011-09-27, 07:41 

no nie wiem czy w domu bym sie odwazyla. ale zastanawiam sie nad takim zabiegiem w salonie. Ponoc przy ciemnych wloskach jest skuteczny?

kaja897 
Początkująca

Wysłany: 2011-09-28, 01:18 

Za przedmówczyniami powiem -Jak depilacja laserowa to tylko w salonie!
Ja robię w Yasumi w Krakowie - miałam kupon z Gruponu. Mam dość ciemne włosy i myślałam że 4 zabiegi wystarczą - nawet 5 nie wystarczyło i jeszcze sporo jest do usunięcia (robię pełne bikini i pachy). Chociaż po tym ostatnim jest znacznie lepiej. Pachy od początku dobrze się depilowały, ale bikini dopiero ostatnio spore efekty. Ale była wtedy prawie pełnia księżyca i następnego dnia dostałam miesiączki. Słyszałam, że najlepsze efekty własnie podczas pełni księżyca, a pani w gabinecie dodała, że podczas miesiączki - ale to nie udowodnione naukowo - rzecz jasna.

Podrażnienia są - ale po 2 dniach ustępują, a jak stosuję naturalny krem po depilacji z Eco Plant to błyskawicznie jest lepiej. Tylko koniecznie bielizna bawełniana - inna dodatkowo podrażnia.

Sama jestem ciekawa ile jeszcze zabiegów będę musiała zrobić. Znów by się przydał jakiś kupon rabatowy - mnóstwo kasy mnie to wszystko kosztuje.

Eeeech czego się nie robi by być piękną :) A w dodatku to dość bolesny zabieg. Pani w Yasumi włącza mi kolorowe lampeczki, relaksujące na suficie i zagaduje mnie mocno - to wtedy nawet da się przeżyć. Każdy zabieg jest boleśniejszy, bo dają mocniejszy laser, większe parametry.

kwiatuszka 
Początkująca

Wysłany: 2011-09-28, 12:13 

A ja mam takie pytanie, czy któraś z was słyszała jak wykonują depilację w salonie Mona Lisa w Poznaniu? Albo może ktoś może polecić coś innego? Byłabym wdzięczna!

Odpowiedz do tematu