Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: depilacja, laserowa

depilacja laserowa
Autor Wiadomość
madzia18 
Początkująca

Wysłany: 2009-11-12, 12:17 

Najczęściej wymieniane zalety depilacji laserowej to: trwałość rezultatów. U niektórych osób, odrastanie włosów znacznie rzadszych, jaśniejszych i cieńszych. Osobiście polecam depilację laserową jest dużo przyjemniejsze i efekty, ale każdy to musi ocenić sam.

Aga 
Początkująca

Wysłany: 2009-11-24, 16:16 

O skuteczności zabiegu laserowego decyduje nie tylko sprzęt ale wiedza i doświadczenie osoby która go wykonuje. Nikt nie sprzeda lasera osobie do domowego użytku ponieważ można naprawdę zrobić sobie krzywdę. Firmy sprzedające profesjonalny sprzęt wymagają potwierdzenia wykształcenia kierunkowego. Dodatkowo same przeszkalają i wydają certyfikaty pod którymi się podpisują. To naprawdę jest bardzo skuteczny i niebezpieczny w nieprofesjonalnych rękach sprzęt.
Ps. Przed depilacją włos nie może być zgolony w tym samym dniu. Musi wystawać ze skóry na ok.1 mm.

Leszek 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-03-06, 10:39 

Aga napisał/a:
O skuteczności zabiegu laserowego decyduje nie tylko sprzęt ale wiedza i doświadczenie osoby która go wykonuje. Nikt nie sprzeda lasera osobie do domowego użytku ponieważ można naprawdę zrobić sobie krzywdę. Firmy sprzedające profesjonalny sprzęt wymagają potwierdzenia wykształcenia kierunkowego. Dodatkowo same przeszkalają i wydają certyfikaty pod którymi się podpisują. To naprawdę jest bardzo skuteczny i niebezpieczny w nieprofesjonalnych rękach sprzęt.
Ps. Przed depilacją włos nie może być zgolony w tym samym dniu. Musi wystawać ze skóry na ok.1 mm.

Zgadzam się w 100% ,duże znaczenie ma wiedza kosmetyczki gdyż trzeba trafiać zabiegiem w fazy wzrostu włoska.Czyli musimy zachować odpowiednie przerwy pomiędzy zabiegami.
Jeśli idziemy na zabieg to znajdujemy salon z urządzeniem Elight -jest to połączenie fal radiowych i IPL. Urządzenie Elight dzięki temu połączeniu są o niebo lepsze od IPL.

foxy 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-05-07, 17:42 

Wąsik...prawdziwa udręka! usuwałam kiedyś pęsetką i odrastały grubsze. po wosku mam podrażnioną skórę i robią mi się krostki. Nawet depilatorem próbowałam.
Z chęcią bym się przeszła na laserową, tylko ile zabiegów trzeba dla ciemnych i grubych włosów...?

VitaLab 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-11-23, 14:39 

I o to własnie chodzi w depilacji laserowej-o trwałe usunecie włosków. Troszkę kosztuje,ale z pewnością warto.

Aga 
Początkująca

Wysłany: 2009-11-24, 16:20 

A i nie ma na świecie sprzętu który usuwa włosy na zawsze. Wszystko się regeneruje, nawet wątroba, :) a co dopiero cebulka włosa. Bardziej prawdziwe jest określenie- redukcja włosów a nie trwałe usuwanie. Depilacja laserowa wystarcza na kilka lat pod warunkiem że w tym czasie nie dojdzie do np zawirowań hormonalnych. Pozdrawiam.

Magda.a 
Początkująca

Wysłany: 2009-12-01, 11:17 

ja tam nie wiem. Kiedys sie strasznie napalilam na to, bo nawet jesli dziala tylko kilka lat to warto... Kupilam sobie laserowy depilator - i teraz nie wiem czy to bylo po prostu dziadostwo, czy nie umialam tego robic, czy moze faktycznie nie na kazdego dziala, ale guzik mi to pomoglo. Powtarzalam zabieg na malym skrawku nogi (na probe) kilka razy i zadnych efektow.

Wydaje mi sie ze kupowanie lasera "domowego" to strata pieniedzy, zwlaszcza ze pozniej slyszalam podobne opinie do mojej.

Jak sie chce pozbyc owlosienia to lepiej isc do profesjonalnego gabinetu z profesjoalym sprzetem.

VitaLab 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-12-15, 19:42 

Włoski regenerują się,to prawda ale zajmuje im to bardzo dużo czasu o właściwie możemy potem zapomniec o depilacji. A co masz na myśli pisząc "domowy laser"?? czyli jaki??

swarovscy 
Początkująca

Wysłany: 2010-04-20, 12:31 

Dziewczyny nie róbcie depilacji laserowej domowymi sposobami, mogą wam zostać plamy dożywotnie!!

monalisa 
Początkująca
Centrum Kosmetyki Laserowej

Wysłany: 2010-04-28, 11:38 

Magda.a, depilator domowy? Nie ufałabym czemuś takiemu.
Bardzo ważny jest sprzęt, którym wykonywany jest zabieg. W tej chwili najmocniejszym i najnowocześniejszym urządzeniem depilacyjnym dostępnym na rynku jest Light Sheer.

Bardzo dobrze napisała Aga, że o skuteczności zabiegu decyduje nie tylko urządzenie, ale też wiedza i doświadczenie osoby, która go wykonuje. Warto korzystać z usług sprawdzonych salonów kosmetycznych.

swarovscy, jeżeli zabieg wykonywany jest prawidłowo, a osoba która się jemu poddaje pamięta o tym, aby przed i po zastosować specjalne środki ostrożności, to nie ma takiej możliwości, żeby powstawały jakiekolwiek plamy.

ola87 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-05-13, 05:03 

Bardzo fajnie robia to w Denique w Arkadii, naprawde polecam

dariacandy 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-05-13, 12:10 

Ja sobie chwalę depilację, jestem zadowolona z efektów które utrzymuja się długo. Przy czym niestety nie jest to zabieg wybitnie przyjemny.

foxy 
Użytkowniczka

Wysłany: 2010-05-18, 12:27 

Pytałam u siebie w gabinecie, w którym już robiłam inne zabiegi i Pani powiedziała, że dobrze i regularnie wykonana depilacja to do 96% mniej włosków.

Bello 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-06-17, 10:38 

zgadza się:) ja zrobiłam w studiolaser 3 zabiegi na łydki, efekty utrzymuje sie do dzisiaj. Ani mi przez myśl nie przeszło, by zapłacona kasa nie była warta. Wydaje mi się, żę depilacja laserowa z czasem to będzie po prostu standard:)
Bo jak tu odmówic sobie przyjemności niemyślenia o goleniu nóg przez dlugie lata?:D

missbutterfly 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2010-06-28, 13:42 

też się zastanawiałam nad tym, czy nie zafundować sobie takiego zabiegu.
Bo faktycznie to jest bardzo wygodne.
a możecie mi powiedzieć ile taka przyjemność kosztuje ??
Nie same łydki tylko całe nogi ????
I ile efekt po takim zabiegu się utrzymuje. Bo chyba nie ma aż tak dobrze, żeby dożywotnio usunął nam włosy??

Odpowiedz do tematu