DivineS Początkująca
Wysłany: 2009-01-14, 10:56
Depilacja laserowa - a czego tu się bać???
Zawsze chciałam sobie usunąć włosy na łydkach, ale tak na stałe... Już mi się znudziło to wieczne golenie i woskowanie. Bałam się depilacji laserowej, ale namówiła mnie koleżanka. Ona robiła sobie zabiegi w Instytucie Kosmetyki Dr. Eris. A ja szukałam czegoś tańszego i znalazłam nowy gabinet- Centrum Med-Estetica. Pani kosmetycznka wypytała mnie o wszystko a przede wszystkim pytała, czy się opalam w tej chwili i czy mam zamiar opalać się latem. Bo jeśli tak, to nie będzie mogła mi zrobić zabiegu:-( Ponieważ laterm raczej sie nie opalam mogłam zrobić pierwszy zabieg już wtedy. Teraz jestem już po 5 zabiegach (1 zabieg co 1,5 miesiąca) i kończę- włosy już nie odrastają!!!
Okazało się, że wcale nie jest taki straszny ani bolesny. W porównaniu do wosku jest wręcz przyjemny. TO NIC STRASZNEGO - polecam wszystkim!!
monia1983 Coś już napisała
Wysłany: 2009-01-23, 12:16
Też usuwałam sobie włosy laserem- w moim przypadku było to bikini. Minęło już 6 lat a włosy nie odrastają!!!!!! Miałam wykonane 5 zabiegów!
Gabinet inny...:)
Pozdrawiam serdecznie!
monia1983, boli taki zabieg?:)
ostatnio mysle powaznie nad laserowym usunieciem wasika a potem moze paszek:)
wiecznie trzeba to wyrywac, golic wiec ide w strone oszczednosci czasu i estyki:)
Moglabys dokladniej opisac ten zabieg ?:)
[ Dodano: 2009-05-20, 11:54 ]
we Wrocławiu w znajomym salonie wąsik kosztuje 200zl :)
i tak sobie przeliczylam, ze kobiet chodzaca do salonu kosmetycznego usuwajac wasik przecietnie za 8zl (ja tyle zaplacilam kiedys) po 25razach pojscia do takiego salonu mialaby na zawsze wloski usuniete ;) takze mozna powiedziec ze to rowniez oszczednosc pieniedzy:)
Chyba lepiej jest raz zaplacic 200zl niz przez wiekszosc zycia 8zl co jakis czas:P
Chociaz ja mam swoja woskownice teraz to i tak przyoszczedzilam :)
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-05-20, 15:26
ale laser jak pewnie wiesz tak do końca na zawsze nie jest, trzeba zrobic serię i powtarzać zabieg co rok lub dwa ale wąsik to mało włosków więc woskiem chyba lepiej. nawet samemu.
Jeśli cena by mi odpowiadała to czemu miałabym nie spróbować.
Ciągłe golenie i woskowanie jest męczące.
_________________ ` Szpilki, dżinsy, znana bluzka Dolce Gabbana.
Biżuteria nie jest tania.
Nie kupuję tego sama. :3
missbutterfly Stała bywalczyni
Wysłany: 2010-11-16, 15:12
no ba ciągłe golenie ciała jest bardzo uciążliwe. Sama chętnie poddałabym się takiej depilacji laserowej. tylko na razie o koszty mi chodzi. Możecie mi powiedzieć ile taki zabieg was kosztował??
A czy ktoś wie, ile mniej więcej nalezałoby zebrać kaski na całą serię zabiegów na nogi, pachy i bikini, załóżmy 5 razy na jedna strefę? Bo podawane ceny sa tak rózne i nieokreślone (np. "od 250-500pln") że już nie wiem ile to kosztuje. I ile maximum powtórzeń potrzeba, aby pozbyc się całkowicie włosków?
ja mam włoski gęste i ciemne, a skóre b.jasną, to niby sprawia, że mniej boli, bo laser łatwiej odróżnia, ale nie mam pojęcia jak to przekłada się na ilośc zabiegów
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum