Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: brazylijska, depilacja

depilacja brazylijska
Autor Wiadomość
Anna07 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-03-10, 09:32 depilacja brazylijska

Dziewczyny, zafundowałam sobie ostatnio depilację brazylijską. Naczytałam się wcześniej różnych opinii i poszłam z mieszanymi uczuciami do gabinetu kosmetycznego. Zabieg przebiegł jednak bardzo sprawnie i naprawdę nie był tak bolesny jak czasem można usłyszeć. Kosmetyczka powiedziała, że to kwestia bardzo dobrego wosku i pewnej ręki. A co wy sądzicie o tym rodzaju depilacji ? Jakie sa wasze doświadczenia?

Amaranta 
Gaduła ;)
Twisted girl ;)

Wysłany: 2011-03-10, 18:50 

Ja bym spróbowała, ale się wstydzę i krępuję i w ogóle... :-/
Woskiem manipuluję sama w domu, ale wiadomo, że co wprawna ręka, to nie moja prowizorka. Na pewno w gabinecie przebiega to sprawniej i dokładniej, a może nawet mniej dotkliwie...

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2011-03-10, 19:56 

Samej to wiadomo, że gorzej się depiluje, zwłaszcza okolice bikini, gdzie skóra jest delikatna, zresztą nie wygodnie.

Amaranta 
Gaduła ;)
Twisted girl ;)

Wysłany: 2011-03-11, 21:51 

Wprawiłam się już trochę, bo początki były tragiczne, ale jak obejrzałam kiedyś filmik na YT, jak taki zabieg wygląda w wykonaniu profesjonalistki, to naprawdę nie ma porównania :-? Usuwa wszystkie włoski i robi to jednocześnie jakby wolniej i delikatniej, poza tym sama pasta woskowa jest z pewnością nieporównywalnie lepszej jakości niż to, co można dostać w sklepie w plastrach... Same plusy, ale i tak mam opory :[

Anna07 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-03-14, 14:04 

ja tez czułam sie trochę nieswojo. prawie jak u ginekologa. ale pani, która mi robiła zabieg, była naprawde profesjonalna. spokojnie wyjasniła co i jak i podczas zabiegu sobie rozmawiałysmy o różnych rzeczach jak bysmy były na kawie. pełen komfort. dlatego polecam przed pójściem poczytac o salonie, popytać znajome. lepiej sprawdzić mozliwości, niz zrazic sie do tego. No i troche odwagi :)

Ewcia 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-03-16, 16:42 

Oj nie powiem, miałabym opory. Aczkolwiek jak tak czytam, to coraz bardziej mi się to podoba. :)

Anna07 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-03-16, 16:47 

Ewcia, powiem Ci, że to byl mój pierwszy ale na pewno nie ostatni raz. Co więcej, będę chodziła regularnie, bo komfort uzyskany depilacją naprawde jest tego wart.

Dagawola 
Początkująca
Dagawola

Wysłany: 2011-03-22, 11:50 

depilacja brazylijska, super!!! ale nigdy więcej wosku. Ja spróbowałam fotodepilacji, zero wrastających włosków i podrażnień:)Daga

valenda 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-08-23, 13:01 

Wosk mnie przeraża :p Jednak zaczęłam się interesować depilacją laserową, macie jakieś doświadczenia?

anavi 
Początkująca

Wysłany: 2011-08-27, 16:53 

Cześć dziewczyny, przy okazji się witam - bo jestem tu nowa :-D

Jeśli chodzi o depilacje to pierwsze wizyty są krępujące, ale faktycznie dokładność, sprawność itd są nieporównywalne! A z biegiem czasu ból jest mniejszy (cebulki się osłabiają) i człowiek się przyzwyczaja. Więc polecam ;-)

Swoją drogą odczucia zależą od wosku, sprawnej ręki, ale przede wszystkim od nas samych - struktury włosa i jego grubości, wrażliwości na ból a także podejścia psychicznego :->

Ale jeśli któraś z Was decyduje się na regularną depilację to proponuje fotodepilację lub depilację laserową. Trzeba wydać więcej pieniędzy na raz, ale to się szybko zwraca. Oszczędzasz tak naprawdę i czas i pieniądze.

apc-Cosmetics 
Użytkowniczka

Wysłany: 2011-09-05, 14:00 

Ja na początku próbowałam woskiem,ale po tym co czułam,to szybko zrezygnowałam :-P najbardziej skuteczna jest oczywiście depilacja laserowa i właśnie ja mogę polecić.

Quob1 
Początkująca

Wysłany: 2011-09-28, 15:23 

Cześć, witam wszytkich na forum,

co do depilacji, to ja polecam tylko u sprawdzonych kosmetyczek - musi być wprawiona. I faktycznie czym dłużej się depiluje to mniej boli.

Jedynym minusem w moim przypadku są wrastające włoski, jest to nieprzyjemnie i niezbyt estetyczne.

Estmedica 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-10-18, 13:43 

Wiem o czym piszesz,ja też mam problem z wrastającymi włoskami... Wygląda to naprawdę fatalnie. Ale jeżeli chodzi o samą depilację,to ja zdecydowałam się na laserową i jestem bardzo zadowolona.

ewcio 
Coś już napisała

Wysłany: 2011-11-23, 11:46 

podraznien i wrastajacych wloskow chyba kazda z nas doswiadczyla,jakos trzeba sobie z tym radzic, niestety :/ choc latwo nie jest ale i sposobow nie brakuje, kazda znajdzie cos co jej pomaga. Jakos nigdy nie moglam sobie wyobrazic takiej depilacji ale pamietam jak moja kolezanka poszla na brazylijska i teraz nie wyobraza sobie innej metody. Wiec moze i ja sie prz kiedys przekonam :)

Mart 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2011-11-27, 17:28 

Dziewczyny powiem szczerze że nigdy nie próbowałam, ale chciałam zapytać o to wrastanie, bo mam straszny problem i czy w tych okolicach też wrastaja tak strasznie - pytam te dziewczęta które miały problem z wrastaniem na nogach czy pachwinach.
Ewcio na podraznienia po depilacji na szczęście sposób już zlazazłam, gorzej właśnie z tym wrastaniem...

Odpowiedz do tematu