Witam wszystkich serdecznie!W końcu doczekaliśmy się na pierwszy w
Wielkopolsce laser aleksandrytowy do usuwania owłosienia na stałe!!Dla tych
którzy nie są w temacie chciałabym wytłumaczyć pokrótce jaka jest różnica
pomiędzy laserami diodowymi których jest pełno na rynku a laserami
aleksandrytowymi których w Polsce liczba nie przekracza 10!!Lasery
alesandrytowe o długości fali 755nm mają aż 85% pochłanialności przez melaninę
natomiast diodowe tylko 45% oznacza to że zabiegi są bardziej skuteczne a co
za tym idzie wystarczą tylko 3-4 zab aby pozbyć się niechcianego owłosienia,
natomiast w przypadku diodowych 6-7. zabiegi nie są bolesne!!specjalne systemy
chłodzące niwelują nieprzyjemne odczucia do minimum.Laser ten także usuwa
włoski jasne z którymi nie radzi sobie laser diodowy czy IPL.Więc jeżeli
chcielibyście wykonać sobie taki zabieg zwracajcie uwagę na typ laseru bo poco
przepłacać.jeżeli ktoś byłby zainteresowany to ja polecam gabinet ASPAZJA w
poznaniu w którym ja wykonywałam sobie zabieg i jestem bardzo mile zaskoczona
ponieważ włosów już po 1 zab wyrosło ok 30% mniej!!!pozdrawiam
witam ja sie z kolezanka nie zgadzam, o laserze diodowym slyszalam negatywne opinie wiec z niego nie skorzystalam. obecnie rozpoczelam serie usuwania owlosienia z okolic pach urzadzeniem IPL + RF to jest dopiero nowosc a ten ktory polecasz wcale sie nie wyroznia systemem chlodzacym bo IPL tez go ma a co najwazniejsze dziala :). po pierwszym zabiegu zauwazylam ze wloski sa slabsze a odroslo ich co najmniej 50% mniej. seria zawiera od 4 - 6 zabiegow ja nie wiem czy mi przypadkiem nie wystarcza 3. kolezanka polecila mi gabinet AKADEMIA PIEKNA na alejach solidarnosci i nie zaluje skorzystalam i popierwsze sa juz wielkie rezultaty a po drugie cena jest zachwycajaca 99zl za 1 zabieg najtaniej nie znaczy najgorzej w tym przypadku sprawdzilo sie ze najlepiej, dla porownania na ogrodowej pachy kosztuja 400zl!!!! polecam wszystkim zainteresowanym.podaje numer 618202320
_________________ ANIApoznan
La Belle Peau Początkująca www.labellepeau.dzs.pl
Wysłany: 2009-03-05, 17:42
Fakty są takie, że jesli chodzi o epilację, to IPL jest słaby :)
Owszem posiada on też funkcję do usuwania owłosienia, ale IPL stosuje się przede wszystkim przy odmładzaniu, usuwaniu plam starczych, małych naczynek i tu sprawdza się bardzo dobrze. Ale do usuwania owłosienia nie należy on do najlepszych.
Andrzej Początkująca
Wysłany: 2010-01-06, 00:25
Depilacja laserowa i IPL - tłumaczę kilka ważnych kwestii
Każdy laser czy to aleksandrytowy, diodowy, czy IPL może być zły lub dobry, a zależy to w czyich jest rękach. Jest mnóstwo sprzecznych postów na wielu forach. Przede wszystkim szukajcie gabinetów, które robią depilację laserową czy IPL a nie konkretnego urządzenia. Najlepiej jak zabieg robi lekarz lub pod jego okiem a nie kosmetyczka, która często nie ma wiedzy z jaką skórą ma do czynienia. Czasami konsultacja z dermatologiem się liczy ale też z takim, który się zna na depilacji laserowej/IPL. Zabiegi najlepiej robić w zimie albo w innym sezonie pod warunkiem nie eksponowania skóry pod słońcem. Nie powinno się chodzić do solarium tydzień przed i po zabiegu jak również nie korzystać z sauny. IPL nie będą depilować jasnych włosków a nawet większość laserów będzie miała z nimi problem. Włos należy zgolić przed zabiegiem do ok. 2 mm długości, żeby nie poparzyły skóry paląc się. Czasami włosy goli personel przed zabiegiem, oczywiście w lepszych gabinetach. Zrobienie testu po wewnętrznej stronie ramienia jest przydatne żeby sprawdzić czy nasza skóra nie jest za wrażliwa na światło w danym momencie zaraz przed zabiegiem.
Zgadzam się z powyższym postem. jednak chcę dodać iż efektywność zabiegów laserowych nie jest uwarunkowana tylko działaniem na ciemną melaninę we włosie. Aby zabiegi były skuteczne i w tym trwałe co logika nakazuje należy zniszczyć jego podstawę czyli drobne naczynka zaopatrujące go w krew. (czyli laser ND:YAG lub mocno wciśnięty do skóry laser diodowy)
Proszę przeprowadzić małe doświadczenie i wyrwać sobie ciemny włos..jaki kolor ma cebulka?
Skoro jest biała, jak poradzi sobie z nią laser aleksndrytowy czy w niektórych okolicach diodowy. No chyba że celem jest opóźnienie odrostu włosa, spowodowane zniszczeniem szyjki ujścia mieszka włosowego, w której siedzi zwęglony włos i blokuje odrastający.
oczywiście ten etap jest jak najbardziej typowy podczas zabiegów, niestety nie jest kluczowym warunkiem co do efektywnościi trwalości.
_________________ Centrum medycyny Ogólnej i Estetycznej Symbiosis
W zupełności zgadzam się z Andrzejem. Każdy laser w niewłaściwych rękach może narobić więcej szkód, niż korzyści. Można wymienić zarówno wiele zalet, jak i wad każdego z laserów. Dlatego najlepiej wybierz salon, który specjalizuje się w depilacji laserowej. Pracują w nich ludzie, którzy mają ogromną wiedzę i doświadczenie w tym zakresie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum