empire324 Początkująca
Wysłany: 2010-05-30, 18:49
Delikatny żel,tonik,krem i peeling
Witam mam taki problem, gdyż mam tradzik i chce sie go pozbyc.Czytalem,ze zel,tonik,krem i peeling ziaja nuno są delikatne.Zakupiłem je ,ale już po pierwszym użyciu odrazu dostałem czerwonych plam na twarzy.Mam bardzo delikatną skóre i nie mam czym przemywać skóry Czy mógłby ktoś mi polecić jakies delikatne kosmetyki? Prosze o pomoc w tej sprawie.Pozdrawiam.
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2305 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-05-30, 20:40
Jeżeli Nuno Cię uczula to spróbuj Vichy, tej serii Normaderm, kupisz te kosmetyki w aptece. Najlepiej żel do mycia twarzy, tonik i krem. Łączny koszt wyniesie około 70 zł, możesz liczyć na jakiś gratis
Vichy to bardzo dobre kosmetyki, siostra dzieki nim wyleczyła trądzik, więc polecam.
Vichy jest na trądzik, ale u dorosłych, nie na taki młodzieńczy. Krem kosztuje 70zł, żel i tonik po 30zł.... Drogo moim zdaniem.
Jeśli Ziaja Cię uczula to nie wiem co polecić, do przemywania może być dobra woda termalna Vichy za 26zł, najłagodniejszy kosmetyk. Opakowanie 150ml starczy na 3-4 miesiące przy codziennym stosowaniu. Do oczyszczania łagodny jest żel micelarny La Roche Posay, używa się go bez wody, kosztuje 45zł, używa się bez wody. Kremu nie polecę, bo naprawdę nie wiem jaki może być łagodniejszy od Ziaji, ale moim zdaniem, Normaderm Vichy też Cię uczuli, a na pewno wysuszy skórę, to nie są łagodne kosmetyki. Idź do apteki, poproś o próbkę, na pewno dostaniesz.
Na Vichy trzeba uważać. U nas to renomowana i ceniona marka. A w innych krajach te kosmetyki leżą w koszach supermarketów... Najlepiej skonsultować się z dermatologiem, niż eksperymentować z własnymi kosmetykami, których cena jest spora. Wiem to po sobie, bo też próbuję wszystkiego, a na koniec nie zdaje to w ogóle rezultatów :/ I kosmetyki leżą w szafce, raz/dwa razy użyte.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Proponuję dobrać naturalne kosmetyki, które nie zawierają substancji chemicznych i syntetycznych. Kosmetyki chemiczne bardzo często uczulają, wywołują podrążnienia i alergię.
Badania naukowe potwierdzają, że naturalne substancje są lepiej tolerowane przez skórę niż substancje syntetyczno-chemiczne.
Kosmetyki naturalne z zawartością czystych ekstraktów ziołowych, czystych witamin i olejków eterycznych wspomagają skórę w przywróceniu i zachowaniu jej naturalnych funkcji fizjologicznych.
Dla przykładu skóra tłusta nigdy się nie znormalizuje jeśli cały czas będziemy ją wysuszać. Naturalne kosmetyki w przeciwieństwie do kosmetyków pochodzenia chemicznego zaopatrują skórę w odpowiednią ilość tłuszczu, sygnalizując jej zarazem, iż posiada ona odpowiednią rezerwę tłuszczu i żaden z gruczołów tłuszczowych nie musi go więcej produkować.
Co do produktów Normaderm proponuję zapytać w aptece o próbki, sa to jednak silne kosmetyki i mogą również wywołać podobny efekt jak Ziaja o której piszesz.
_________________ Kosmetyki Natury - najlepszy sklep z kosmetykami naturalnymi
www.kosmetyki-natury.eu
TigerANDBear Użytkowniczka Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Kwi 2010 Posty: 30 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-06-08, 17:14
Wszystko zalezy od tego czy trądzik jest juz w zaawansowanym stanie. Jeżeli tak to nie chcę |Cię martwić,ale kosmetyki nei pomogą. Trzeba tutaj specjalistycznych lekarstw,a najlepije będzie jeżeli skonsultujesz się z dermatologiem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum