Z innej beczki - dziewczyny, która z Was była na darmowym szkoleniu i może powiedzieć, że faktycznie jej to cokolwiek nie dało? No właśnie... Darmowe szkolenie to oszczędność dla kieszeni, ale czy również nie strata czasu?
Pieknosc Coś już napisała
Wysłany: 2012-02-13, 12:24
Moja koleżanka była na takim szkoleniu. Chyba z funduszy Unii? Płaciła marne grosze. Jakie efekty? Takie same.
Ma papier, ale żeby była w stanie cokolwiek praktycznego, związanego z pracą powiedzieć, to raczej nie za bardzo.
Czyli tak jak myślałam. Zastanawiałam się jak to możliwe, że ja za szkolenie w New Nails tyle płaciłam, a inni robią szkolenia za friko. Skoro jednak nic z nich nie wynika to już rozumiem skąd ta cena.
Wysłany: 2012-02-15, 11:01
Ej... ja też tam się uczyłam i nie była to jakaś astronomiczna suma. Zresztą - przynajmniej ja cokolwiek z tego szkolenia wyniosłam i pracuję w zawodzie, a inni? Oszczędzanie na szkoleniach to głupota, podobnie jak oszczędzanie na każdej innej inwestycji w siebie.
Dlatego nauka w New Nails miała sens. W tym momencie szczególnie to doceniam. Mam pracę w zawodzie i generalnie jestem zadowolona. Dalej się rozwijam, uczę kolejnych rzeczy i mam nadzieję także na coraz wyższe zarobki
Wysłany: 2012-02-17, 11:05
No właśnie - ciekawe co z tymi zarobkami. Obserwując to co robi rząd można mieć wrażenie, że wcale nie lepiej nie będzie. Może być tylko gorzej, ale mimo wszystko musimy ciężko pracować na swoje
A... pamiętajcie, że takie szkolenia można załatwić za darmo, ale wtedy, kiedy szkolenie organizowane jest z kasy Urzędu Pracy. Oni finansują szkolenia nawet jakoś do 5 tyś. Z tego co pamiętam, to teraz ma być fundowana kolejna partia tych szkoleń.
Wysłany: 2012-02-21, 12:07
Tak pamiętam Ale to dotyczy jedynie osób bezrobotnych - nie można sobie wejść z ulicy i załatwić szkolenia za friko. Tylko bezrobotni mają na to szanse...
Ponoć w ostatnim czasie po prostu czarno w urzędach pracy - mnóstwo ludzi traci pracę. Jeśli mają okazję skorzystania ze szkolenia w takim New Nails za friko to jednocześnie mają szansę na znalezienie dobrej pracy w nieźle opłacanej branży.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum