Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: schudnac, sie, twarzyp

Da się schudnąć z twarzy?:P
Autor Wiadomość
Basiur89 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-05-27, 22:48 Da się schudnąć z twarzy?:P

Witam;P. Przytyłam na twarzy i czy da się te "zbędne kilogramy zrzucić"? Ale tylko z twarzy:P.

Darish:)

Wysłany: 2009-05-27, 23:46 

chyba ogolnie jak stracisz troche masy z calego ciala to i z twarzy zejdzie ;)
ja innego sposobu nie widze...

dronka.dronka

Wysłany: 2009-05-27, 23:49 

tez mi sie tak wyydaje, że równomiernie, chociaż jak ja zaczynam tracic na wadze to najpierw ubywa z piersi :evil:

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2009-05-28, 07:49 

dronka.dronka napisał/a:
najpierw ubywa z piersi

Zawsze ubywa z tych miejsc co się nie chce :/
Ostatnio zmieniony przez Anula 2009-05-28, 12:06, w całości zmieniany 1 raz  

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-05-28, 09:07 

Okrągłe buzie są ładne...

moni_ja 
Miłośniczka forum

Pomogła: 1 raz
Wysłany: 2009-05-28, 14:04 

nie da sie schudnac lub przytyc w tych miejscach ktorych sobie wymarzymy.. ja bym chciala przytyc tu i owdzie a schudnac tez ale co zrobic efekt odwrotny od zamierzonego.. trzeba sie polubic taka jaka sie jest :)

nocandygirl 
Powieściopisarka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-05-28, 14:15 

raczej nie.. jeśli już to z wszystkiego ;-)
ale jest dużo sposobów na optyczne wyszczuplenie twarzy :-D

Anelka 
Miłośniczka forum
Anelka

Wysłany: 2009-05-28, 19:06 

Zgadzam się z nocandygirl , jest wiele sposobów na optyczne wyszczuplenie twarzy :) Inna fryzurka, czy jakieś kolczyki i już wygląda inaczej, nie mówiąc o makijażu, który jak wiadomo, może bardzo wiele :)

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2009-05-28, 21:49 

Cytat:
Wystarczy kilka sztuczek przy użyciu pudru i różu, a okrągła twarz będzie wyglądała o wiele subtelniej.

Aby wyszczuplić optycznie twarz, potrzebny nam będzie róż w odcieniu zbliżonym do koloru naszej skóry, tylko trochę ciemniejszym. Przyciemniamy te partie, które chcemy ukryć.

Przy zbyt okrągłej buzi różem podkreślamy przede wszystkim kości policzkowe. Szeroką smugę różu nanosimy na wysokości połowy ucha i przeciągamy ją w kierunku nosa, stopniowo zwężając (tak, aby smuga przypominała kształt trójkąta). Utworzony w ten sposób cień na policzku podkreśli kość policzkową, dzięki czemu twarz będzie wydawała się szczuplejsza. Zaakcentowane skronie i żuchwy także dodadzą jej wyrazistości.

Odrobinę różu nakładamy po obu stronach czoła przy nasadzie włosów. Żeby wyszczuplić górną część twarzy, przyciemniamy różem policzki na wysokości połowy ucha, nie przeciągając go poza zewnętrzny kącik oka. Do modelowania owalu twarzy makijażem możemy użyć pudru brązującego. Twarz o bladej, jasnej cerze wydaje się pełniejsza, dlatego lekkie przyciemnienie dobrze jej zrobi.

Wykonując makijaż, rezygnujemy z połyskliwych, opalizujących cieni, róży i pudrów - te do wyszczuplania twarzy się nie nadają. Blask podkreśla bowiem krągłości, uwypukla je i przyciąga uwagę.

Przy zbyt okrągłej twarzy ważny jest też rysunek brwi. Nie powinny być one zbyt szerokie i krzaczaste. Nie można jednak przesadzić w drugą stronę i za bardzo je wyregulować. Najlepiej trzymać się ich naturalnego rysunku. Zbyt cienkie brwi powodują, że twarz wydaje się szersza.

Jeśli chcesz wyszczuplić zbyt wydatne usta, maluj je szminkami w naturalnych odcieniach, unikając perłowych pomadek i błyszczyków. Wargi zmniejszą się również optycznie, gdy konturówką obrysujesz je po wewnętrznej krawędzi. Za szerokie usta będą wydawały się mniejsze, gdy w kącikach umalujesz je ciemniejszą pomadką, a środek rozświetlisz kolorem o ton jaśniejszym.

tasinka 
Użytkowniczka

Wysłany: 2009-05-29, 11:44 

Anula napisał/a:
dronka.dronka napisał/a:
najpierw ubywa z piersi

Zawsze ubywa z tych miejsc co się nie chce :/

Ja ostatnio się dowiedziałam, że najszybciej lecą nam piersi, a najtrudniej pupa i nogi :cry: :evil: a w odwrotną stronę, najszybciej przybywa nam właśnie w pupie :/ :evil:

a gimnastyka buzi i języka nie pomogłaby? :mrgreen:

dronka.dronka

Wysłany: 2009-05-29, 12:38 

tasinka napisał/a:

a gimnastyka buzi i języka nie pomogłaby? :mrgreen:

pamiętam taki program z dzieciństwa "gimnastyka buzi i języka", prowadyił go chyba W. Zborowski :mrgreen: może odcinki śmigają gdzies po necie :-P

Odpowiedz do tematu