Kiedys papiloty heh teraz lokowka, ale ogolnie wlosow juz nie krece:) chyba bardziej do twarzy jest mi w prostych jednak zdania moim kolezanek sa podzielone:) wiec zamierzam sobie prostownice kupic
_________________ Damn right Im good in bed... i can sleep for hours!;)
Moja siostra robi tak po umyciu włosów gdy są lekko mokre schyla głowę w dół i "ugniata" "dusi" te włosy do momentu aż wyschną. Potem daje trochę żelu i włosy są kręcone :D
maja 7512 Początkująca
Wysłany: 2008-07-11, 14:10
Ja proponuję podobną metodę ze schylaniem i zamiast ugniatania suszenie suszarką na wolnych obrotach z dyfuzorem. Najlepiej dodać jeszcze na włosy loton lub krem do modelowania loków. każda szanująca się firma (oczywiscie profesjonalna) ma takie w swojej ofercie.
dzisiaj rozmawialam z fryzjerka na temat dyfuzora ;)
i juz wiem ze np. na moje wlosy to nie zadziala ;) nie sa wogole podatne na ladne krecenie, wogole na krecenie nie sa podatne:P
moze troche na mnie dziala masa zelu, lokowka lub papiloty i duza ilosc mocnego lakieru ale i tak efekt moze dlugo sie nie utrzymac:P
najlepiej nakrecic sie trwale:D chociaz tez przy pielegnacji masa roboty:P
nocandygirl ja miałam ostatnio robione włoski na termoloki, efekt niesamowity i co najważniejsze był bardzo ładny skręt i długo wytrzymały, a na drugi dzień były jeszcze ładniejsze. Polecam!!!
_________________ Czasem pakujemy stare rzeczy i chowamy je na strychu, nigdy nie zamierzając ich wyjmować, ale nie potrafimy się ich pozbyć - pewnie tak samo jak marzeń...
ja mam z rowenty taki zestaw z różnymi końcówkami, najładniejsze loki wychodzą, kiedy nakręcam na ten przyrząd ze spiralą, nie wiem jak to się nazywa fachowo... ale co z tego skoro po prawie dwóch latach używania włosy mam jak siano (codziennie traktowałam je albo lokówką albo prostownicą)
Dorota25 lokówka spiralna - tak się na to mówi no przyznaje, że niszczy włoski jak się często stosuje
_________________ Czasem pakujemy stare rzeczy i chowamy je na strychu, nigdy nie zamierzając ich wyjmować, ale nie potrafimy się ich pozbyć - pewnie tak samo jak marzeń...
no u mnie była w użyciu średnio co drugi dzień, oczywiście nie dosłownie, ale codziennie albo włosy kręciłam albo prostowałam, bo naturalne mam takie nijakie, efekt po roku straszny
no u mnie była w użyciu średnio co drugi dzień, oczywiście nie dosłownie, ale codziennie albo włosy kręciłam albo prostowałam, bo naturalne mam takie nijakie, efekt po roku straszny
Pomogła: 5 razy Dołączyła: 28 Sie 2008 Posty: 759 Skąd: racek ^^
Wysłany: 2009-06-27, 11:17
kngz napisał/a:
nocandygirl ja miałam ostatnio robione włoski na termoloki, efekt niesamowity i co najważniejsze był bardzo ładny skręt i długo wytrzymały, a na drugi dzień były jeszcze ładniejsze. Polecam!!!
u fryzjera robiłaś? czy jak ?
bo zastanawiam się nad kupnem, wiesz może jakiej firmy były to termoloki?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum