Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: akrylu, byc, czy, moze, szkodliwy, tak, zapach

czy zapach akrylu moze byc az tak szkodliwy???
Autor Wiadomość
yoana30 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-08-14, 15:11 czy zapach akrylu moze byc az tak szkodliwy???

ostatnio odwiedzilam moja kumpele, ktora pracuje w salonie kosmetycznym, bo chcialam ze by polozyla mi akryl. najpierw siedzialysmy i gadalysmy chwile a potem Kasia wstala zeby siegnac z polki pilniczek i nagle upadla. na szczescie wyladowala na fotelu i po chwili wrocila do siebie. dalam jej wody, przestraszylam sie ale ona caly czas zapewnia mnie ze nic jej nie jest, ze jest przemeczona itd... juz nawet o ciaze pytalam ale wysmiala mnie i za kazdym razem zmieniala temat. wczoraj powiedziala jednak, ze podejrzewa, ze to prawdopodobnie od tych wszystkich zapachow akrylu, zmywacza itd albo miala po prostu niskie cisnienie... myslicie, ze to, ze pracuje w tym salonie moze jakos na jej zdrowie wplynac? czy akryl jest az tak szkodliwy, ze od jego zapachu mozna zemdlec???

Limonka.74 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-08-14, 23:00 

Wiesz... ciężko powiedzieć, bo przyczyn mogło być wiele. Mi się jednak nie chce wierzyć, że mogła zemdleć z powodu tych zapachów. One co prawda są szkodliwe ale bardziej prawdopodobna wydaje mi się ta druga opcja. Ja sama zawsze miałam niskie ciśnienie i wiem, że takie omdlenia przy zmianie pozycji są możliwe. W moim przypadku dopiero jak przepisali mi Gutron i zaczęłam się więcej ruszać to w końcu poczułam się o niebo lepiej.

Woanilla 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-08-17, 09:28 

a mi ten zapach jakos nigdy nie przeszkadzal. wiem, ze niektorych od razu gryzie w gardle jak wejda do salonu ale z tym jest spoko. jesli chodzi o twoja kumpele to powinnas ja wyslac do lekarza, niech na wszelki wypadek zrobi sobie wszystkie badania, bo moze cos nie tak z jej zdrowiem.

yoana30 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-08-17, 12:03 

no wlasnie tez o tym myslalam, ale najgorsze jest to, ze ona mnie zbywa i uwaza, ze to nic takiego. nie wiem, dzis sie z nia spotykam, moze sprobuje ja jeszcze namowic ale boje sie, ze znow skonczy sie na "daj spokoj"

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-08-17, 13:46 

Może jest uczulona na jakiś składnik. Trudno... Jeśli jest niemądra (nie obrażając jej), to już jej problem. Po prostu nie może wykonywać tego zawodu. Jeśli ktoś ma np. alergię na kurz, nie może być stolarzem. Może teraz jej to nie przeszkadza, ale przyszłość może być nieciekawa.

Limonka.74 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-08-17, 21:45 

Myślę, że powinna docenić to, że się o nią troszczysz. Powiedz jej, że takie omdlenia raczej bez przyczyny się nie zdarzają i że kiedyś może jej się stać coś poważnego... Nie wiem, ale powinnaś ją jakoś przekonać do pójścia do lekarza i do zrobienia badań.

Bella Rose 
Coś już napisała

Wysłany: 2010-04-28, 21:10 

Sadze ze twoja kolezanka powinna zglosic sie do lekarza. To on zdecyduje czy to rzeczywiscie z powodu akrylu. Ja tez nie lubie niektorych zapachow i jestem na nie wyczulona, tylko ze mi robi sie niedobrze ale od razu nie mdleje. Powiedz jej zeby udala sie do specjalisty bo przyczyn moze byc wiele choc nie nalezy panikowac bo przeciez moze miala gorszy dzien, cisnienie i tak dalej..... Ale pamietaj omdlen nigdy sie nie lekcewazy !

Odpowiedz do tematu