Ja rowniez uwazam ze dieta "kupiona" przez internet nie zastapi dietetyka. Jesli ktos chce zrzucic pare kilogramow, po prostu sobie sprobuje jednej czy drugiej diety, ktora mu najbardziej "na oko" podejdzie + jakis wspomagacz typu herbatki, tabletki i albo schudnie albo nie. Uwazam, ze takie samo dzialanie ma dieta kupiona.
Co innego profesjonalna opieka dietetyka. Mam kolezanke, ktora miala bardzo duze problemy. Dietetyk pol roku i dziewczyna schudla 27 kilogramow.
Ja osobiscie polecam diete bialkowa dr Pierre'a Dukana gdzie mozna "normalnie" jesc pewne produkty wrecz do syta. Wiec to nie dieta typu "glodowka".
Oczywiscie nie zadziala na kazdego, bo kazdy jest inny ale ja sam po zimie przetestowalem

-7kg w 2 miesiace.
Polecam te ksiazke, ktora oprocz samej diety tlumaczy wszystkie procesy trawienne. Jak dla mnie rewelacja bo po przeczytaniu tej ksiazki czlowiek ma juz jakiekolwiek pojecie ile swinstwa zjada na codzien w roznych wydawaloby sie zwyklych produktach. Wiec dziala takze na rozum ;) bo od tego czasu zanim cos wrzuce do koszyka w markecie czytam tabelke z zawartoscia tluszczow i weglowodanow. Starosc nie radosc ;)
Cena 20 zl w kazdym Empiku czy przez internet - mysle ze to lepiej wydane pieniadze niz "kupiona dieta". Poza tym nie wierze, ze po koktajlach herbalajfa mozna schudnac 25kg w 4 miesiace ale to moje subiektywne zdanie.