born_in_japan Coś już napisała
Wysłany: 2011-04-27, 13:30
Czy to może być migrena??
Czy ktoś z Was choruje na migrenę? Ja zaczynam podejrzewać, że mogę też na nią chorować. Kilka razy w tygodniu wstaje z bólem głowy, nie wiem czym to może być spowodowane, po prostu się budzę, a skronie już mi strasznie pulsują. Do tego mam wrażenie, że mój wzrok się zaczyna pogarszać, bardzo się męczę przy czytaniu, mam wrażenie, że ucieka mi obraz. Próbowałam łagodzić to różnymi proszkami, jednak skutki były znikome. Nie wiem w jakim kierunku powinnam się badać? czy to może mieć jakiś związek z wadą wzroku? jak byłam mała to faktycznie nosilam okulary, ale to były połówki... w późniejszych latach nie miałam już z tym problemu. Proszę o każdą poradę
wzrok od głowy może być, ale raczej nie odwrotnie. bóle głowy moga być od kręgosłupa albo stresu na przykład. moja koleżanka się boryka, bo ma problemy z kręgosłupem. najpierw była u zwykłego internisty i ja Tobie także polecam wizytę - tam się wszystko zaczyna.
nie lecz się zwykłymi tabletkami przeciwbólowymi, podrażniają żołądek a jak widać, na niewiele się zdają. i nigdy nie bierz ich na pusty żołądek, możesz sobie zdrowo zaszkodzić. a z głową nie ma żartów.
u Anki po interniście był neurolog, ale idź najpierw do internisty, może zleci Ci już jakieś badania na start. i powodzenia, ja b. rzadko mam bóle glowy, ale jak już mam to czuję się koszmarnie...
_________________ kocham Cię i tęsknię - na pewno wiesz, jak bardzo...
Wydaje mi się, że Twoje bóle są spowodowane czymś innym. Migrena tak nie wygląda. Idz do lekarza, bo częste bóle głowy mogą być początkiem czegoś na prawdę złego;/
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2011-06-06, 21:22
A jak reagujesz na światło podczas bólu?
yoana30 Coś już napisała
Wysłany: 2011-06-07, 12:35
Ja też stawiam na migrenę. Idź do neurologa, niech Ci da skierowanie na tomograf i eeg. Przepisze Ci leki, sumamigren czy coś podobnego i bóle będą coraz słabsze. Nie warto czekaći leczyć się samemu, bo migrena będzie się nasilać a zwyklmi proszkami tylko sobie zaszkodzisz.
Interniści zbywali mnie przez kilka lat, więc jeśli już to udaj się do sprawdzonego lekarza. U mnie migrenę wykrył neurolog zlecając badanie EEG.
Trochę mało masz charakterystycznych dla migreny objawów, więc niekoniecznie diagnoza będzie w tym kierunku, no ale ja lekarzem nie jestem ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum