Flerdelis Początkująca
Wysłany: 2007-03-20, 22:05
Czy pod ALGI można kłaść INNĄ MASECZKĘ ?
Mam problem przedstawiony w temacie. Czy pod maseczkę z alg można położyć wcześniej (ma się rozumieć) inną maseczkę ? Niektórzy twierdzą że można kłaść najpierw maseczkę pielęgnacyjną a potem algi które mają utrzymywać swoisty mikroklimat. Co o tym wiecie lub jakie macie doświadczenia w tej dziedzinie? Serdecznie pozdrawiam!
Tak oczywiście można nakładać masczki odżywcze, koncentraty czy kremy. Algi ułatwiają i zwiększają przenikanie substancji czynnych dzięki temu zawarte w tych przeparatach substancje mogą swobodniej przenikać w głąb skóry. Pod algi nawet zalecane jest położenie jakiego preparatu oczywiście dość tłustego to umożliwi swobodne usunięcie maski z twarzy. Ja osobiście najczęściej stosowałam koktajl witaminowy dermiki. Mam nadzieje że pytasz się o algi gumowe anie mikronizowane bo ja pisałam o tych pierwszych.
Możecie mi więcej opowiedzieć o algach? Kiedyś piłam wodę z pod alg, ale to było dawno. Wiem że mają dobry wpływ na organizm, ale o maseczce nie słyszałam, powiedzcie coś więcej! :D
tutaj znajdziesz wiele interesujących inforamacji na temat działania i zastosowania alg w kosmetyce i nietylko. http://www.algi.hdwao.pl/articles.php?topic=2 Jeśli będziesz miała jeszcze jakieś pytania to pisz postaram się na nie odpowiedzieć
nie ma za co ta strona jest bardzo fajna jak będę miała czasto muszę doczytać to czego nie udało mi się wcześniej
beholderka Coś już napisała beholderka
Wysłany: 2007-11-05, 11:44
ALGI MORSKIE :)
Ja sama hoduję ALGI MORSKIE.Są nieuciążliwe w hodowli,a efekty na twarzy itp.itd. rewelacyjne.Robię wszelkiego rodzaju maseczki z nich.Nie przepłacam firmom produkującym preparaty i maseczki z ALG MORSKICH.Pozdrawiam.
beholderka, to takie krzaczki biale w wodzie co sie trzyma?
kiedys o nich na tvn style mowili
beholderka Coś już napisała beholderka
Wysłany: 2007-11-05, 17:53
Motylek:)
To nie krzaczki. To wygląda jak pobita szyba co leży na jezdni jak jest stłuczka w samochodzie takie kryształki.One się jakoś same rozmnażają i rosną.Jest ich cała kupa.Rosną szybko.Ja je sprzedaję na Allegro pod nickiem beholderka .Tam jest opisane,co mają za właściwości, jak wyglądają i jest zdjęcie. Pozdrawiam.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum