Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: algi, klasc, maseczke, mozna

Czy pod ALGI można kłaść INNĄ MASECZKĘ ?
Autor Wiadomość
Flerdelis 
Początkująca

Wysłany: 2007-03-20, 22:05 Czy pod ALGI można kłaść INNĄ MASECZKĘ ?

Mam problem przedstawiony w temacie. Czy pod maseczkę z alg można położyć wcześniej (ma się rozumieć) inną maseczkę ? Niektórzy twierdzą że można kłaść najpierw maseczkę pielęgnacyjną a potem algi które mają utrzymywać swoisty mikroklimat. Co o tym wiecie lub jakie macie doświadczenia w tej dziedzinie? Serdecznie pozdrawiam!

makczar 
Miłośniczka forum

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2007-03-20, 23:41 

Tak oczywiście można nakładać masczki odżywcze, koncentraty czy kremy. Algi ułatwiają i zwiększają przenikanie substancji czynnych dzięki temu zawarte w tych przeparatach substancje mogą swobodniej przenikać w głąb skóry. Pod algi nawet zalecane jest położenie jakiego preparatu oczywiście dość tłustego to umożliwi swobodne usunięcie maski z twarzy. Ja osobiście najczęściej stosowałam koktajl witaminowy dermiki. Mam nadzieje że pytasz się o algi gumowe anie mikronizowane bo ja pisałam o tych pierwszych.

Elizabeth 
Gaduła ;)

Wysłany: 2007-06-25, 14:20 

Możecie mi więcej opowiedzieć o algach? Kiedyś piłam wodę z pod alg, ale to było dawno. Wiem że mają dobry wpływ na organizm, ale o maseczce nie słyszałam, powiedzcie coś więcej! :D

makczar 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2007-06-29, 13:11 

tutaj znajdziesz wiele interesujących inforamacji na temat działania i zastosowania alg w kosmetyce i nietylko. http://www.algi.hdwao.pl/articles.php?topic=2 Jeśli będziesz miała jeszcze jakieś pytania to pisz postaram się na nie odpowiedzieć

Elizabeth 
Gaduła ;)

Wysłany: 2007-06-30, 10:39 

ooooooo! Bardzo dziękuję makczar! :mrgreen:

makczar 
Miłośniczka forum

Wysłany: 2007-06-30, 15:30 

nie ma za co ta strona jest bardzo fajna jak będę miała czasto muszę doczytać to czego nie udało mi się wcześniej

beholderka 
Coś już napisała
beholderka

Wysłany: 2007-11-05, 11:44 ALGI MORSKIE :)

Ja sama hoduję ALGI MORSKIE.Są nieuciążliwe w hodowli,a efekty na twarzy itp.itd. rewelacyjne.Robię wszelkiego rodzaju maseczki z nich.Nie przepłacam firmom produkującym preparaty i maseczki z ALG MORSKICH.Pozdrawiam. :->

Darish:)

Wysłany: 2007-11-05, 15:35 

beholderka, to takie krzaczki biale w wodzie co sie trzyma?
kiedys o nich na tvn style mowili

beholderka 
Coś już napisała
beholderka

Wysłany: 2007-11-05, 17:53 

Motylek:)

To nie krzaczki. To wygląda jak pobita szyba co leży na jezdni jak jest stłuczka w samochodzie takie kryształki.One się jakoś same rozmnażają i rosną.Jest ich cała kupa.Rosną szybko.Ja je sprzedaję na Allegro pod nickiem beholderka .Tam jest opisane,co mają za właściwości, jak wyglądają i jest zdjęcie. Pozdrawiam. :-D

Odpowiedz do tematu