Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: czeste, koncowek, podcinanie

częste podcinanie końcówek.
Autor Wiadomość
majuska666 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-07-11, 00:07 częste podcinanie końcówek.

Chciałam zapytać Was o coś w co mi się wierzyć nie chce :) Czy faktycznie częste podcinanie końcówek sprawia, że włosy szybciej rosną ? Może któraś z Was to u siebie zauważyła ?

Joan 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 2 razy
Wysłany: 2009-07-11, 09:21 

ja nie zauważyłam zeby szybciej od tego rosły. podcinam nie zbyt często z tego z powodu raz na pół roku. chcę mieć włosy do pasa :mrgreen: a teraz mam takie jak na fotce

pati 
pati

Pomogła: 23 razy
Wysłany: 2009-07-11, 11:39 

Ja powiem szczerze, też nie zauważyłam. Może faktem jest to, że odrastają mocniejsze, ale czy szybciej?

majuska666 
Coś już napisała

Wysłany: 2009-07-11, 14:30 

Bo w sumie jakby nie patrzeć ostatnio miałam dosyć często ścinane włosy. Przez okres 6 miesięcy miałam podcinane włosy 4 razy (z powodu złego ścięcia fryzjerki, ciągle chciałam poprawić) i ogólnie rzecz biorąc pozbyłam się jak na razie problemu rozdwajających się końcówek, ale wzrost ? Jak dla mnie jest tak samo.

Kim, gratuluję wytrwałości, ja też zapuszczam (podobno :P) i coś mi nie idzie...

nocandygirl 
Powieściopisarka

Pomogła: 5 razy
Wysłany: 2009-07-12, 11:35 

ja też zapuszczam :mrgreen:
nie zauważyłam szybszego wzrostu włosów, ale gdyby ich nie podcinać, to pewnie byłyby w takim stanie że prawie w ogóle by nie rosły :roll:

Anelka 
Miłośniczka forum
Anelka

Wysłany: 2009-07-12, 13:11 

Nie wydaje mi się, żeby od podcinania szybciej rosły... Chociaż coś takiego się przyjęło, bo wiele osób tak mówi.

Kim, też kiedyś chciałam mieć takie długie :-)

kicia09 
Gaduła ;)

Wysłany: 2009-07-12, 14:18 

Mi też się nie wydaję żeby szybciej rosły ..
ja zawsze jak mam obcinać końcówki to gdzieś tak raz na pół roku ;)

miskaa5 
Powieściopisarka
miskaa5

Wysłany: 2009-07-17, 14:05 

A mnie się właśnie wydaje, że u mnie to coś daje, jak obetne dość mocniej włosy to jakby zaczeły rosnąć jak szalone, widze po odrostach:P

asiaoriflame 
Użytkowniczka
konsultantka

Wysłany: 2009-07-20, 13:42 

Dziewczyny. Ja mam już przetestowane. Zalezy kto ci te wlosy podetnie. Jeden fryzjer ma dobra reke i jak cie obetnie to bardzo szybko rosna wlosy a inny z kolei jak obetnie to rosna wolniej.
Pisze tak z wlasnego doswiadczenia. Maz jest fryzjerem i serio. Jak on podetnie mi wlosy to szybko rosna a jak pojde do fryzjerki kolezanki to znow wlosy stoja jakby w miejscu:(
wSZYSTKO ZALEZY OD TEGO JAKA REKE DO OBCINANIA MA FRYZJER I OCZYWISCIE JAKIE NOZYCZKI BO TO TEZ JEST PODOBNO WAZNE:)

pati 
pati

Wysłany: 2009-07-20, 14:26 

Też o tym słyszałam. Babcia mi mówiła. Ja niestety w zabobony nie wierzę. Co to znaczy "dobra ręka"? Albo włosy rosną po obcięciu albo nie :P Ale ok, każdy ma prawo do własnego myślenia przecież. Chociaż mówię, dla mnie to jest niepojęte.

asiaoriflame 
Użytkowniczka
konsultantka

Wysłany: 2009-07-20, 14:38 

To nie sa zadne zabobony.
Pisalam przeciez ze sama tego doswiadczylam, wiec cos to chyba oznacza tak?
Zreszta to jest prawda ze nie kazdy fryzjer obcina w taki sam sposob i sprobuj isc kilka razy do roznych fryzjerow a sama sie przekonasz:)
pozdrawiam:)

pati 
pati

Wysłany: 2009-07-20, 14:42 

Asiu, ja chodziłam już do różnych fryzjerów i dlatego mówię, że nie wierzę. Co nie znaczy, że nie szanuję Twojego zdania... ;-)

Anula 
Beauty Forum TEAM

Pomogła: 11 razy
Wysłany: 2009-07-20, 15:21 

Ja osobiście w takie rzeczy nie wierzę, ale coś w tym chyba musi być :D bo kilka razy słyszałam stwierdzenia, że dany fryzjer ma dobrą rękę, bo włosy szybko odrastają :mrgreen:

pati 
pati

Wysłany: 2009-07-20, 15:24 

Albo kwesta psychiki i podejścia... Przykład? Mojego chłopaka kuzynkę cały czas bolała głowa, cały dzień, w końcu rodzice wkurzyli się i dali jej witaminę C, efekt? Od razu jej przeszło :P

Dzida** 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2009-07-20, 22:17 

Częste podcinanie włosów przede wszystkim dobrze wpływa na wygląd włosów, przez co są zdrowe, mocne i zadbane. Szybkość wzrostu włosia jest uwarunkowana genetycznie! Tak samo jak ich ilość. ;-)

Odpowiedz do tematu