Chciałam zapytać Was o coś w co mi się wierzyć nie chce :) Czy faktycznie częste podcinanie końcówek sprawia, że włosy szybciej rosną ? Może któraś z Was to u siebie zauważyła ?
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-07-11, 09:21
ja nie zauważyłam zeby szybciej od tego rosły. podcinam nie zbyt często z tego z powodu raz na pół roku. chcę mieć włosy do pasa a teraz mam takie jak na fotce
Bo w sumie jakby nie patrzeć ostatnio miałam dosyć często ścinane włosy. Przez okres 6 miesięcy miałam podcinane włosy 4 razy (z powodu złego ścięcia fryzjerki, ciągle chciałam poprawić) i ogólnie rzecz biorąc pozbyłam się jak na razie problemu rozdwajających się końcówek, ale wzrost ? Jak dla mnie jest tak samo.
Kim, gratuluję wytrwałości, ja też zapuszczam (podobno :P) i coś mi nie idzie...
Dziewczyny. Ja mam już przetestowane. Zalezy kto ci te wlosy podetnie. Jeden fryzjer ma dobra reke i jak cie obetnie to bardzo szybko rosna wlosy a inny z kolei jak obetnie to rosna wolniej.
Pisze tak z wlasnego doswiadczenia. Maz jest fryzjerem i serio. Jak on podetnie mi wlosy to szybko rosna a jak pojde do fryzjerki kolezanki to znow wlosy stoja jakby w miejscu:(
wSZYSTKO ZALEZY OD TEGO JAKA REKE DO OBCINANIA MA FRYZJER I OCZYWISCIE JAKIE NOZYCZKI BO TO TEZ JEST PODOBNO WAZNE:)
Też o tym słyszałam. Babcia mi mówiła. Ja niestety w zabobony nie wierzę. Co to znaczy "dobra ręka"? Albo włosy rosną po obcięciu albo nie :P Ale ok, każdy ma prawo do własnego myślenia przecież. Chociaż mówię, dla mnie to jest niepojęte.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
To nie sa zadne zabobony.
Pisalam przeciez ze sama tego doswiadczylam, wiec cos to chyba oznacza tak?
Zreszta to jest prawda ze nie kazdy fryzjer obcina w taki sam sposob i sprobuj isc kilka razy do roznych fryzjerow a sama sie przekonasz:)
pozdrawiam:)
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-07-20, 15:21
Ja osobiście w takie rzeczy nie wierzę, ale coś w tym chyba musi być :D bo kilka razy słyszałam stwierdzenia, że dany fryzjer ma dobrą rękę, bo włosy szybko odrastają
Albo kwesta psychiki i podejścia... Przykład? Mojego chłopaka kuzynkę cały czas bolała głowa, cały dzień, w końcu rodzice wkurzyli się i dali jej witaminę C, efekt? Od razu jej przeszło :P
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Częste podcinanie włosów przede wszystkim dobrze wpływa na wygląd włosów, przez co są zdrowe, mocne i zadbane. Szybkość wzrostu włosia jest uwarunkowana genetycznie! Tak samo jak ich ilość.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum