Mam podobne zdanie - ilość włosów oraz ich gęstość to sprawa genetyki. Niemniej, wcześniej asiaoriflame napisała o nożyczkach. Myślę, że tutaj znajduje się "klucz" do rozwiązania problemu. Nie fryzjer, a właśnie narzędzie, którym się posługuje powoduje to, czy potem włosy odrastają szybciej czy wolniej. Dobrej jakości, odpowiednio naostrzone nożyczki ucinają końcówki włosów bez "szarpania", co powoduje, że włosy szybciej regenerują się po wizycie u fryzjera.
No dobrze, z jednej strony się zgodzę. Z drugiej zaś, nie byłam jeszcze u fryzjera, który nie miałby dobrych nożyczek. Profesjonalny sprzęt to podstawa. Zgadzam się z Wami, że to sprawa genetyki, dodałabym jeszcze do tego zdrowe odżywianie, zdrowy tryb życia i odpowiednia pielęgnacja włosów .
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Nieliczni fryzjerzy maja dobry sprzet do pracy, bo kupno dobrych nozyczek wiaze sie z duzymi kosztami. Nawet kilka tysiecy zlotych niestety.
Przyjedz do mnie. Moj maz ci podetnie wlosy dobrymi nozyczkami:)
Zart:)
pozdrawiam serdecznie!!!
Moja fryzjerka zakupiła ostatnio nożyczki za 3000 zł ponad :P, więc wierzę w ich skuteczność :D a powiem Ci szczerze, że chętnie bym się "podcięła" u Twojego męża, ponoć faceci mają lepsze wyobrażenie na temat włosów i posiadają większe umiejętności :D Tylko skąd jesteś?
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Łe... A ja Wielkopolskie :P Ale jak będę przy okazji w tych okolicach, dasz namiar i wpadnę :P Pokażesz mi i męża :D i ten kremik z Oriflame na co dzień :P
Ostatnio zapytałam mojej koleżanki fryzjerki co mam robić, żeby się mi tak nie rozdwajały końcówki (mam włosy falowane, mniej więcej do ramion). Poradziła, żebym podcinała je co miesiąc, a nie co trzy jak przedtem. Zastosowałam się do jej rady i rzeczywiście- minęły już prawie 2 miesiące i dalej się nie rozdwajają! Więc myślę, że to działa :) Najlepsze jest to, że mogę je przycinać sama w domu, bo nawet jak potnę nierówno, to na flach tego nie widać ;)
_________________ "Kochaj całym sercem wszytskich ludzi, bo lepiej mieć w sercu ranę, niż kamień zamiast serca..."
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-08-06, 17:16
pati napisał/a:
Ja słyszałam, że podczas miesiączki nie należy farbować włosów, bo farba źle przyjmie.
Też to tyle razy słyszałam, ale to chyba nie prawda :P Miałam iść farbować włosy do fryzjera i pech chciał, że dostałam (wcześniej niż powinnam) miesiączkę... trochę się obawiałam i w ogóle. Na szczęście farba dobrze się przyjęła, wszystko dobrze wyszło
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum