magduska Coś już napisała sercem zobaczysz wszystko!!
Wysłany: 2009-07-30, 16:30
Czarne kropki i zaskórniki
Przez te straszne upały ciągle spływa mi makijaż, a próbuje nim zamaskować w jakiś sposób wągry i zaskórniki, które mam na całej twarzy i nie wiem co mam już robić bo wstydzę się wyjść bez makijażu, z drugiej strony czuje się cały czas jakbym miała na twarzy maskę. Znacie może jakieś kosmetyki, które tak szybko nie spływają z twarzy, wyglądają ładnie, naturalnie, i coś co sobie poradzi w końcu z tymi uciążliwymi wągrami i zaskórnikami? Zastanawiam się nad kosmetyczką, ale jakoś nie jestem przekonana...
_________________ najpiękniejsze rzeczy na świecie można zobaczyć tylko sercem!!!
Pewnie masz cerę mieszaną i rozszerzone pory, dlatego tak się dzieje. Niestety tego już nie zmienisz, możesz ewentualnie używać peelingów, maseczki, itp. Później jakiś krem matujący, baza pod makijaż i podkład do cery mieszanej i tłustej. Na koniec jakiś puder w kamieniu, żeby poprawić i zakryć świecące miejsca. (Osobiście krem używam tylko na noc i ew. rano, kiedy nie nakładam makijażu, bo do tej pory, po nałożeniu nawet kremu matującego, makijaż nie utrzymywał się i wyglądało, jakbym miała skorupę na twarzy :| , mi wystarcza tylko baza i podkład).
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
izzziska Coś już napisała
Wysłany: 2009-07-30, 17:03
bezsensu jest się malować w taka pogodę bo przecież z góry wiadomo, że to wszystko po chwili zniknie, po za tym jak używasz złych, tłustych pudrów, a potem tego jeszcze dobrze nie zmyjesz, to zatykają się pory i później się nie dziw, że masz wągry
a moze warto zainwestowac w jakies lepsze kosmetyki no i oczywiście jakis tonik na te wagry samo na pewno nie znikinie, wiem ze moja kolezanka miala podobny problem jak ty i stosowala tonik benzacne do tego nawilzala cere no i przede wszystkim dawala jej możliwość oddychania, odpusciala sobie na pewien czas malowanie, i teraz ma gladka cere, po za tym zamiast uzywac zwyklych podkładow czy pudrow to stosuj na przyklad te w kremie one sa delikatniejsze
_________________ krótko się nie da, długo mi się nie chce :P
Nie uważam, żeby malowanie w taką pogodę odbiegało od pogody na zimę, tak jak latem jesteśmy narażeni na "potliwość", tak zimą, czy jesienią na spore opady. Więc pora roku tu nie ma nic do rzeczy, a kwestia doboru odpowiednich kosmetyków. Ja mam cerę mieszaną, maluję się i żyję :) A pudry nie są tłuste :P A przy cerze mieszanej rozszerzone pory i tak będą czy z makijażem, czy bez.
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Sama mam wągry na nosie co prawda małe ale są
. Kiedyś stosowałam żel do twarzy z Clean& Clear i muszę przyznać, że były efekty. Niekiedy zdarzy mi się jakiegoś wycisnąć (tak, wiem wiem, nie powinno się takich spraw tykać, wyciskać, ale zawsze mnie jakoś korci : ) )
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-07-30, 21:38
Znam ten ból, bo sama mam ten problem :P
magduska Coś już napisała sercem zobaczysz wszystko!!
Wysłany: 2009-07-31, 10:02
A możecie polecić jeszcze jakiś dobry puder w kremie?
_________________ najpiękniejsze rzeczy na świecie można zobaczyć tylko sercem!!!
izzziska Coś już napisała
Wysłany: 2009-07-31, 10:52
najpierw skup się na zlikwidowaniu problemu a później myśl o malowaniu, wytrzymasz pewien czas bez makijażu, i dbaj o buzię, pielęgnuj ją codziennie bo inaczej zawsze będziesz musiała się malować nawet wychodząc do sklepu na podwórku, a w taka pogodę nie ma cudów, podejrzewam, że nawet najdroższy podkład będzie spływał
Wysłany: 2009-08-01, 14:10
Ja się maluję nawet jak jest ciepło i mi tam nic nie spływa z twarzy. Poza tym, jeżeli koleżanka ma rozszerzone pory, to nic na to nie poradzi, mam, więc wiem. Zmień sobie kosmetyki - być może te, których używasz po prostu Ci nie służą.
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2009-08-01, 14:16
mi tez nic nie splywa
sprobuj jak dziewczyny pisza zmienic kosmetyki
Łucja_34 Coś już napisała
Wysłany: 2009-08-04, 20:36
ja bym poleciła serie zabiegów zwanych kawitacją, która ładnie oczyszcza i dezynfekuje skórę. Po 5 zabiegach widać znaczną różnicę. koszt w pakiecie - ok 70zł Mnie zabieg pomógł bardzo. Przestały mi w ogóle wyskakiwać ropne krostki. A na upalne dni stosuje tylko bazę matującą, lub podkład vichy. Nic mi nie spływa do daje go minimalnie a i tak pięknie wyrównuje koloryt. Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum