Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2305 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-01-22, 22:03
Czarna Henna na rzęsach
Czarna henna na rzęsach-ostatnio coraz więcej moich koleżanek decyduje się na nałożenie henny na rzęsy. Co o tym myślicie? Czy nie wygląda to tak zwyczajnie?
Jakie firmy możecie polecić? Ile utrzymuje się taki efekt?
Hmm... Powiem Ci tak, na rzęsach henna spowoduje, że będą one po prostu CIEMNE...Mnie na przykład zależy, żeby niekoniecznie je PRZYCIEMNIĆ, ale podnieść i pogrubić (a tusz do tego jest najlepszy). Podejrzewam więc, że sama henna by mnie nie usatysfakcjonowała. Poza tym malowanie rzęs to sama frajda :)...
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
Pomogła: 2 razy Dołączyła: 11 Sie 2008 Posty: 1095 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-01-23, 10:07
efekt na krótko ,jakiś tydzień, to się zmywa jak farba stopniowo
henny z drogerii nie polecam, najlepsza jest reflectoil
ogólnie ja tak samo jak Pati, nie muszę mieć mega czarnych rzęs albo brążowych, ale ważne żeby były ciemne, tusz do rzęs w zupełności wystarcza w moim przypadku.
Pomogła: 11 razy Dołączyła: 04 Maj 2009 Posty: 1882 Skąd: Kraków
Wysłany: 2010-01-23, 18:41
Ja zrobiłam, jedynie przyciemniło rzęsy, a bardziej mi zależy na pogrubieniu :) więc dla mnie żadna rewelacja, ale osoby, które nie malują rzęs, a chciałyby mieć ciemniejsze to z pewnością będą zadowolone.
Wysłany: 2010-01-23, 20:24
Mi głównie zależy na podkręceniu i pogrubieniu, myślę, że nie zdecydowałabym się na hennę. Ale jakoś naszła taka moda.
Sprawdzałam Joan tę, którą polecałaś, faktycznie cieszy się ogromnym uznaniem specjalistów
No naszła moda na wygodę :) Ja jednak niektórym rzeczom nie ulegam, bo np. uwielbiam malować rzęsy, tak samo jak usta, więc na rzęsy nie położę henny i nie zrobię sobie makijażu permanentnego ust ;). Wolę sobie zmieniać kolorki, zależnie od nastroju. Sama frajda ;).
_________________ Dobry wygląd jest wyrazem szacunku dla innych, a przede wszystkim dla nas samych.
taka Gaduła ;) Pomogła: 3 razy Dołączyła: 06 Sty 2009 Posty: 187 Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-01-25, 10:34
dość często wybieram się do kosmetycznie na hennę rzęs :)
jak dla mnie to wygodne bo nie zawsze mam czas lub chęć użyć tusz a przy gęstych i długich rzęsach efekt jest zadowalający :)
Wysłany: 2010-07-26, 19:05
Wczoraj jako amatorka położyłam siostrze hennę na brwi, bałam się strasznie, że nie wyjdzie, ale na szczęście wyszło ufff
Jedynie podrażniło jej delikatnie okolice brwi, gdzie regulowała włoski, ale trwało to około pół godzinki, krem nawilżający złagodził podrażnienie
Siostra z efektu jest zadowolona, ale już dziś zauważyłam, że kolor brwi się zmienił, jakby zbladł, wobec tego przewiduję, że bardzo szybko się zmyje, a szkoda, bo na opakowaniu było napisane, że minimalnie tydzień henna będzie się trzymać w oryginalnym kolorze na brwiach/rzęsach.
Ja też mam ochotę na hennę:) tylko po to zeby zobaczyć jak to jest:)
Napewno wygodne, jak ktoś gdzieś wyjeżdza np na tydzień nad wodę i nie będzie malować rzęs, a chce mieć jakoś podkreślone. Ile kosztuje przyciemnienie rzęs u kosmetyczki?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum