Może znacie jakieś ćwiczenia na mięśnie twarzy, zapobiegające tworzeniu się zmarszczek. Zauważyłam u siebie pierwsze zmarszczki mimiczne wokół oczu i chciałabym pomóc sobie jakimiś ćwiczeniami. Słyszałam że mogą być skuteczne. Jeśli ktoś wie coś na ten temat to prosze napiszcie.
Pozdrawiam
Wielkie dzięki Aga.
mam jednak maly dylemat, ponieważ chcialabym kupic ksiazke"twarz bez zmarszczek lifting bez chirurga" ktora jest chwilowo niedostepna niestety .Jest druga"Ucieczka od zmarszczek" rowniez tej samej autorki z tymze niewiem czy ta 1-sza nie bylaby lepsza. Moze kupilas ktoras i masz jakies rozeznanie.
Pozdrawiam
[ Dodano: 2007-05-14, 18:04 ]
hehehehe Ciebie Motylku to może za jakies 10 lat
Ja znam na podbródek- wyciąganie szyi jak najwyżej, najlepiej zawsze tak powinno się trzymać głowe, jakby na wszystkich patrzyło się z góry- ćwiczy mięśnie podbródka i nie powstaje wówczas ten charakterystyczny dla wieku lub dla tuszy drugi nabytek :)
Wella Początkująca
Wysłany: 2011-04-01, 10:46
Ja mam problem drugiego podbrodka -niestety szukałam ćwiczeń na necie, ale szczerze to częsrto zapominam,żeby je wykonywać, zwłaszcza, że nawet jak stosuje, to nie ma efektów... Komuś takie ćw pomogły? jak długo trzeba ćwiczyć i chodzić z "zadartą główką" żeby coś odczuć?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum