ja tak samo, mam pełno odżywek, utwardzaczy,nic nie pomogło, tabletki pomogły mi na włosy ale nie na paznokcie..koleżanka sie ze mnie śmieje ze zapuszczam paznokcie od 3 lat, i cały czas mam jakies kikuty
no mi nie pomogły..własnie z avonu stosowałam taką kuracje i nic... minimum postepu.. ja może tak mam bo nie pije wogole mleka, czyli brak wapnia w organizmie, i tez brakuej mi żelaza
Krem do rak z jedwabiem wspomaga..
Polecam!:* Mozna go kupic w aptece.
Agatek Coś już napisała
Wysłany: 2008-03-05, 14:27
Ja używałam kiedyś odżywki SallyHansen fioletowej: codziennie warstwa na warstwe nakłada się odżywke, siódmego dnia się zmywa i nakłada od nowa w około 4tyg miałam mocne i troche dłuższe paznokietki!
Teraz używam też SallyHansen pomarańczowe odżywki która się nazywa Multi- Vitamin i też działa :)
wlasnie kiedys kolezanka tez je zachwalala:) ale to juz takie odzywki z wyzszej polki :))
Agatek Coś już napisała
Wysłany: 2008-03-06, 10:41
No tak :) Normalnie kosztują koło 40zł, ale naprawde działają :)
Ja zawsze poluje na promocje mam sklep gdzie można je kupić nawet 10-15zł taniej :) hihihi i jak coś jest to kupuje nawet na zapas :) Można też poszukać na allegro, bo tam też można kupić owiele taniej oryginalne produkty prosto ze stanów :)
to jakie mamy paznokcie zależy także od naszej diety...Trzeba się zdrowo odżywiać brak odpowiednich witamin powoduje łamanie sie paznokci tak jak jest w moim przypadku
Polecam odżywkę z jedwabiem SALLY HANSEN - NAILGROWTH MIRACLE, mozna ja kupic na allegro...jest na pewno taniej niż w Sephorze....
Znalazłam jeszcze coś....co ma sporo dobrych opinii,choc sama jesczze nie próbowałam http://www.allegro.pl/ite...op_gratisy.html
_________________ Kobiety są jak róże: niby zupełnie do siebie podobne, a jednak zapach, forma i kolor każdej z nich jest trochę inny.
Wysłany: 2008-07-24, 10:22
Re: Coś na wzrost pazurków=)
aagnieszkaa1 napisał/a:
Co zrobić aby paznokcie szybciej rosły?Znacie jakies sposoby,preparaty?
Ja wiem ze tabletki ze skrzypa polnego sa dobre na zdrowe paznokcie i włosy...
Kondycja i stan zarówno włosów jak i paznokci jest odbiciem tego co ewentualnie niedomaga nam wewnątrz, czyli zweryfikujmy dietę. Jest to również śladem po przebytym leczeniu i przyjmowanych lekach. Ogromny wpływ ma leczenie hormonalne.
Uwaga na preparaty na "włosy i paznokcie"!!! Niekoniecznie stan paznokci się poprawi a możemy zauważyć mega odrost włosów ale nie TYLKO tych na głowie Ostatnio moja klientka zauważyła, że jej twarz pokryła się większym niż dotąd meszkiem właśnie po takim preparacie.
ja polecam najpierw wcieranie w płytkę wit.A w kropelkach, wit.A+E (kapsułki zgniatamy i zawartość wcieramy)
Ponieważ jestem trenerką i stylistką paznokci "Perfect Lady" polecam z naszej oferty rewelacyjne systemy żelowe lub akrylowe - Vitacryl lub Vitgel. Szczególnie na osłabione i łamliwe paznokcie jak równiez po tipsach. więcej na www.perfect-lady.pl
pozdrawiam
aga
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum