Witam,
jestem chłopakiem mam 16 lat i grube gęste włosy na nogach. Były raz golone do 0 ale to inna historia. Teraz są bardzo grube i gęste, co można zrobić, żeby je przeżedzić? Żeby były cieńsze, bo są naprawde grube:( Doradźcie. HEPL
To zależy jaka jest twoja sytuacja finansowa, mógłbyś iść na zabieg depilacji laserowej, ale to dość kosztowny zabieg.
Ale powiedz, po co chcesz je przerzedzić? Dziewczyny nie zwracają uwagi na takie sprawy. Rozumiem, że zbyt bujne owłosienie na plecach, klacie, brzuchu, albo na pośladkach może być problemem, bo nie każda dziewczyna lubi takich owłosionych, ale włosy na nogach nie są problemem, każdy facet ma dużo włosów na nogach i jest to normalne. Nienormalne jest jeśli facet nie ma włosów :) naprawdę nie ma problemu.
Najlepiej wstaw zdjęcie, wtedy łatwiej będzie nam pomóc i ocenić, ale uważam że włosy to na nogach to nie problem :)
Przede wszyskim musisz pomyśleć czy przeszkadza to tobie, czy uważasz że dziewczynie może przeszkadzac. Dziewczynom raczej nie przeszkadza owlosienie, bardziej przeszkadzal by brak wlosow na nogach:)
Ale chce żeby nie były takie grube i sztywne. na dodatek są bardzo gęste. i są przy ciele. rosną wdłuż, pewnie dlatego że są takie sztywne, co można zrobić zeby były cieńsze i nie tak gęste?
Agusia77 Beauty Forum TEAM www.photoblog.pl/aagusia77
To spróbuj z pastą cukrową, ale najlepiej idź do kosmetyczki, bo sam mozesz sobie krzywdę zrobic. Powiedz ze chcesz je rozrzedzić i kosmetyczka wykona ci taki zabieg.
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2305 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-09-27, 21:08
Tak, pasta cukrowa to dobry pomysł, już wcześniej pisałam. Jeśli chcesz to najpierw poszukaj w internecie adresów salonów i przejrzyj cenniki, poczytaj troszkę opinii i będziesz miał jasność. Ten zabieg w Twoim przypadku będzie chyba najrozsądniejszy
depilator to jedyna rzecz do domowego użytku, która przychodzi mi na myśl celem przerzedzenia włosków, bo po dwóch - trzech użyciach będą na pewno rzadsze i cieńsze, więc też mniej widoczne
A co myślicie o tym, znalazłem, kosmetyczka w moim przypadku odpada, mieszkam spory kawałek od jakiegoś choćby małego miasteczka.
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 10 Sie 2009 Posty: 2305 Skąd: Lubelszczyzna
Wysłany: 2010-09-28, 18:51
Depilator to bolesne rozwiązanie ale faktycznie może być skuteczne
Tylko pamiętaj, aby zrobic peeling, aby włoski nie wrastały boleśnie, możesz kupić gotowy peeling albo scrub, np Avon, Joanna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum