czika Początkująca
Wysłany: 2011-11-02, 23:11
Co skutecznie nawilży skórę?
od jakiegoś roku mam taka skórę suchą, że patrzeć nie mogę, przetestowałam już wszystkie balsamy, ale one pomagają na chwilę. Doszłam więc do wniosku że muszę nawilżyć sie od środka ale co łykać? najlepiej żeby dobrze działało też na włosy i paznokcie, ale głównie nawilżało, możecie coś polecić? w rozsądnej cenie?
Kasienka78 Coś już napisała
Wysłany: 2011-11-07, 13:37
od środka? hmm, to szczerze mówiąc nie stosowałam nigdy, ale wiem ze jest cos takiego. jakis czas temu duzo reklam w TV bylo odnosnie nawilzenia od środka. rozejrze sie i polecę ;)
czika Początkująca
Wysłany: 2011-11-08, 15:50
no reklamują jakieś capivity, ale nie wiem czy to nie jest przereklamowane i drogie, coś tańszego możecie mi polecić?
Dziewczyny, najlepiej dużo pić, ok. 1,5- 2 litrów dziennie. I oczywiście najlepiej wody. Nie ma lepszego sposobu na nawilżenie i nawodnienie od wewnątrz, żadne kapsułki czy inne medykamenty tego nie dokonają - nie wyczarują sobie cudownie pewnej ilości wody, która będzie w stanie odpowiednio nawodnić komórki, w tym te skórne.
Ja też raczyłam się kiedyś takimi specyfikami, ale teraz ostro piję mineralną. Pilnuję się, aby dobić chociaż do półtora litra dziennie i jest dobrze
Odżywcze i intensywnie nawilżające masła/balsamy/kremy, to swoją drogą, także są potrzebne, ale podstawa to woda.
_________________ Chociaż raz warto umrzeć z miłości...
Agnieszka Osiecka
Kasienka78 Coś już napisała
Wysłany: 2011-11-09, 09:12
To znaczy wydaje mi aię że te kapsułki mają właściwości zatrzymywania wody, to jest obniżają parowanie ze skóry czy coś takiego. jak ja wypije litr mineralnej, to najzwyczajniej w świecie w ciągu godziny 3 razy do kibla latam. wszystko przeze mnie przelatuje, a nie o to chyba chodzi,
Tak, ale pić trzeba dużo, tak czy tak :) Przynajmniej tak twierdzi moja dermatolożka, której zdaniem te wszystkie środki są nic niewartym chwytem marketingowym i że można wpływać na obieg wody w organizmie jakimś suplementem diety, ponoć dopiero hormony w pigułkach antykoncepcyjnych czy sterydy mają takie właściwości, tylko że to zdecydowanie negatywnie działa na organizm.
_________________ Chociaż raz warto umrzeć z miłości...
Agnieszka Osiecka
kolaba Coś już napisała
Wysłany: 2011-11-10, 13:17
A moze warto iść do lekarza specjalisty na konsultację. Zrobi wywiad, zleci badania.
BioverdeNatural Coś już napisała www.bioverde-natural.com
Wysłany: 2011-11-10, 17:08
No w sumie to tak byłoby najlepiej,czyli udać się do lekarza specjalisty. Inaczej ciężko będzie uzyskać pomoc na forum odnośnie takiego nawilżenia skóry "od środka".
Ale nawilżanie od środka jest bardzo proste - tak jak pisze Amaranta przede wszystkim musisz pić dużo wody. Ale mineralnej a nie źródlanej. Zupełnie nie rozumiem, dlaczego chcesz zatrzymywać wodę w organizmie? Ciekawe co na ten pomysł powiedziałby Twój lekarz. Jeśli już tak bardzo chcesz łykać tabsy to teraz jest promocja jakiś takich w superpharm chyba za zolkę sa. Według mnie jednak wygląd skóry poprawisz raz - przez odpowiednią dietę, dwa - picie płynów, trzy - pielęgnację. Osobiście namawiam do spróbowania pielęgnacji masłem shea. Na rynku jest wiele kosmetyków z jego dodatkiem ale poszukaj jak najmniej przetworzone. Jak masz większy fundusz to np. masło Shealife. Poza tym przejrzyj warzywa i mikroelementy które poprawiają wygląd skóry i staraj się je dostarczać w diecie.
czika Początkująca
Wysłany: 2011-11-21, 07:39
piję dużo wody, ale to nie daje dobrych rezultatów, byłam dzisiaj w aptece i Pani farmaceutka poleciła mi Linimer NNKT Gal, dziwna nazwa, ale podobno skuteczny.
Ale nawilżanie od środka jest bardzo proste - tak jak pisze Amaranta przede wszystkim musisz pić dużo wody. Ale mineralnej a nie źródlanej. Zupełnie nie rozumiem, dlaczego chcesz zatrzymywać wodę w organizmie? Ciekawe co na ten pomysł powiedziałby Twój lekarz. Jeśli już tak bardzo chcesz łykać tabsy to teraz jest promocja jakiś takich w superpharm chyba za zolkę sa. Według mnie jednak wygląd skóry poprawisz raz - przez odpowiednią dietę, dwa - picie płynów, trzy - pielęgnację. Osobiście namawiam do spróbowania pielęgnacji masłem shea. Na rynku jest wiele kosmetyków z jego dodatkiem ale poszukaj jak najmniej przetworzone. Jak masz większy fundusz to np. masło Shealife. Poza tym przejrzyj warzywa i mikroelementy które poprawiają wygląd skóry i staraj się je dostarczać w diecie.
Swiete slowa!!! picie wody to podstawa na nawilzenie od srodka!
ale ja pije ok 2litrow wody i skore na nogach zawsze mam sucha jak wior, na ciele raczej sucha a buzia tlusta dla odmiany
Popieram tez diagnoze pt: maslo shea!! Odkrylam to Shealife w tym roku i jestem pod wrazeniem bo cudnie nawilza a nie tlusci. Dostalam ich probke ubitego czystego mala przpadkiem i to bylo objawienie.
Inne skladniki nawilzajace bezblednie - oliwa z oliwek a najlepiej skwalen oliwnyoraz mocznik
Oliwki natłuszczają a nie nawilżają. Dostałam teraz kilka próbek flosowych min. balsam nawilżający do ciała do skóry wrażliwej. Jak masz czasem podrażnioną skórę to polecam wypróbować. A i z palmersa widziałam jest też masło shea. Oj coraz więcej kosmetyków jak to ogarnąć? :)
Agnesska Coś już napisała Pomogła: 1 raz Dołączyła: 21 Cze 2011 Posty: 19 Skąd: Krk
Wysłany: 2012-01-27, 12:27
2 litry wody dziennie i najprostsza oliwka z oliwek (np.Ziaja lub jakaś dla dzieci), ale słyszałam też, że jeszcze lepiej - od czasu do czasu posmarować się po prostu oliwą z oliwek - taką jadalną. Osobiście nie próbowałam i pewnie niezle brudzi... ale kto wie:) Doskonale nawilża tez piling - połączenie oliwy z oliwek z kawą sypaną.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum