Oliwki natłuszczają a nie nawilżają. Dostałam teraz kilka próbek flosowych min. balsam nawilżający do ciała do skóry wrażliwej. Jak masz czasem podrażnioną skórę to polecam wypróbować. A i z palmersa widziałam jest też masło shea. Oj coraz więcej kosmetyków jak to ogarnąć? :)
uzywac jeden po drugim hehe tez zauwazylam ze wiecej czasu spedzam na nakaldaniu kosmetykow niz myciu zębów :)
Dodam jeszcze, że niedawno skusiłam się na balsam nawilżająco-kojący Biovax Med. Bardzo dobrze nawilżył skórę, złagodził podrażnienia. Skóra jest po nim jedwabista i miękka.
Reakcje alergiczne najczęściej spowodowane są podrażnieniem skóry preparatami kosmetycznymi zawierającymi substancje drażniące (parabeny, SLS, SLES, oleje mineralne), a ten balsam jest wolny od takich substancji. Ma bardzo dobry skład.
A Czy ktoś z Was stara się dbać o skórę od wewnątrz? tzn czy przyjmujecie jakieś suplementy diety w celu lepszej kondycji skóry?
ja smaruję się balsamami codziennie, staram się dbać o nią dość intensywnie ale wydaje mi się, że bez ingerencji np. kolagenem nie dam rady. Pomyślałam o kupieniu sobie plusssz lady na skórę. skład ma pomóc skórze ujędrnić się i nabrać lepszej formy, co myślicie?
A może w przypadku suchej skóry pomoże żel z aloesem z serii do suchej skóry? Spotkałam się z opinią, że żel można mieszać np. z balsamem w celu zwiększenia efektywności. Któraś z was miała może któryś z żeli? Jeśli chodzi o suplementy to wyłącznie witaminy gdy widzę, że czegoś mi brakuje. Na ogół staram się nie uzależniać od firm farmaceutycznych.
Ja na suchą skórę stosuję zwykły balsam oliwkowy mariona za 7,00 zł. Skutecznie zapobiega wysuszaniu skory i pozostawia ją gladką i elastyczną. A przede wszystkim nie uczula.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum