Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: nawilzy, skore, skutecznie

Co skutecznie nawilży skórę?
Autor Wiadomość
Marta-a 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2012-01-29, 18:21 

dagga napisał/a:
Oliwki natłuszczają a nie nawilżają. Dostałam teraz kilka próbek flosowych min. balsam nawilżający do ciała do skóry wrażliwej. Jak masz czasem podrażnioną skórę to polecam wypróbować. A i z palmersa widziałam jest też masło shea. Oj coraz więcej kosmetyków jak to ogarnąć? :)

uzywac jeden po drugim hehe :-) tez zauwazylam ze wiecej czasu spedzam na nakaldaniu kosmetykow niz myciu zębów :)

Zuzanna25 
Gaduła ;)

Wysłany: 2012-04-08, 00:14 

Dodam jeszcze, że niedawno skusiłam się na balsam nawilżająco-kojący Biovax Med. Bardzo dobrze nawilżył skórę, złagodził podrażnienia. Skóra jest po nim jedwabista i miękka.
Reakcje alergiczne najczęściej spowodowane są podrażnieniem skóry preparatami kosmetycznymi zawierającymi substancje drażniące (parabeny, SLS, SLES, oleje mineralne), a ten balsam jest wolny od takich substancji. Ma bardzo dobry skład.

gratusia 
Gaduła ;)

Wysłany: 2012-04-25, 15:12 

A Czy ktoś z Was stara się dbać o skórę od wewnątrz? tzn czy przyjmujecie jakieś suplementy diety w celu lepszej kondycji skóry?
ja smaruję się balsamami codziennie, staram się dbać o nią dość intensywnie ale wydaje mi się, że bez ingerencji np. kolagenem nie dam rady. Pomyślałam o kupieniu sobie plusssz lady na skórę. skład ma pomóc skórze ujędrnić się i nabrać lepszej formy, co myślicie?

hortensja 
Stała bywalczyni

Wysłany: 2012-05-11, 10:35 

A może w przypadku suchej skóry pomoże żel z aloesem z serii do suchej skóry? Spotkałam się z opinią, że żel można mieszać np. z balsamem w celu zwiększenia efektywności. Któraś z was miała może któryś z żeli? Jeśli chodzi o suplementy to wyłącznie witaminy gdy widzę, że czegoś mi brakuje. Na ogół staram się nie uzależniać od firm farmaceutycznych.

pusiala 
Użytkowniczka

Wysłany: 2012-05-15, 16:21 

Ja na suchą skórę stosuję zwykły balsam oliwkowy mariona za 7,00 zł. Skutecznie zapobiega wysuszaniu skory i pozostawia ją gladką i elastyczną. A przede wszystkim nie uczula.

Odpowiedz do tematu