agniesia Początkująca
Wysłany: 2010-10-06, 12:45
Co się Wam ostatnio przytrafiło przykrego/ smutnego?
Ja ostatnio wracam od koleżanki wieczorem autem i niespodziewanie na drogę wyleciała mi sarna:( Niestety mam rozbitą lampę, pęknięty zderzak i wgnieciony błotnik:( Nie wiem co mam zrobić?? Gdzie znajdę części do auta?? A gdzie dobrego mechanika??
Ze zwierzyna jest o tyle problem, ze nie ma winnych.
Jesli jest AC (auto casco) to nie ma problemu bo ubezpieczalnia pokryje koszty naprawy. Jesli jednak nie ma AC to jest problem. Mozna wystapic do nadlesnictwa albo gminy gdzie sarna zostala uderzona ale warunkiem jest to ze teren nie byl oznakowany znakami informujacymi o dzikiej zwierzynie (zolty trojkat z sarna).
Jesli byl to nie pozostaje nic innego jak naprawiac samochod na wlasny koszt.
Na warsztatach sie nie znam zwlaszcza w stolicy ale wiekszosc czesci powinno dostac sie na allegro (jesli to starsze auto) albo pogadac z mechanikiem (jeśli nowsze) - oni na ogol maja umowy z hurtowniami i czesto maja czesci taniej niz normalnie w sklepie.
Hej. A to bardzo nie miła przygoda. Możesz części poszukać w gazecie, internecie np sprzedamczesci.pl, allegro i wiele innych stron. Mozesz też jechać na giełdę samochodową ale musisz zabrać części na wzór.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum