Nie jesteś zalogowana! Zaloguj się by w pełni, bez ograniczeń korzystać z forum. Jeśli nie masz jeszcze konta, kliknij tutaj i przejdź do darmowej rejestracji.
Mapa strony
Strona Główna Forum
 Info   Szukaj    Album   Polecamy   Rejestracja   Profil   Wiadomości   Zaloguj 

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: ostatnio, przykrego/, przytrafilo, sie, smutnego, wam

Co się Wam ostatnio przytrafiło przykrego/ smutnego?
Autor Wiadomość
agniesia 
Początkująca

Wysłany: 2010-10-06, 12:45 Co się Wam ostatnio przytrafiło przykrego/ smutnego?

Ja ostatnio wracam od koleżanki wieczorem autem i niespodziewanie na drogę wyleciała mi sarna:( Niestety mam rozbitą lampę, pęknięty zderzak i wgnieciony błotnik:( Nie wiem co mam zrobić?? Gdzie znajdę części do auta?? A gdzie dobrego mechanika??

forumadmin 

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 2010-10-06, 12:54 

Ze zwierzyna jest o tyle problem, ze nie ma winnych.
Jesli jest AC (auto casco) to nie ma problemu bo ubezpieczalnia pokryje koszty naprawy. Jesli jednak nie ma AC to jest problem. Mozna wystapic do nadlesnictwa albo gminy gdzie sarna zostala uderzona ale warunkiem jest to ze teren nie byl oznakowany znakami informujacymi o dzikiej zwierzynie (zolty trojkat z sarna).

Jesli byl to nie pozostaje nic innego jak naprawiac samochod na wlasny koszt.
Na warsztatach sie nie znam zwlaszcza w stolicy ale wiekszosc czesci powinno dostac sie na allegro (jesli to starsze auto) albo pogadac z mechanikiem (jeśli nowsze) - oni na ogol maja umowy z hurtowniami i czesto maja czesci taniej niz normalnie w sklepie.

macius 
Początkująca

Wysłany: 2010-10-07, 10:17 

Hej. A to bardzo nie miła przygoda. Możesz części poszukać w gazecie, internecie np sprzedamczesci.pl, allegro i wiele innych stron. Mozesz też jechać na giełdę samochodową ale musisz zabrać części na wzór.

Odpowiedz do tematu