Zastanawiam sie czy nie wystawić ich na półkach mojego sklepu...Czy macie jakieś doświadczenie w ich stosowaniu? Ja słyszałam i czytałam sporo pochlebnych opinii na temat tych naturalnych kosmetyków. Pozdrawiam
_________________ "Uroda jest darem natury, o który trzeba nieustannie dbać"
Anafika Początkująca
Wysłany: 2008-08-21, 17:49
Witam! Mieszkam niedaleko firmy produkującej kosmetyki Farmony. Paru znajomych tam pracuje i czasem mam jakieś próbki produktów. Ogólnie jestem zadowolona. Nie próbowałam żadnych kremów i tym podobnych, ale olejki do kąpieli i żele pod prysznic bardzo fajne. Ładnie pachną i ślicznie wyglądają. A opakowanie bardzo zachęca klienta. Próbowałam też serii Radical do włosów. Ja nie miałam problemów z włosami ale wiem że wiele osób z zapałem poszukiwało tego kosmetyku na zniszczone czy wypadające włosy. A! kosmetyki te są głównie dostępne w aptekach z tego co mi wiadomo. Moim zdaniem to również zachęca klientów, bo wydaje się to takie zdrowe i bezpieczne. Tak, że można spróbować. Myślę że nabywcy się znajdą.
Pozdrawiam.
bo tak prawdę mówiąc to można dostać zawrotu głowy od tych wszystkich kosmetyków
-> Zdecydowanie :P Kosmetyków jest stanowczo za dużo xD Człowiek tylko niepotrzebnie stoi przed tymi półkami i nagle pół koszyka, bo to, tamto i jeszcze to jest "potrzebne", bo na piętkach za sucha skórka, tu zmarszczka, a tam nie wiadomo co jeszcze i chyba dlatego lubię kosmetyki typu 2w1 jak lekki podkład Nivea, czy ten z Bielendy, na którego tak ostrze pazurki od jakiegoś czasu, ale jakoś zawsze coś okazuje się ważniejsze.
Ale wracając do tematu i zadanego pytania...
Z tego co widzę to Farmona to nie tylko kosmetyki do stóp. Same spójrzcie:
- DermaCos
- Farmed
- Farmona
- Higiena intymna
- Jantar
- Magic SPA
- Magic SPA Miód i Wanilia
- Nivelazione
- Olejki Kąpielowe
- Radical
- Saponics
- Seboravit
- Tutti Frutti
- Blue Lagoon
I wiecie co? Tak szczerze? Połowy z tych serii na oczy nie wiedziałam na półkach sklepowych xD A niektóre mają takie pokrętne nazwy, że szok.
Z DermaCos podoba mi się tonik do pielęgnacji szyi i twarzy :)
Jeśli zaś idzie o Higienę intymną to jak już dzisiaj wspominałam fajne uczucie czystości i świeżości pozostawia ten żel
Jedną z moich ulubionych serii jeśli chodzi o Farmonę jest z pewnością Jantar :) Idzie lato - trzeba będzie się zaopatrzyć w mgiełkę nawilżająco-ochronna z wyciągiem bursztynu i filtrami UV do włosów :) Koniec ze zniszczonymi włosami po lecie :P
A teraz coś co tygryski lubią najbardziej, czyli Magic SPA ^^ Jej! Jak te olejki niesamowicie pachną! Jestem nimi zauroczona. W moich łapkach był już Powiew Wiosny,
Grejfrutowa Radość
oraz Niebiański spokój
Teraz poluję na Pomarańczową Energię jak tylko będę mieć cokolwiek ponad stan ^^ Po prostu cudo :P
Magic SPA Miód i Wanilia oraz Magic SPA osobiście bym nie rozdzielała i traktowała jako jedną serię, ale skoro producent tak woli... W każdym bądź razie Wygładzający Miód do ciała ma w sobie propolis :) Jeśli nie macie możliwości kupienia naturalnego (a akurat znam po znajomości pszczelarza i od niego dostaje) to polecam wypróbować ten specyfik :)
Jak sądzę mówiłyście sporo serii Nivelazione, bo chyba tylko ona jest typowo do stóp. Jakoś nie miałam z nią większych styczności, ale jak napisze tego posta to chyba się jej przyjrzę :) Przynajmniej będę miała okazję się dopytać w razie wątpliwości :)
Olejki Kąpielowe są o wiele tańsze od Magic SPA czy Magic SPA Miód i Wanilia, a w zasadzie naprawdę fajne :) W zasadzie zawsze stoi u nas butelka lub dwie :) Aktualnie są to geranium i zielona herbata oraz melisa, bazylia i trawa cytrynowa :]
Zbliżając się ku końcowi - Tutti Frutti i sól do kąpieli z płatkami kwiatów Mango & Brzoskwinia :) Naprawdę ciekawe połączenie: sól i płatki :) Zaskoczy nie jednego i w ogóle fajna rzecz na prezent.
Wysłany: 2009-06-19, 08:32
Powiem szczerze że nie skojarzyłam nazwy Firmy Dopiero jak w link kliknełam mnie olśniło że coś z tego mam u siebie a dokładnie olejek do kąpieli o zapachu eukaliptusa - jak dla mnie rewelacja
dokłądnie to
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum